Reklama

Reklama

Sarah (Shauna Macdonald), se jako jediná přeživší dostala z labyrintu podzemních chodeb a leží v nedaleké nemocnici s dočasnou ztrátou paměti. Jelikož pátrací akce po zbytku dámské výpravy neprobíhá zrovna nejlépe, přidá se Sarah na rozkaz šerifa k záchrannému týmu v naději, že si vzpomene, co se vlastně stalo. Netrvá to dlouho a ocitá se zpět v podzemním bludišti, kde si začíná na všechno vzpomínat... Není už ale pozdě? Dokáže i tentokrát překonat všechny nástrahy, které jí ''opuštěné'' doly připraví? Krvavý boj o přežití začíná..... ZNOVU! (Krouťák)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (390)

Molly 

všechny recenze uživatele

Tak nám Sarah spadla do tmy podruhé, a o poznání méně elegantněji. Film sám o sobě by možná obstál lépe, avšak v kontextu jedničky, která měla pořádné grády a já v noci poté strachy nemohla zamhouřit oko, je část druhá slabota a odkaz původního filmu kazí. Když k tomu připočtu nejblbějšího šerifa v dějinách kinematografie a rádoby překvapivý konec, který je proti vší logice, docházím k závěru - tedy, spíše si potvrzuji, co už dávno vím - že dvojky by se neměly točit. A filmaři by si to už sakra měli uvědomit. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

POZOR SPOILER. Znechucen přemírou přiblblých televizních pohádek a Santů jsem v tomto vánočním čase na jeden zátah shlédl dvě pokračování mých oblíbených hororů a jestliže se mi u "REC" líbil druhý díl o něco méně než první, u "Pádu do tmy" to neplatí - s dvojkou jsem spokojen minimálně stejně jako s jedničkou. S výhradami, které k snímku má kupříkladu Cervenak souhlasím - napětí se do značné míry ztratilo, postavy (zejména šerif) se chovají jako debilové a speleologická survivalová atmosféra z prvního dílu je také ta tam. Do značné míry mi to však vynahradila přehršel kvalitních lekaček a hlavně nebývalé kvantum gore scén. Třešničkou na dortu je pak samotný závěr, který vysvětlil jedno nenápadné mrknutí před sestupem do hlubin a mne uzemnil stejně spolehlivě, jako rána lopatou Riosovou :-) . ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Musim uznat, že mně se to líbilo. Hlavní hrdinka z jedničky se tu proměnila na Ripleyovou, takže je těm zrůdám obstojným soupeřem. Režisér nechtěl vypadat oproti Marshallovi jako laik a vsadil tak na osvědčené prvky každého správného pokračování. Více monster, mrtvol, krve a jiných nechutností. Tím pádem se například seznámíme s hlavním „bossem“ mutantů a nakoukneme do jejich hajzlíku plného sraček. Gore je taky dost a vypadá velmi slušně. Takže spokojenost za 7/10. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Nejčernější na téhle černé komedii je asi to, že to černá komedie být neměla... Už v okamžiku, kdy se hrdinní zachránci prolámou do desetiletí nenarušené jeskyně s tím, že zachráněná asi prošla tudy a zřejmě prošla zdí, víme přesně, na čem jsme. A já už vím, že se to do konce nezlepšilo... Nekorunovaným králem je pak lopaťák na konci. Holt, filmy Descent jsou pro mě ukázkou všeho, jak se dá zkazit film. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Skvelý príklad pokračovania kde tvorcovia nepreukázali skoro žiadnu štipku originality a len sa pekne zviezli na prvom diely... inak povedané natočili skoro remake s mierne pozmenením dejom. V porovnaní s iným vydareným pokračovaním úspešného filmu, hovorím o REC 2-ke sa môže tento film len ticho hanbiť. Verím, že z tohto námetu sa dalo vytrieskať o čosi viacej než len to čo sme dostali pod nos, ale dajme si otázku zaujíma to vôbec niekoho? Mňa nie. Osobne ma nijak extra nebral ani prvý diel (75%) a tak sa mi na dvojku pozeralo o to lepšie, pretože som nič neočakával a teraz nemusím byť zaklamaný z toho, že to bol najklasickejšie natočený sequel aký sa len dá spraviť. PS: Koniec alá WTF?!, alebo kurva to ste si mohli odpustiť.... si mohli odpustiť ;-) dávam výborných 60%. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (4)

  • Film dejovo bezprostredne nadväzuje na prvú časť, ktorá sa odohráva v roku 2005. Keď Rios (Krysten Cummings) zaznamenáva videosprávu pre svoju dcéru, používa mobil značky Nokia N81, ktorá však bola na trhu až v roku 2007. (misterz)
  • V čase 40:19 vlevo pod balvanem zřetelně vidíme 2 lidské lebky, ale v dalším záběru tam již nejsou, místo nich je o několik centimetrů vedle podlouhlá kost. (Petsuchos)
  • V čase 32:05 se dole mihne hlava člena štábu. (Petsuchos)

Reklama

Reklama