• fleker

začátek pohádky mi stejně jako fazolovej výpar tenkrát v kostele uniknul, takze jestli ji dedek vytlouk pneumatickym kladivem z podlahy, nebo proste sama vodsebe vylezla vodnekad z michačky netušim,,,kdyz pominu skutecnost, ze je ji stova tejden (no fůůůj výsosti) a za nechtama ma jeste zbytkáč cementu....pokavaď bych se mel jeste rozhodovat mezi toulenkou a vepřovicí, asi bych volil stejně...když si muže vrealnym životě vzit vobyčejnej chlap za ženu muže, tak proč by si vpohadce nemoch dědic kralovskyho trunu zalaškovat s betonovou tvárnicí..nadrženej ňouma Jim fušoval do jablečnejch koláčů a nikomu to divný nepřišlo...... a ta druhá půlka hvězdy je za hysterickou yvettu(30.3.2008)

• Jezinka.Jezinka

Vápnička (opravdu Vápnička a ne Vápenička) je roztomilá pohádka ve sbírce pohádek, jejíž jméno si nepamatuji a ve které je mimo jiné pohádka o Zlatohlávkovi. V literární podobě je to milé, svižné a vtipné, ve filmové podobě je Vápenička divné strašidlo - ani albín ani blondýna - princ je takový nedostatečně princovatý a celkově se mi na té pohádce líbilo vlastně jen to, že někdo zfilmoval pohádku, kterou nikdo z mých kamarádů neznal.(15.3.2011)