foto

Jaroslava Kretschmerová

  • nar. 1.9.1955 (61 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se 1.9.1955 v Praze. Pochází z rodiny muzikantů, její babička působila v Národním divadle, matka byla operní zpěvačkou a otec byl členem Hudebního divadla na Karlíně. Vystudovala DAMU a poté se stala členkou Studia Ypsilon, kde působí dodnes. Hrála zde ve většině inscenací. Také hostovala v Karlínském divadle a v divadle Na Zábradlí. Excelovala ve hře divadla Kalich JE ÚCHVATNÁ. Kvůli této roli se také musela naučit zpívat falešně.

Hrála ve velkém množství filmů, z nich nejvýznamnější jsou například VRCHNÍ, PRCHNI! (1980), JAK SVĚT PŘICHÁZÍ O BÁSNÍKY(1981), trilogie SLUNCE, SENO..., JAK SE KROTÍ KROKODÝLI (2006) atd. Hraje také v seriálech, např. ŽIVOT NA ZÁMKU (1995), RODINNÁ POUTA (2004), ON JE ŽENA (2004), atd. Získala Českého lva za vedlejší roli ve filmu OTESÁNEK (2001). Věnuje se také charitativní činnosti a dabingu - propůjčuje svůj hlas zejména Barbře Streisand.

Martina "renegrido" Horáková

Herecká filmografie

2016 Praha stověžatá (divadelní záznam)
2014 Prodaná nevěsta (divadelní záznam)
2013 Jirka a bílé myšky
Zločin v Posázavském Pacifiku (divadelní záznam)
2012 In vino veritas (studentský film)
2011 Micimutr
2007 Škola ve mlejně (TV film)
2006 Jak se krotí krokodýli
Lojzička je číslo (TV film)
2005 On je žena! (TV seriál)
2004 Rodinná pouta (TV seriál)
2002 Oštrozok (TV seriál)
2001 Karlínská balada (TV film)
Otec neznámý aneb Cesta do hlubin duše výstrojního náčelníka (TV film)
2000 Otesánek
1999 Hlava Medúzy (divadelní záznam)
Hříšní lidé města brněnského (TV seriál)
1998 Telefon story (TV film)
1997 O spanilé Jašince (TV film)
1996 Bubu a Filip (TV seriál)
Lotrando a Zubejda
1995 Mutters Courage
Vápenička (TV film)
Život na zámku (TV seriál)
1994 Malý bílý koníček
Malý bílý koníček (TV seriál)
Třikrát baron Prášil (TV seriál)
1993 Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (TV seriál)
1991 Mozart v Praze (TV film)
Slunce, seno, erotika
1990 Motýlí čas
1989 Barnabáš a Tobiáš aneb cestovní kancelář Krasohled (TV film)
Divoká srdce
Dva lidi v ZOO
Kam zmizela 55. ZŠ (TV film)
Rakovina vůle (TV film)
Slunce, seno a pár facek
Útěk ze seriálu (TV film)
Značka: Na dožití (TV film)
1988 Dobří holubi se vracejí
Druhý dech (TV seriál)
Iba deň
Komu straší ve věži (TV film)
Mikola a Mikolko
Moudrá sova (TV film)
Sebevrah (divadelní záznam)
1987 Anděl svádí ďábla
Gagman (TV seriál)
Večerní svítání (TV film)
1986 Bumerang (TV film)
Co takhle svatba, princi? (TV film)
Chobotnice z II. patra (TV seriál)
Chobotnice z II. patra
Ohnivé ženy se vracejí (TV film)
O houbovém Kubovi a princi Jakubovi (TV film)
Velká filmová loupež
Veselé Vánoce přejí chobotnice
1985 Oblast ticha (TV film)
Tichá radosť
Žáku Kašíku, nežeň se! (TV film)
1984 Bambinot (TV seriál)
Hloupá pohádka (TV film)
Pihulka a Kaňka (TV seriál)
Prodavač humoru
Rozpuštěný a vypuštěný
S čerty nejsou žerty
Šéfe, jdeme na to! (TV film)
Šéfe, vrať se! (TV film)
1983 Anděl s ďáblem v těle
Inzerát (TV film)
Jára Cimrman ležící, spící
Kouřová clona (TV film)
Létající Čestmír (TV seriál)
Slunce, seno, jahody
1982 Angličanka (TV film)
Dopis (TV film)
Jak svět přichází o básníky
Kaskadér (TV film)
Malinový koktejl
Plaché příběhy
Srdečný pozdrav ze zeměkoule
Šéfe, to je věc! (TV film)
Šílený kankán
Tři spory: Spor herečky Kvapilové (TV film)
1981 Jako zajíci
Kalamita
Počítání oveček (TV film)
Pohádka o mokrosuchém štěstí (TV film)
Tajemství hradu v Karpatech
1980 Jen si tak trochu písknout
Postřižiny
Veronika, prostě Nika (TV film)
Vrchní, prchni
Zabijačka (TV film)
1979 Lásky mezi kapkami deště
Silvestr svobodného pána (TV film)
1978 Báječní muži s klikou
1977 Tetinka (TV film)
Už dávno nejsem dítě (studentský film)
Zrcadlení

Dokumentární

2012 Potkal jsem svůj sen (koncert)
2006 Slunce, seno, vesnice (TV film)
1977 Kandrdasové

TV pořady

2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2010 45 let Ypsilonky (TV pořad)
2007 Život je kabaret (TV pořad)
2003 Slunce, seno, Helena (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
1991 Vánoce v Ypsilonce (TV pořad)
1988 Veselé příhody z natáčení (TV pořad)
1987 Jedeme dál (TV pořad)
Manéž Bolka Polívky (TV pořad)
1984 ABECEDA (TV pořad)
Tahle jízda nekončí (TV pořad)
1983 Silvestrovský aperitiv aneb Hybš hraje hercům (TV pořad)
1982 Možná přijde i kouzelník (TV pořad)
1981 Takzvaný večer na přidanou (TV pořad)
1980 Studio Kamarád (TV pořad)
1978 Ypsilonka se baví (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace