Reklama

Reklama

Flynn Rider, nejpohlednější i nejhledanější lupič celého království, se schová v tajemné věži. Skončí ale jako rukojmí Lociky, krásné a nezkrotné dospívající dívky s dvacet metrů dlouhými kouzelnými blonďatými vlasy. Locika, ještě jako malá, byla unesena zlou čarodějnicí Gothel z hradu svých královských rodičů. Čarodějnice ji vězní ve vysoké věži a od malička jí tvrdí, že je její maminka. Dívka se chce dostat z věže a touží vidět svět a hlavně záhadná světýlka, která jí utkvěla v paměti z doby, kdy byla ještě na královském zámku. Přesvědčí Flynna a společně se vydávají na nejdobrodružnější výpravu, na které nechybí kůň, superpolicajt, přehnaně opatrný chameleon Pascal a drsná banda hospodských rváčů. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 8

Recenze (1 515)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přeskočím skoro celý film a zaseknu se u dvou tří vět, které pronesl Ron Perlman. Přesně tolik mi stačí ke štěstí, když největší bouchač Hollywoodu se nacpe do animované disneyovky. To jen tak na okraj. Na vlásku mi trošku připomíná Shreka, když ještě za něco stál. Podobnost je hlavně v tom, že se jedná o čistokrevnou pohádku. Hudební vložky fajn, humor správně dávkován, snad mohu prozradit že i konec je šťastný. U mě spokojenost. 85% ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $260miliónov║Tržby USA $200,821,936║Tržby Celosvetovo $591,794,936▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $65,663,692 //počet predaných kusov 2,406,750║ Tržby za predaj DVD v USA $170,606,406 //počet predaných kusov 9,164,855║ __Roztomilé, dojemné, zábavné a hlavne úžasné!__ Na záver roka 2010 prišlo ďalšie rázne potvrdenie že rok 2010 sa stal rokom množstva skvelých animákov! Osobne som podľa ukážky nečakal až taký nárez ale stalo a som moc rád, že aj štúdio Disney pod producentským dohľadom Johna Lassetera dokáže vyprodukovať takéto úžasné veci. Takže animačne veľmi dobre spracované, pekný hudobný doprovod, plus veľkým plusom boli piesne a tradične výborný Slovenský dabing. /videl v kine 3D verziu: 100%/ ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Svěží komediální pohádka šmrncnutá několika povedenými muzikálovými vystoupeními - a i když jsem tu hudební vložku nečekal, příjemně mě překvapila. V paměti nejspíše navždy zůstane stopovací kůň a samotný nápad s dlouhovlasou Locikou, jinak jsem asi čekal více akčních scén. Čert ví, proč mám poslední dobou u animáků právě tenhle problém... asi si pokaždé vzpomenu na pixarovské šílenosti a japonskou tvorbu. Shlédnuto v kině s titulky, 3D verzi si upřímně nedovedu přdstavit :-); ve 2D spokojenost. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Už jsem ti řekl, že jsem spíš na brunety?" Už léta mi žádný vlas nedorostl přes vysoké čelo a ač to bude znít neuvěřitelně, tak jsem se na svých vlasech nikdy nezhoupl přes hluboké údolí. A aby nebyl stesku konec, tak jsem si nikdy nehrál na schovávanou s chameleonem, v lese jsem ještě nenarazil na odhodlanou princeznu a ani jsem si nezašermoval s naštvaným koněm nadél. Když už jsem to nezažil, tak jsem to alespoň viděl. Bylo to docela hodně zábavné, ale na druhou stranu si nejsem zcela jist tím, jestli bych trval na svém tvrzení i v případě, kdybych se na to díval bez svých bavících se ratolestí. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Med z toho přímo kape, eeeee - ona je vlastně řeč o vlasech, o sakra dlouhých vlasech, takže med nebudeme zmiňovat. Poznali by bratři Grimmové své dílo? Netroufám si hádat a myslím, že se to nikdy nedovíme (ale z pocitu kolegiality a lásky k pohádkám doufám v to, že by je využití jejich pohádky těšilo). Vyčítat tomu předvídatelnost - inu, to nemyslíte vážně! Je těžké předvídat děj v něčem tak klasickém a notoricky známém? (Šípkové Růžence, Krásce a zvířeti a hlavně Sněhurce doporučuji v takovém případě vyhnout se mílovým obloukem.) Stačilo vidět plakát a bylo mi to jasný. Stejně jsem na konci brečela a jsem vděčná za to, že to nejdrastičtější z předlohy tady bylo nahrazeno zpěvy a tanci. Jen to použití zlaté květiny vyrostlé z kapky slunce a vypadající jako orchidej v malém šťourovi, kterým jsem byla a stále jsem, budí otázku po důvodu jména princezny. Rapunzel/Locika je salát, sice moc fajn věc, ale že bych romanticky vzdychala nad miskou či nad záhonem? Nevzdychám, ale dokud její narození souviselo se salátem, logiku to mělo, v tomhle pojetí to logiku nemá. Chtěla bych toho bezva chameleona, co umí hypnotizovat. ()

Galerie (183)

Zajímavosti (42)

  • David Schwimmer a Burt Reynolds byli původně obsazeni do rolí, které byly následně v preprodukční fázi vyškrtnuty. (Zdroj: ČSFD)
  • Při písni "I See the Light" je ve vzduchu celkem 45 tisíc lampiónů. (Pria)
  • Již od začátku se v českém dabingu počítalo s Vojtou Dykem do role Flynna. Kvůli pracovní vytíženosti nakonec nabídku musel odmítnout, tak postavě propůjčili své hlasy Vojtěch Kotek, který se postaral o mluvené slovo, a Ondřej Izdný, jenž stál za zpěvem. Vojtěch Kotek je zároveň režisér dialogů českého znění a Ondřej Izdný hudební režisér českého znění. (funhouse)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Reklama

Reklama