Reklama

Reklama

Flynn Rider, nejpohlednější i nejhledanější lupič celého království, se schová v tajemné věži. Skončí ale jako rukojmí Lociky, krásné a nezkrotné dospívající dívky s dvacet metrů dlouhými kouzelnými blonďatými vlasy. Locika, ještě jako malá, byla unesena zlou čarodějnicí Gothel z hradu svých královských rodičů. Čarodějnice ji vězní ve vysoké věži a od malička jí tvrdí, že je její maminka. Dívka se chce dostat z věže a touží vidět svět a hlavně záhadná světýlka, která jí utkvěla v paměti z doby, kdy byla ještě na královském zámku. Přesvědčí Flynna a společně se vydávají na nejdobrodružnější výpravu, na které nechybí kůň, superpolicajt, přehnaně opatrný chameleon Pascal a drsná banda hospodských rváčů. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 5

Recenze (1 515)

Psema 

všechny recenze uživatele

"Pánev? Tak to je nejvíc!" Výtečný upgrade "plochých" Disneyovek. Sice mu chybí chytlavější songy, ale jejich absenci bohatě vyvažuje štědrá nálož vtipů, popkulturních odkazů (doufám, že záběr s koněm, přeskakujícím křičící holčinu, byla vědomá vykrádačka Transformerů) a výtečných akčních scén, které doslova přetékají nápady. "A nakonec se týden slavilo... rád bych vám pověděl víc, ale moc si z toho nepamatuju." P.S.: Český dabing zase jednou geniální. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pohádková atmosféra, jak ze starých disneyovek doprovozená excelentním animovaným světem, ve kterém by se člověk rád prošel. Příběh sice jede podle disneyovské šablony, ale to bude v tomhle případě vadit málokomu. Humorné scény se tu taky najdou a vedlejší postavy (Maximus!) člověka zaujmou víc než ústřední duo. Jen škoda, že písničky jsou dost průměrné a ty romantické dialogy nefungují tolik, jako ty humorné. I tak ale další z výborných animáků loňského roku. ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Dlouhé vlasy, krátké vedení, těžká pánvička a lehká ironie. Rozkošná pohádka o kleci ze zlatých vlasů, v níž je bezbranná dívka Rapunzel vybavena kromě ošklivého jména i neobratnou ninjovskou taktikou, donebevolající naivitou a touhou najít si to své místo pod hvězdami. A zároveň pozná, že s milovaným člověkem po boku jsou hvězdy zářivější a svět barevnější, i když je to lump, co si ji vůbec nezaslouží. Nicméně v kontrastu s její matkou je každá bytost mužského pohlaví vysněným princem na bílém koni. :) P.S. Toho čmuchajícího psokoníka chci domů. (viděno v originále) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Disney navázal na svoji tradici opravdu ve velkém stylu. Na vlásku je opravdu pěkná pohádka, ale zcela subjektivně musím napsat že kreslené postavičky, či loutky por mne budou vždy krásnější než digitální. Ty jsou totiž produktem mnoha tvůrců a nenesou onu osobitost. Ale i tak Disney dokázal, že animovat umí, třeba pohyby koně Maximuse geniálně parodují skutečné chování koní. No a pak j zde muzikálová hudba, která je pro mě osobně protivná, protože je patetická a připomíná mi muzikály, a hlasovým projevem pak Superstar a podobné debility. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Žiadna pixarovská rutina v disneyovskom duchu, Tangled je presne ten Disney akého som si obľúbil za mlada, akurát v modernejšom duchu. Ale nejde len o nádherné vizuálne spracovanie a príjemné, náladu dotvárajúce piesne, je to hlavne príbeh preplnený emóciami, jemne strešteným humorom a napätím, ktorý ma vrátil do mladých čias a to len tak hociktorému animovanému filmu nepodarí. Tak sympatickej zostave však nejde nefandiť a vyčítať neoriginalitu, či nedostatok humoru pre dospelých je nezmysel, pričom dojmy nekazí ani dabing. ()

Galerie (183)

Zajímavosti (42)

  • Na charakteru postavy Flynna se podílely všechny zaměstnankyně studia Walta Disneyho, ty měly odhlasovat barvu vlasů, očí apod. Takže postava Flynna je prostě dokonalá skládačka podle představivosti žen. (ČSFD)
  • Na filmu se pracovalo šest let a s náklady 260 milionů amerických dolarů se ve své době zařadil mezi nejdražší animované filmy v historii. (Terva)
  • Již od začátku se v českém dabingu počítalo s Vojtou Dykem do role Flynna. Kvůli pracovní vytíženosti nakonec nabídku musel odmítnout, tak postavě propůjčili své hlasy Vojtěch Kotek, který se postaral o mluvené slovo, a Ondřej Izdný, jenž stál za zpěvem. Vojtěch Kotek je zároveň režisér dialogů českého znění a Ondřej Izdný hudební režisér českého znění. (funhouse)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Reklama

Reklama