Reklama

Reklama

Flynn Rider, nejpohlednější i nejhledanější lupič celého království, se schová v tajemné věži. Skončí ale jako rukojmí Lociky, krásné a nezkrotné dospívající dívky s dvacet metrů dlouhými kouzelnými blonďatými vlasy. Locika, ještě jako malá, byla unesena zlou čarodějnicí Gothel z hradu svých královských rodičů. Čarodějnice ji vězní ve vysoké věži a od malička jí tvrdí, že je její maminka. Dívka se chce dostat z věže a touží vidět svět a hlavně záhadná světýlka, která jí utkvěla v paměti z doby, kdy byla ještě na královském zámku. Přesvědčí Flynna a společně se vydávají na nejdobrodružnější výpravu, na které nechybí kůň, superpolicajt, přehnaně opatrný chameleon Pascal a drsná banda hospodských rváčů. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 8

Recenze (1 515)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pohádková atmosféra, jak ze starých disneyovek doprovozená excelentním animovaným světem, ve kterém by se člověk rád prošel. Příběh sice jede podle disneyovské šablony, ale to bude v tomhle případě vadit málokomu. Humorné scény se tu taky najdou a vedlejší postavy (Maximus!) člověka zaujmou víc než ústřední duo. Jen škoda, že písničky jsou dost průměrné a ty romantické dialogy nefungují tolik, jako ty humorné. I tak ale další z výborných animáků loňského roku. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Disney ako zamlada, resp. Disney okopčil pixarovskú kvalitu a použil ju na natočenie štúdiovej klasiky. Solídny príbeh, riadna porcia dobrodružstva (dokonca napätia), humor (banda z krčmy, ba aj ten koňopes sú ako zo Shreka v najlepších rokoch), fajn pesničky a skvostná animácia. Z toho proste bude klasika. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přeskočím skoro celý film a zaseknu se u dvou tří vět, které pronesl Ron Perlman. Přesně tolik mi stačí ke štěstí, když největší bouchač Hollywoodu se nacpe do animované disneyovky. To jen tak na okraj. Na vlásku mi trošku připomíná Shreka, když ještě za něco stál. Podobnost je hlavně v tom, že se jedná o čistokrevnou pohádku. Hudební vložky fajn, humor správně dávkován, snad mohu prozradit že i konec je šťastný. U mě spokojenost. 85% ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

To nejlepší ze starého, klasického Disneyho v nejmodernějším kabátku. Skvělé písničky (a dabing obecně - Vondráčková UMÍ!), sympatický hrdina a slaďounká Locika a navrch nejlepší zvířecí sidekickové od supů z Knihy džunglí... Tak, jako vloni začal animákovou sezónu precizní Dráček, tak letos nastoupilo Na vlásku. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

"Pánev? Tak to je nejvíc!" Výtečný upgrade "plochých" Disneyovek. Sice mu chybí chytlavější songy, ale jejich absenci bohatě vyvažuje štědrá nálož vtipů, popkulturních odkazů (doufám, že záběr s koněm, přeskakujícím křičící holčinu, byla vědomá vykrádačka Transformerů) a výtečných akčních scén, které doslova přetékají nápady. "A nakonec se týden slavilo... rád bych vám pověděl víc, ale moc si z toho nepamatuju." P.S.: Český dabing zase jednou geniální. ()

Galerie (183)

Zajímavosti (42)

  • Skladatel hudby Alan Menken prohlásil, že se při tvorbě nechal inspirovat rockovými nahrávkami z šedesátých let. (EbiGuetta)
  • Na konci filmu, těsně před tím, než princezna Locika přijde o vlasy, které jí Flynn odřízne, je zloděj spoután, a to dost viditelně. Jinak řečeno, je perfektně vidět, jak má na pravém zápěstí přidělané pouto. Když však natáhne ruku k jejím vlasům, je jasně vidět, že na ruce nic nemá. (TheSlezy)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Reklama

Reklama