Reklama

Reklama

Flynn Rider, nejpohlednější i nejhledanější lupič celého království, se schová v tajemné věži. Skončí ale jako rukojmí Lociky, krásné a nezkrotné dospívající dívky s dvacet metrů dlouhými kouzelnými blonďatými vlasy. Locika, ještě jako malá, byla unesena zlou čarodějnicí Gothel z hradu svých královských rodičů. Čarodějnice ji vězní ve vysoké věži a od malička jí tvrdí, že je její maminka. Dívka se chce dostat z věže a touží vidět svět a hlavně záhadná světýlka, která jí utkvěla v paměti z doby, kdy byla ještě na královském zámku. Přesvědčí Flynna a společně se vydávají na nejdobrodružnější výpravu, na které nechybí kůň, superpolicajt, přehnaně opatrný chameleon Pascal a drsná banda hospodských rváčů. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 12

Recenze (1 515)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu velmi předvidatelný příběh (pohádku Rapunzel jsem v životě nečetla, neviděla ani o ní jinak neslyšela), ploché postavy a klasické vyprávění pro děti s několika velmi průměrnými "muzikálovými" čísly. Na druhou stranu zábavná podívaná, která ani na chvilku neztrácí tempo a některé scény (zejména ty, ve kterých se vyskytuje banda z hostince u kačátka) bych se nebála označit za perfektní. Najde se i pár dalších vtípků pro dospělé, potěší místy patrná sebeironie (i když zdaleka ne tak dotažená a prvoplánově úmyslná, jako v Kouzelné romanci) a film jako celek sice nemá na žádný z Pixarovských kousků, ale s ostatní konkurencí se může snadno srovnávat. Příjemná podívaná a ode mě výsledných velmi zasloužených 70%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo, z nebe dopadl na zem jeden paprsek slunce. A z toho kousku slunce vyrostla kouzelná, zlatá květina.... Hraje na kytaru, plete, šije, vaří, kreslí, uklízí, baletí, hraje šachy, šipky, vyzná se v hrnčířství a břichomluvě, vyrábí svíčky, ale hlavně, hlavně má asi tak kilometr dlouhý vlasy (který jsou její 3tí rukou). A taky ji bude osmnáct, což je ten pravý čas na rebeli (zdrhnout z věže) a malé dobrodružství! (vdát se)... Pohádka plná unylých písniček, ale i veselých postav, kterým (podle syna) vévodí kůňopes Maximus! Pro děti rozhodně zábavnější než pro dospělé. A nemůžu se ubránit dojmu, že ty Disneyovky jsou spíš pro holky! (?) Ale co, hlavně že spolu budou šťastni až do smrti! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem pořadatel Disneyho diskoték. 2.) Zjistím, proč mi máti zakazuje chodit k holiči. 3.) Nevím, proč být nedůvěřivý(á), když mě dcera pošle na 3 dny pryč. PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pohádku o Rapunzel od bratří Grimmů jsem nečetl, ale přibližně jsem věděl, o co v příběhu jde. Disney to pojal tentokrát trochu jinak a velkolepěji než je jeho zvykem, za což můžu přičíst jedině body k dobru. Co bych ubral - muzikálová čísla, ty mi nikdy u Disneyho filmů nešmakovaly. Upoutávky slibovaly divokou dobrodružou zábavu, výsledek je trochu jiný, ale i romantické a "dramatické" složky ve výsledku neuškodily. Navíc, vrcholem filmu je podle mě vypouštění lampionů, což má do divokého dobrodružství daleko. Nebýt tolik místy i opakujících se písní, dávám maximální hodnocení. Takhle pátá hvězdička utekla jen o vlásek. PS: Jestliže DreamWorks dali kocourovi v botách ze Shreka vlastní spin-off, nezlobil bych se, kdyby Disney věnoval vlastní film Maximusovi. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Disney takový, jakého známe - akorát ve 3D. V Na vlásku je všechno, co se mi na pohádkách z myšákova studia líbí i nelíbí. Perfektní postavy - lidské i zvířecí (já chci psího koně!!), jednoduchý, ale dobře napsaný příběh s rozumnou mírou humoru (určeného dětem i dospělým) i romantiky, podařená hudba a několik ohromně chytlavých písní. Na druhou stranu mi ale byly vždycky trochu proti srsti animáky, v nichž postavy zpívají, a to byl částečně problém i tohohle filmu. Nejvíce mi vadil ten ohromně superromantický duet v loďce - scéna, která mi, myslím, na několik minut pěkně rozhodila cukrovku, jak moc sladká byla. I tak ale čtyři a půl hvězdy, hezké to bylo. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pohádková atmosféra, jak ze starých disneyovek doprovozená excelentním animovaným světem, ve kterém by se člověk rád prošel. Příběh sice jede podle disneyovské šablony, ale to bude v tomhle případě vadit málokomu. Humorné scény se tu taky najdou a vedlejší postavy (Maximus!) člověka zaujmou víc než ústřední duo. Jen škoda, že písničky jsou dost průměrné a ty romantické dialogy nefungují tolik, jako ty humorné. I tak ale další z výborných animáků loňského roku. ()

Galerie (183)

Zajímavosti (42)

  • Hlavní hrdina se měl původně jmenovat Bastian. (Foox)
  • Hlavní postavy filmu, tedy Flynna a Lociku, lze vidět i v dalším filmu od studia Walta Disneyho – v Ledovém království (2013). Konkrétně se jedná o scénu, kdy před korunovací Elsy vyběhne princezna Anna z hradu. (tb_23)
  • Od samého začátku usiloval Glen Keane o to, aby film působil dojmem klasické ručně animované disneyovky, ale v 3D hávu. Svolal seminář na téma "To nejlepší z obou světů", kam přizval 50 animátorů studia Disney – jak CGI, tak i tradiční kreslíře –, aby probrali obě techniky a to, jak "přenést teplo a přirozenost ruční kresby do CGI". (EbiGuetta)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Reklama

Reklama