Reklama

Reklama

Flynn Rider, nejpohlednější i nejhledanější lupič celého království, se schová v tajemné věži. Skončí ale jako rukojmí Lociky, krásné a nezkrotné dospívající dívky s dvacet metrů dlouhými kouzelnými blonďatými vlasy. Locika, ještě jako malá, byla unesena zlou čarodějnicí Gothel z hradu svých královských rodičů. Čarodějnice ji vězní ve vysoké věži a od malička jí tvrdí, že je její maminka. Dívka se chce dostat z věže a touží vidět svět a hlavně záhadná světýlka, která jí utkvěla v paměti z doby, kdy byla ještě na královském zámku. Přesvědčí Flynna a společně se vydávají na nejdobrodružnější výpravu, na které nechybí kůň, superpolicajt, přehnaně opatrný chameleon Pascal a drsná banda hospodských rváčů. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 8

Recenze (1 515)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Žiadna pixarovská rutina v disneyovskom duchu, Tangled je presne ten Disney akého som si obľúbil za mlada, akurát v modernejšom duchu. Ale nejde len o nádherné vizuálne spracovanie a príjemné, náladu dotvárajúce piesne, je to hlavne príbeh preplnený emóciami, jemne strešteným humorom a napätím, ktorý ma vrátil do mladých čias a to len tak hociktorému animovanému filmu nepodarí. Tak sympatickej zostave však nejde nefandiť a vyčítať neoriginalitu, či nedostatok humoru pre dospelých je nezmysel, pričom dojmy nekazí ani dabing. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně a rezolutně. Tady pod pět jít nemůžu. Dlouho jsem neviděl kreslenou pohádku, ze které by teklo více optimismu, pohádkovosti, radosti z příběhu a krásy, kterou ocení nejen dítě, ale i člověk, co má rád pohádky. Do toho je tahle pohádka i zábavná a neuvěřitelně sympatická snad ze všech stran, které si každý z Vás na tomhle filmu jenom dokáže najít. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Disney ako zamlada, resp. Disney okopčil pixarovskú kvalitu a použil ju na natočenie štúdiovej klasiky. Solídny príbeh, riadna porcia dobrodružstva (dokonca napätia), humor (banda z krčmy, ba aj ten koňopes sú ako zo Shreka v najlepších rokoch), fajn pesničky a skvostná animácia. Z toho proste bude klasika. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo, z nebe dopadl na zem jeden paprsek slunce. A z toho kousku slunce vyrostla kouzelná, zlatá květina.... Hraje na kytaru, plete, šije, vaří, kreslí, uklízí, baletí, hraje šachy, šipky, vyzná se v hrnčířství a břichomluvě, vyrábí svíčky, ale hlavně, hlavně má asi tak kilometr dlouhý vlasy (který jsou její 3tí rukou). A taky ji bude osmnáct, což je ten pravý čas na rebeli (zdrhnout z věže) a malé dobrodružství! (vdát se)... Pohádka plná unylých písniček, ale i veselých postav, kterým (podle syna) vévodí kůňopes Maximus! Pro děti rozhodně zábavnější než pro dospělé. A nemůžu se ubránit dojmu, že ty Disneyovky jsou spíš pro holky! (?) Ale co, hlavně že spolu budou šťastni až do smrti! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem pořadatel Disneyho diskoték. 2.) Zjistím, proč mi máti zakazuje chodit k holiči. 3.) Nevím, proč být nedůvěřivý(á), když mě dcera pošle na 3 dny pryč. PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ * ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jako už tradičně jsem ségřinu návštěvu u nás v Prdelovicích okořenila sledováním animáku. A jako už tradičně jsem z téhle především dětem určené podívané nebyla vyloženě v extázi. Locika mě kdovíjak neoslovila (já jako děvčátko chodila stříhaná na ježka - na vlastní žádost), Flynn-Evžen měl být scénáristou stvořen němý, policejní kůň zpočátku celkem rozesmál (než vyměknul), chameleon nedostal moc příležitostí pobavit a ubohá mrcha čarodějnice tam holt nebyla, aby vyhrála Miss Sympatie. Mimochodem, ten její cigánský vzhled - není to hen ten racyzmus, móre?! Vše bylo podáno náležitě roztomile v jásavých barvičkách, s dialogy kořeněnými převážně infantilními vtípky. Nechyběly mnou protrpěné zpívánky, které jsem řešila odchodem z místnosti - není na škodu si čas od času odskočit vyprázdnit močový měchýř, uvařit si kafe nebo se krátce věnovat blbnutí s psiskem a k obrazovce se vrátit až v okamžiku, kdy umlkne přeslazené kvílení. Příběh neurazil ani neoslnil a být ve správné věkové škatulce, tedy smrádě 10 až 12 let mladé, nejspíš by se "Na vlásku" směle zařadilo k mým oblíbeným animáčům. Jako stará, tuhá řepa můžu akorát pokrčit rameny a utrousit: "Ale jo, ušlo to." Snad nevznikne pokračování, už tohle mělo svá slabá, nudná místa. 59% ()

Galerie (183)

Zajímavosti (42)

  • Na konci filmu, těsně před tím, než princezna Locika přijde o vlasy, které jí Flynn odřízne, je zloděj spoután, a to dost viditelně. Jinak řečeno, je perfektně vidět, jak má na pravém zápěstí přidělané pouto. Když však natáhne ruku k jejím vlasům, je jasně vidět, že na ruce nic nemá. (TheSlezy)
  • Hlavní postavy filmu, tedy Flynna a Lociku, lze vidět i v dalším filmu od studia Walta Disneyho – v Ledovém království (2013). Konkrétně se jedná o scénu, kdy před korunovací Elsy vyběhne princezna Anna z hradu. (tb_23)
  • Podľa slov režiséra Byrona Howarda chceli mať z Flynna najkrajšieho mužského protagonistu. Kvôli tomu zvolali tzv. "Meeting o krásavcovi", na ktorý všetky členky štábu priniesli fotky krásavcov, z ktorých vytvorili Flynna tak, ako ho môžeme vidieť vo filme. (drake31)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Reklama

Reklama