Reklama

Reklama

Chuckyho kult

  • USA Cult of Chucky (více)
Trailer 1

Poslední čtyři roky strávila Nica (Fiona Dourif) v ústavu pro duševně choré zločince poté, co byla nespravedlivě obviněna, že to byla ona, ne Chucky, kdo zavraždil celou její rodinu. Když ale její psychiatr na skupinové terapii představí nový léčebný prostředek – “hodnou” panenku – léčebnu postihne série děsivých úmrtí a Nica začne o své diagnóze pochybovat. Andy (Alex Vincent), Chuckyho nyní již dospělá oběť z původního snímku Dětská hra, spěchá Nice na pomoc. Aby ji ale zachránil, bude muset obelstít Tiffany (Jennifer Tilly), Chuckyho dávnou nevěstu, která udělá cokoliv, aby pomohla svému milovanému protějšku. A je jí jedno, jak smrtící a zvrácené to bude. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (126)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

A ono to jde, a né že né- i po sedmé to tomu zparchantělýmu zrzkovi zase zabíjí jedna radost, navíc ta jeho držka plastová je vostrá jako skalpel (který si tu taky přijde na své). Ono takhle- je to nelogická kravina, ale co do řitě čekáte od filmu, kde vraždí panenka? Navíc panenka z osmdesátých let? Na blbečka ostříhaná panenka z osmdesátých let? Tak vidíte. Navíc si Mancini tentokráte vyhrál i s vizuálem- sterilně bílé prostředí psychiatrické léčebny zasněžené bílým sněhem. To se to pak krví červená jedna radost (btw gore je tady fuckt f(mň)amózní). Já musím napsat, že za mě tenhle Kult dobrý, až nečekaně. A Fiona Dourif? Damn, už v Holistické detektivní kanceláři Dirka Gentlyho mě zaujala, a tady, hlavně na konci filmu... asi jsem se zamiloval. Kdo chce další díl? Já! Já! Já! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle novej Chucky je opravdu nejhorším z celé série. Určitě jsem nečekal žádnou pecku, ale taky jsem nečekal, že to bude taková sračka. Sledovat Cult of Chucky bylo pro mě utrpením. Samozdřejmě, že to není vina Chucky(ho).To asi jenom Mancini(mu) naprosto hráblo.Dávám jednu hvězdu z úcty k Chucky(mu), ale jinak je tenhle kousek téměř odpadová záležitost. Jestli je v plánu další Chucky tak doufám, že Mancini u toho nebude. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby za predaj Blu-ray v USA $1,062,840Tržby za predaj DVD v USA $1,134,883║ Tak tu to Mancini prekoučoval, sa mu to dosť rozpadlo pod rukami. Jednoznačne najmenej nápaditý diel, kde maximálne vyčnievajú len tie tak zbytočne zvrátené scény, trošku už cez čiaru znesiteľnosti. /40%/ ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Co si o tom myslet? Bylo to rozhodně zklamání, ale zase na druhou stranu po parádním Curse of Chucky jsem čekal až příliš. Co filmu nejvíce vytknu jsou postavy, jsou hodně nepříjemné a otravné,navíc neuvěřitelně jednotvárné. Dokonce i Fiona Dourif je tu oproti původnímu filmu těžce otravná. Jedině ten Chucky je opět dobře udělaný a hláškuje jak jen může. Tady bude možná spoiler: Nelíbilo se mi vůbec to že Chuckyů je víc a ty jeho proměny nemusí říct celou zaříkávačku ale jen půlku a bum během 2 SEKUND je tu nový Chucky. Dále nejsem fanoušek konce který skončil podle mě neštěstně a Alex Vincent je těžce nevyužitej. Co se mi naopak líbilo byla hudbaLoDuca ví co dělá. Sem tam je tu dobrej humor a Chucky jak jsem řekl je bezchybný, vraždy jsou též solidní. Co k tomu říct nevěděl jsem že to dopadne o dvě třídy hůř než Curse ale na sedmý díl je to furt slušné. A každý nový díl potěší. A po titulková scéna mě odzbrojila. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nejatmosféričtější Chucky. Tentokrát se vražedná panenka pohybuje v prostorách blázince, kam dosud nezavítala, hnedle se zde vyskytnou tři její (oživlé) repliky, připravené provrtat pár hlav a pustit žilou pacientům léčebny. Než se tak stane, je potřeba se trochu vpravit do děje a zrekapitulovat události ze šestého dílu, případně i z jedničky a dvojky, na nějž bezprostředně navážeme. Spojovatelkou je ochrnutá Nicka (Fiona Dourif), která do ústavu byla poslána kvůli své nepříčetnosti. Divák už ji dobře zná z předchozího dílu, ví, že její obvinění z vražd je liché. Vedle toho má Andy, který už se s Chuckym potýká od svého dětství, ve svém domě schované torzo originálu panenky. V minulém díle Chuckyho na závěr zastřelil, momentálně z něj zbyla jen mluvící hlava. Chucky má ale velkou šanci na reparát. Ovládá jisté mocné kouzlo. A když má na jeho vzkříšení eminentní zájem i někdejší přítelkyně sériového vraha, jehož duše se do něj kdysi převtělila, tak by to s jeho prokletou dušičkou nemuselo vypadat bledě. A je-li nablízku lidské tělo, do něhož se dá převtělit, je důvod k vražedným oslavám. Na většinu z toho, co uvádím, nedojde řada hned. I vraždění, které je brutálnějšího rázu, poodstoupilo do pozadí. Co je ale hlavně dobře, je to, že scenárista celé série Don Mancini, výrazně ubral na parodické až sebe-parodické rovině, kterou byly stiženy díly 3-5, něco málo se dochovalo i v díle 6, což prostě vyvolávalo dojem, že už se nechce nic dál vymýšlet. Netvrdím, že prostředí psychiatrické léčebny je přímo scenáristický objev století, nicméně je to prostředí uzavřené, klaustrofobické a dostatečně funkční pro účely vražedných rejdů. A to, co Mancini předkládá, disponuje mrazivou atmoškou, chyběl jen kousíček a z kamerových jízd po deprimujících chodbách mohlo Mancinimu náležet, že má pilně nastudován termín "kubrickova chodba". Jen tedy pokud celý film také zrežíroval výhradně on, prý udájně ne, nemám to ale stoprocentně ověřené. Budu tedy vycházet z oficiálního údaje, film přebírá něco atmosférického z jedničky, podtitulková scéna potěší příznivce dvojky, a celkově máte-li sedmidílnou sérii nakoukanou, budete v obraze. Jen mě zaskočilo, že ještě ve filmu z roku 2017, je k vidění animatronická práce. V některých pasážích se animatronickým loutkám neubráníte nechtěnému smíchu. Technická kvalita animace opravdu neoslní. Je to ale také určitá pocta i odkaz na originál z osmdesátých let, na to nezapomínejme. Z postav má nad všemi jasně navrch, i když připouštím, že chovanci ústavu i ředitel nebyli vůbec špatní, talentovaná a solidně hrající Fiona Dourif. Když její táta, známý béčkový herec Brad Dourif, namlouval poprvé Chuckyho, byla tak v první třídě. Je zajímavé, že se ti dva spolu přímo nesešli na place, ale dělají na hororu, o němž by jen tehdy málokdo prohlásil, že vraždící prokletá panenka přežije tři dekády a stále bude diváky bavit. 8/10 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 24. srpna 2017 na FrighFestu (Londýn). (Varan)
  • Po záverečných titulkoch je ešte bonusová scéna. (BoredKid)
  • Jennifer Tilly natočila své scény za pouhých 6 dní, během posledních dvou týdnů natáčení 6.–11. února 2017. (rafix)

Reklama

Reklama