Reklama

Reklama

Na Zlatém jezeře

  • USA On Golden Pond (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodinné problémy milujících manželů Ethel a Normana Thayerových (Katharine Hepburn a Henry Fonda získali za své role Ceny Akademie) se vyhrotí během jejich pobytu na Zlatém jezeře v Nové Anglii. Jejich dcera Chelsea (Jane Fonda) přijede na návštěvu se svým novým partnerem Billem (Dabney Coleman) a jeho tvrdohlavým synkem Billym (Doug McKeon). Střet tří rozdílných generací na sebe nenechá dlouho čekat. Avšak to, co začíná jako válka tvrdých hlav mezi Normanem a Billym, pozvolna přerůstá ve vztah, který si Chelsea vždy přála se svým otcem mít. Norman objevuje, o kolik přicházel, když po léta odmítal lásku své jediné dcery. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Henry Fonda je kouzelný! Jako nevrlý zapšklý starý pán, který prohlédne až v přítomnosti přidrzlého nevlastního vnuka prostě nemá nejmenší chybičku. Navíc mu scénárista vložil do úst obrovské množství nádherných hlášek. Ostatní čtyři hlavní role jsou také výborně zahrány, ale už nejsou tak šťavnaté. Atmosféra chalupy na Zlatém jezeře je taky nádherná a pokud bych chtěl někde stárnout, tak je to přesně na takovém místě! ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

...ak sa dožijem, tak tento film chcem vidieť na svojich 80-tinách.... romanticky a nedepresívne podaná nostalgia.... možno príliš "americké" - t.j. priame, zrozumiteľné, prvoplánové a v lákavom "obale", ale ak sa nechcem hrať na intelektuála, musím priznať že je to hlboko humanistický a krásny film, ktorý snáď človeka obohatí viac ako hocaká iná psychologická štúdia na tému staroby a blížiacej sa smrti..... jediné čo by som filmu vytkol je "divadelnosť" niektorých scén, hold predlohou filmu bola divadelná hra.... Asi to nie je čisto 5*-ový film, ale v ufrflanom, arogantnom (ale v hĺbke duše dobrom) Normanovi som sa až príliš videl - preboha, a to nemám ani cez 30!! :)) .....APROPO Jane Fonda má naozaj skvelú "figúru" ;-) ()

Reklama

alenka 

všechny recenze uživatele

Nic jsem o tom filmu nevěděla, náhodou se mi dostalo do ruky dvdcko, a úplně sem zírala, jak sem si ho mohla nevšimnout. Úžasná Hepburn a sexy Jane Fonda to spolu s Henrym opravdu rozbalí. Vlastně komorní rodinný drama je povýšeno lehkým a milým humorem. Překvapivě nevzniká žádná fraška, jako u většiny podobných filmů, ale silnej film s problémama, jako může mít každej z nás. Je to film o odpuštění, takže mu všichni musíme rozumět... ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, ktorý si svojou veľkorysosťou a úprimnosťou vydobil cestu do môjho srdca. Aké by to bolo príjemné vrátiť sa po dlhých rokoch na miesto s toľkými zážitkami a bohatou minulosťou, vedieť, že tam pri kozube čaká sarkastický dedo a pritom všetkom nezabudnúť, že je napriek odlišnosti stále dôležitou súčasťou môjho života. Získať si priazeň ufrflaného otca - to sa človek naučí iba svojou vlastnou púťou - školou života. Nezabudnuteľný Henry Fonda, ktorý mi pripomenul, že film nemusí byť vždy iba filmom. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Vlastně se celý film nic neděje a občas mi to přišlo nesmyslně afektované, ale nakonec jsem byl spokojen. Asi je to zásluha prvotřídních herců, kteří hrají skvlěle (a navíc je mám oba hrozně rád). Musím však přiznat, že mi charakter Hernyho Fondy šel občas dost na nervy... nicméně odhaduji že to byl záměr a jeho stvárnění hudrujícího dědka bylo prostě prvotřídní. A Katharine Hepburn? Svůj jas neztratila ani v pětasedmdesáti.. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Katharine Hepburn (Ethel Thayer) získala za svůj výkon čtvrtého Oscara za hlavní ženskou roli, což nebylo ani 40 let po uvedení filmu překonáno. (Kulmon)
  • Jedná se o jediný film, ve kterém se setkaly dvě legendy stříbrného plátna – Henry Fonda (Norman Thayer Jr.) a Katharine Hepburn (Ethel Thayer). Před natáčením tohoto snímku se dokonce nikdy ani nesetkali, přestože měli společné přátele a známé. (Zdroj: ČSFD)
  • Za úlohu Normana Thayera dostal Henry Fonda Oscara za najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe. Mal vtedy 76 rokov a stal sa tak najstarším držiteľom tohto ocenenia. Doteraz ho nikto neprekonal. (fishki)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno