Reklama

Reklama

Dům loutek

(seriál)
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, (2009–2010), 20 h 59 min (Minutáž: 43–50 min)

Tvůrci:

Joss Whedon

Hrají:

Eliza Dushku, Harry Lennix, Fran Kranz, Tahmoh Penikett, Enver Gjokaj, Dichen Lachman, Olivia Williams, Reed Diamond, Amy Acker, Brett Claywell (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(27)

Dollhouse je přísně tajné a velmi ilegální. Je to místo, kde se plní přání. Klienti s dostatkem peněz a správnými kontakty si můžou najmout "Actives" nebo "Dolls". Dolls mají kompletně vymazanou paměť, čili jim můžou být vtisknuty vzpomínky, schopnosti a jazyk pro různá přiřazení. Na misích je kontrolují "Handlers" a po dokončení úkolů jsou opět vymazáni a udržování ve futuristické laboratoři Dollhouse. Jsou to lidé, kteří se rozhodli, pro vlastní důvody, vzdát se svých těl. Můžou být kýmkoliv. (dresi)

(více)

Recenze (168)

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Někdy si říkám, jaká hlava může něco takového vymyslet? Divákovi je pravda odhalována postupně, ale co autor, který zná příběh celý a s nemálo detaily navíc? Jestliže je pro diváka tento seriál složitý (a že teda je - vynechat jeden díl je absolutně nemyslitelné) tak autor v tom musí mít guláš ještě desetkrát takový! Nechápu. Ale jsem rád, že něco takového může vzniknout - je to jeden z mála případů, kdy jsem se nechal pohlit naprosto šílenou fantasmagorií. A jsem za to jedině rád. ()

Neffy 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem začala sledovat ze zvědavosti. Pořádně o něm nikdo z mého okolí nevěděl, takže jsem neměla možnost s někým to rozebrat atd. Ze začátku opakující se děj - někdo přijde najme si Echo, něco se zvrtne a ona to zvládne. Ale opět byla jsem zvědavá v co se příště promění a jestli se seriál někam pohne. 1. sérii bych hodnotila tak na dvě až tři hvězdičky, ale právě ta druhá byla nabuchaná výborně! Jak jsem četla v nějakém článku - může to být dané tím, že původně seriál měl mít 5-6 sérii, což studio zatrhlo a tak scénarista musel vše narvat do 2. série. Líbili se mi díly, které se zaměřili i na jiné loutky a jejich osudy (Siera, Victor), přece jen Echa jsem už měla dost. Poslední dva díly vždy na konci série jsou taktéž dobré a víc se přibližují k žánru sci-fi. Prostě nakonec jsem byla ráda, že jsem nakoukala celý seriál. Má jen pár dílů, tak to jde rychle a je čím dál tím lepší. ()

Reklama

Rogue 

všechny recenze uživatele

Mohl to být zázrak, mohlo to být temně depresivní nebo psychologicky propracované, ale je to jen zajímavý experiment s emocemi diváka k bezcharakterní postavě. Od čtvrté epizody to docela jde, od šesté až do konce vznikající. Potenciál Dollhousu v počátečních dílech je tak nevyužitý a casting tak mdlý, že se divím, že Fox Whedona nestopl... Druhá série kvalitativně kopíruje první. Jak mě to ze začátku nebavilo, tak mě teď mrzí, že toho neuvidím víc. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Tak jsem byl zvědav na tuto sérii, protože Joss Whedon patří k dobrým režisérům seriálů. Námět je to neobvyklý a občas i zajímavě zpracovaný, herecké obsazení není vůbec špatné zejména Tahmoh Penikett v roli neúnavného detektiva válí. Eliza Dushku taky není k zahození. První polovina série se však až na pár dílů k nadprůměru vyhoupne jen velmi těžce až po díle šest a sedm dostane série ty správné otáčky a napětí. A člověk zde nesleduje jenom děj, ale je konfrontován s některými zajímavými etickými, filozofickými otázkami. Každým dílem je seriál o něco lepší a já se těším na druhou sérii neboť hodně věcí bylo nezodpovězeno a navyřešeno. Seriál netáhne ani tak Eliza jako spíše vedlejší postavy zejména ten mladý génius co vymyslel mazání mozků u mě vede,ale i ostatní jsou zajímaví, přísahal bych že v jednom dílu hraje Geoffrey Rush. Snad seženu originální pilot od Wheddona, třináctá epizoda bude na konci července, druhá řada snad přijde brzy a bude ještě lepší. Nebo by raději měla být, v současné seriálové konkurenci není DollHouse nejhorší, ale do špičky mu pořád dost chybí. Moje hodnocení je výrazem solidarity fanouškovské Whedonovi, přece jen měl bych dát jen třiapůl protože některé epizody a momenty jsou fakt slabé, ale já budu hodný a přidám tomu. Update: Druhá série dává na slabosti té první spolehlivě zapomenout, příběh i postavy jsou daleko rozpracovanější, spousta dějových nápadů, twistů, které mě dostaly, nebýt toho zbytečného dílu 13 a kus závěru v epizodě 12, který mě vyloženě přišel jako pěst na oko, tak to mohlo být pět hvězd rovných! ()

iHyik 

všechny recenze uživatele

Nedá se říct, že by to bylo špatné. Ale ani skvělé. Příběh je opravdu originální a dějová linka chytrá. Padesát minut je ale naprostá nuda a všechno upadá na protivných dialozích. Vlastně je to skvěle vyšperkovaná nuda s kvalitní story. Překvapí druhá série? /// PŘEKVAPILA! Druhá série tomu získala čtvrtou hvězdičku! (do 2x10, zbývají ještě tři díly do konce seriálu) ()

Galerie (372)

Zajímavosti (10)

  • Všechny jména Actives užívaná v Dollhouse jsou převzata z fonetícké abecedy NATO - Alpha, Echo, Sierra, November, Victor. (TomikZlesa)
  • Dollhouse je součástí kampaně FOX TV nazvané "Remote-Free-TV", která zahrnuje například i serál Fringe. Cílem kampaně je snížit pauzy na reklamy a získat tak více vysílacího času. (TomikZlesa)
  • Postava Dr. Saunders měla být původně mnohem starší. Joss Whedon postavu přepsal, aby mohl do role obsadit Amy Acker. (TomikZlesa)

Související novinky

Joss Whedon prolomil mlčení

Joss Whedon prolomil mlčení

18.01.2022

Je to zhruba rok, co jsme psali sérii článků na téma pozadí vzniku filmové Ligy spravedlnosti, kde po odchodu Zacka Snydera vznikl obří střet mezi hercem hercem Rayem Fisherem a zastupujícím… (více)

Whedonův marvelovský seriál? S.H.I.E.L.D.

Whedonův marvelovský seriál? S.H.I.E.L.D.

30.08.2012

Dlouho se spekulovalo, o čem přesně bude televizní seriál, jehož rozjetí má Joss Whedon v exkluzivní smlouvě s Marvel Studios. Inu, bude o tajné vojenské obranné organizaci S.H.I.E.L.D. (Strategic… (více)

Zamávejte Dollhouse na rozloučenou

Zamávejte Dollhouse na rozloučenou

24.10.2009

Nový seriál Josse Whedona od začátku bojoval o přežití. Druhá sezóna byla schválena jen s odřenýma ušima a s nadějí, že se sledovanost zvedne. Opak je pravdou a tak už všichni čekají, kdy Fox seriál… (více)

Joss Whedon má chatu v lesích

Joss Whedon má chatu v lesích

10.07.2008

A v ní, jak jinak, straší. Tvůrce megaúspěšné Buffy a rychle stopnuté, ale přesto kultovní Firefly, startuje v lednu na Foxu nový seriál Dollhouse (Eliza Dushku jako členka party mladých lidí, kteří… (více)

Reklama

Reklama