Reklama

Reklama

Režisér Gus Van Sant a Sean Penn oživili příběh člověka, který je do dnešní doby považován za jednoho z největších mučedníků americké historie. Za svou sexuální orientaci zaplatil tím nejcennějším, co člověk má - životem. Když byl v roce 1978 na Harveyho Milka spáchán atentát, svět ztratil jednoho z nejcharizmatičtějších vůdců a hlas spravedlnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (553)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Seana Penna jsem měl vždy rád, odjakživa patřil mezi mé oblíbené herce. Obrovský talent se v jeho novém filmu jen potvrdil, a ostatní herci v čele s výborným Jamesem Franco mu zdatně sekundovali. Jinak jsem se v průběhu celého filmu neubránil úsměvnému pocitu jaké to asi je, hrát homosexuála, a natáčet takové líbací scény. Sice mne po Zkrocené hoře už nic nepřekvapí, ale rád bych později shlédnul nějaký dokument o natáčení, až vyjde Milk na DVD. Jinak byl pro mne tento divácký zážitek příjemnou sondou do života těchto lidí; hrůzné demonstrace a projevy některých lidí, kteří byli tenkrát v (nejen) Americe proti gayům, mi opravdu připadaly jako po vymytí mozku - takový hon na čarodějnice 20. století; hrůza. Je to spíše film o tom, že by se měl člověk pořádně zamyslet nad tím, než něco vypustí z ůst, nebo udělá. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

I donť t belive in Harvey ehm Milk…Snímek zahalený aurou pseudo-kontroveze jen díky povrchnímu škatulkování obsahu, přičemž to jediné, co je na Milkovi opravdu kontroverzní je Oscar pro Seana Penna. Ničím nevybočující politický životopisný snímek, který je zajímavý především díky perfektnímu vykreslení dobové atmosféry a použitím příslušných archivních materiálů. Nic víc ale ani nic míň. ()

Reklama

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Oba úhly pohledu jsou možné: 1) Velice dobrý životopisný film, který je ubit a postupně odrazuje silným a přesvědčeným politickým aktivismem, jenž sám sebe bere jako úplně samozřejmý. 2) Film, který díky skvělým hereckým výkonům a sympatické, dokonale hladké režii, polidšťuje jinak protivné politické aktivisty. ________ Netradičně proti svému zavedenému typu obsazený Sean Penn přesně vystihl postavu homosexuála a jeho herecké pojetí je o půl zdviženého malíčku před hranicí, kdy by už z toho byla parodie. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Gus Van Sant a jeho oblíbené téma. Seznam herců je oslňující, ale nějaké úznání si zaslouží akorát Franco, protože ostatní přehrávají tak, až to není hezké. Na to jak je to ožehavé a pro film vděčné téma, mi tady chyběly silnější scény, které by podpořily ty velká slova, která Milk co chvíli vykřikuje do davu. Nudný film bez špetky originálnosti, který se snaží vzbudit pocit, že v něm jde o víc, než jen o pár duchaplných myšlenek, které se mi tam podařilo objevit. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Veľký deň pre "teplejších bratov", ale pre mňa "boooše" nie! Žiadne predsudky ani nič podobné..., avšak dané prevedenie mi prišlo hrozne povrchné a celkovo som sa nudil. Priznávam, že cez niektoré scény som sa musel vážne povzniesť... Nestačí zohnať hereckú elitu, ktorej oscarové ambície cítiť km ďaleko, je potreba dostať patričnú víziu na filmové plátno... myslím, že tuna to nevyšlo. 6/10 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (25)

  • Dustin Lance Black získal Oscara za nejlepší původní scénář. (ČSFD)
  • Apartmá, které bylo využito ve filmu, je skutečné apartmá Milka, když žil na Lower Haight v San Francisku. (sir-dave)

Související novinky

Přidáte se k bojkotu Enderovy hry?

Přidáte se k bojkotu Enderovy hry?

16.07.2013

Nákladná adaptace slavného a mnoha žánrovými cenami ověnčeného sci-fi románu, kterou pro studio Lionsgate natočil Gavin Hood, má problém. Jeho jméno je Orson Scott Card. Ten, kromě toho, že je… (více)

Eastwood a počátky FBI

Eastwood a počátky FBI

13.03.2010

Na úvod si dejme obvyklé: Clint Eastwood je nezastavitelný. Zatímco na Oscarech se díky hereckým nominacím mluvilo ještě o jeho Neporaženém, Clint mezitím dokončil další film (nadpřirozený thriller… (více)

Reklama

Reklama