Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1949 a milovnice jídla Julia Childová se stěhuje se svým manželem do Paříže. Být ženou v domácnosti ji však nebaví, a tak se začne věnovat své zálibě, vaření. Anglicky psané kuchařky v Paříži nenajde, a tak se pouští do studia starých francouzských kuchařských knih. O více jak deset let později vychází její kuchařka a Julia Childová se stává celebritou v kulinárním světě. New York 2002. Třicetiletá začínající spisovatelka Julie Powellová, která zrovna pracuje na městském úřadě a pomáhá rodinám postiženým newyorskou tragédií, se jednoho dne rozhodne, že během roku uvaří všech 524 receptů z klasické kuchařky paní Childové. A o svém projektu se rozhodne psát blog. Ten je po těžkých začátcích úspěšnější a úspěšnější. Chodit do práce a k tomu vařit tolik jídel je však obtížné. Julie je svým projektem čím dál více posedlá, nemluví a nepřemýšlí o ničem jiném, ve volném čase jen vaří. Přestává si rozumět s manželem a ten ji nakonec opouští. Je jen na Julii, aby urovnala jejich vztah a dotáhla svůj blog do úspěšného konce. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (387)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší snímok z kategórie pozitívnych filmov a príjemného filmového posedenia. Obe herečky to zahrali výborne, v ich podaní dosiahlo kulinárstvo úplne iný rozmer. Hlavne si treba pamätať, že keď to človeka baví tak to potom aj inak chutí. Okrem toho treba k tomu ešte aj chápajúceho a milujúceho muža. 75/100 ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Julie a Julia je přesně tím typem filmu, kterému se obloukem vyhýbám - odpočinková romantická komedie, která je vhodná tak možná jako kulisa k vaření. Navíc se jedná o (netvrdím, že úmyslnou) vymývárnu mozků v americkém střihu, kdy je pro postavy největším neštěstím bydlet nad pizzerií (co by za takové bydlení někteří Američané dali). (792., 17. II. 2013) ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Julie Powell vařila podle knihy ,,Zvládáme umění francouzské kuchyně“ od Julia Child. O svém počinu psala blog , jenž vzbudil veliký ohlas. Proto napsala knihu Julie a Julia, která vyšla v roce 2005.…. TO JEN PRO POŘÁDEK, ABYCH SE V TOM NEZTRATIL. Dva příběhy vyprávěné souběžně, oba milé, skvěle obsazené a plné jídla. Takový kuchařský životopis, ve kterém vyčnívá svérázná dáma M.Streep, která se neohroženě pouští do vaření. A samozřejmě milá a sympaticky obyčejná A. Adams, která vaření bere jako útěk od každodenních starostí. N.Ephron tenhle žánr ovládá a tento film není výjimkou. A tak nejhorší na tom všem je zjištění, že jsem dojatý z knihy o vaření. Stáří prostě nezastavíš, takže co takhle vyzkoušet třeba ,,Hovězí po burgundsku“. Připravte si ......, ale hlavně se nezapomeňte BAVIT A UŽÍVAT SI, PROTOŽE NA TOM JEDINÉM ZÁLEŽÍ!!! Samozřejmě když vaříte! Bon Appetit! PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Takový moc milý film podle skutečných životů. Úžasná Meryl Streep jako stejně úžasná manželka velvyslance v Paříži, kde se zamiluje do francouzské kuchyně, tvrdohlavě projde kurzem vaření se samými muži -z ženského ji totiž vyhodili:-) Elegantní padesátá léta a ona se se svojí přítelkyní rozhodné vydat francouzskou kuchařku pro americké ženy, s energií a šarmem sobě vlastním. Amerika, současnost...jedna mladá žena s hodným mužem, s nímž se přistěhuje do podnájmu nad pizzerií, se kvůli osobní nespokojenosti se svým životem rozhodne za jeden rok uvařit úplně všechny recepty a napsat o tom blog. Během této doby se s ní povahově přes několik desítek let prakticky ztotožní...a vaří...takové skvěle odpočinkové, laskavé a určitě vás přepadne hlad nebo začne honit mlsná:-) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Strašně natahovaný, ale fakt zbytečně. Ten příběh s prolínajícími dějovými liniemi by nemusel být tak k zahození, kdyby to nebylo všechno tak sterilní, povrchní a utahaný. Pro dívky a ženy to není film k zatracení, protože to v sobě mixuje Prostřeno, moderní romantický film a dobový film s francouzským šarmem. Já jsem se ale nebavil, takže za mě 2 hvězdy. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Obě herečky, Meryl Streep i Amy Adams, musely před natáčením absolvovat hodiny vaření. Streep přiznala, že jich několik vynechala, protože si prý bláznivě myslela, že umí vařit. (Ernia)
  • Meryl Streep musela po celou dobu natáčení nosit vysoké podpatky, aby se svou výškou alespoň trochu přiblížila Julie Child, která měří téměř 2 metry. (Ernia)
  • Meryl Streep je o celých dvacet centimetrů nižší než její předobraz Julia Child, kterou ve filmu představovala. Streep měří 1,68 m, zatímco Julia 1,88 m. (jezurka42)

Reklama

Reklama