Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1949 a milovnice jídla Julia Childová se stěhuje se svým manželem do Paříže. Být ženou v domácnosti ji však nebaví, a tak se začne věnovat své zálibě, vaření. Anglicky psané kuchařky v Paříži nenajde, a tak se pouští do studia starých francouzských kuchařských knih. O více jak deset let později vychází její kuchařka a Julia Childová se stává celebritou v kulinárním světě. New York 2002. Třicetiletá začínající spisovatelka Julie Powellová, která zrovna pracuje na městském úřadě a pomáhá rodinám postiženým newyorskou tragédií, se jednoho dne rozhodne, že během roku uvaří všech 524 receptů z klasické kuchařky paní Childové. A o svém projektu se rozhodne psát blog. Ten je po těžkých začátcích úspěšnější a úspěšnější. Chodit do práce a k tomu vařit tolik jídel je však obtížné. Julie je svým projektem čím dál více posedlá, nemluví a nepřemýšlí o ničem jiném, ve volném čase jen vaří. Přestává si rozumět s manželem a ten ji nakonec opouští. Je jen na Julii, aby urovnala jejich vztah a dotáhla svůj blog do úspěšného konce. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (387)

larelay 

všechny recenze uživatele

Pridajte 200 gramov atmosfery podmaniveho Pariza polovice 20.storocia, 150 gramov ocarujuceho bytiku v Queense zaciatkom 21.storocia, pol kila neuveritelne vybornych hereckych vykonov vsetkych zucastnenych, kilo vynikajucich vtipnych hlasok, 300 gramov skvelo vyzerajucich receptov a k tomu prenadhernu hudbu. Ked toto vsetko zmiesate dokopy, vznikne vam v hrnci absolutne lahodny mastepiece, ktoremu nie je mozne oddolat. Viete kedy viem, ze je film podla skutocnej udalosti dobry? Ked sa neviem dockat konca filmu, aby som si nasla na nete vsetky mozne informacie o zucastnenych osobach. A viete kedy este? ked si budete chciet navarit cim skor co najviac receptov od Julie :) ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.5/10] | me: Veľmi svojská Meryl Streep, Paríž, obrovská láska k jedlu a vareniu vo veľmi milom predstavení, ktoré núti navštíviť chladničku. Dôležitá je láska k vareniu a s tým spojenými vecami, ... čim viac jej máte a čím viac ste žena tým viac vás film nadchne. Naopak, čím viac ste chlap a nevnímate proces tvorby jedla tak intenzívne, tým menej budete prežívať samotný film. Ja som sa našiel niekde uprostred vychutnávajúc si výborný výkon Streep. Dávam *** a pol, pretože to nebolo celkom podľa môjho gusta. Inak celkovo OK. ()

Reklama

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Nejdřív sem dala čtyři hvězdičky. K dokonalosti potřebuju mít pocit. Nemůžu napsat více objasňující informaci k mému ´pocitu´, protože nevím jak bych ho popsala. Ale po třetím zhlédnutí opravuji na pět. Za prvé za Meryl, která je dokonalá a skvostná. Nikdy se mi v žádném filmu tak nelíbila jako tady a se Stanleyem Tuccim tvořila krásnou dvojici. Zahrála Juliu Child úplně přesně jak jí znám z videí. Za druhé, film není trapný ani hloupý a je velmi lidský, Amy Adams je příjemná a u její postavy chápu všechny její pocity. Za třetí se mi líbí dvě příběhové linie, které víceméně nikdy nesplynou, jakože spolu spíš koexistují, nenarušují se navzájem, ale obě jsou stejně zajímavé. Za čtvrté miluji jídlo a nejen jako jeho konzument (to mi jde asi stejně dobře jako Julii Child:)) ale ráda si o něm čtu, povídám, dívám se na něj a v neposlední řadě moc ráda vařím. Po každém zhlédnutí sem měla nepopsatelnou radost a chtěla sníst kostku másla. Nebo holandskou omáčku. Nebo humra. Nebo Boeuf Bourguignon. Nebo čokoládový dort!_______Po přečtení knihy bych nejraději zvedla hodnocení (což nemůžu). Hlavní hrdinka, tedy i autorka knihy je špindíra špindíratá, která neumí psát. Autorka je nesympatická blbka, která měla dobrý nápad s tím, že uvaří za celý rok podle knihy Julie Child. Ale to je jen nápad, knížka je hloupá, otřesně napsaná, ještě se mi nestalo, abych se ve větě v beletristické knížce ztratila, něco nakousne a už to nedopíše, zaobírá se svýma pitomýma kamaráda a pitomýma problémama, je zlá, sprostá a protivná. Nora Ephron byla génius, když z takového hnusu vytvořila něco tak pěkného. Asi poprvé tedy přiznávám, že film je stokrát ne-li tisíckrát lepší než kniha, která je prostě otřesná. Už jsem alespoň pochopila, proč se skutečná Julia Child nechtěla setkat s Julií Powell. Já bych se s ní setkat taky nechtěla. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Kruci já bych jedl...po shlédnutí kulinářské lahůdky "Julie & Julia" hlady přímo šilhám! Roztomilá a jak jinak než (pokaždé) výtečná Meryl Streep vaří a píše jak o život v originálním příběhu, který uvařil sám život. A aby to nebylo málo, souběžně s příběhem jedné Julie (Streep), která se kdysi ve Francii učila vařit, sledujeme příběh druhé Julie (Amy Adams), která propadá kouzlu vaření a denně o svém zážitku bloguje. Zajímavé spojení minulého s přítomným, příjemná atmosféra a hlavně fůra dobrého jídla - to vše a mnohem víc jsem dostal v tomto milém a strašně moc pohodovém jídle - kruci - filmu! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přepjatá gesta, ukřičení herci, nejasné motivace postav, spousta hrnců, vařeček a kvedlaček, slušný soundtrack. A vesměs načančaná nuda, kterak se protnou osudy dvou žen. Znuděná Amy Adams, která nikoho nezajímá, se rozhodne, že vyzkouší všechny recepty ze slavné francouzské kuchařky Julie Child. Což byla manželka amerického velvyslance, která v šedesátých letech rozdávala rozumy o pařížské gastronomii. Asi budu v menšině, ale mě spíš bavila současná linie, ač tedy Amy několikrát pofňuká manželovo rameno nebo ve svém kamrlíku něco rozbije, pomotá, rozlije, spálí. Meryl fajn, ale na můj vkus tentokrát moc uječená. Celkově chuťově nevyvážený průměr. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Píseň ''Stop the Train'', která se nachází na soundtracku k filmu, je od Henryho Wolfa, syna Meryl Streep. (CliffLee)
  • Paul Child byl o 10 let starší než Julie, nicméně ve skutečnosti je Meryl Streep (Julia Child) o 11 let starší než Stanley Tucci (Paul Child). (CliffLee)
  • Meryl si Noru Ephron získala hned, když Ephron začala pracovat na scénáři. Potkaly se na Shakespearovských slavnostech, kde se Streep zeptala, na čem Ephron pracuje. Ta se zmínila o Julii Child, načež Meryl reagovala imitací slavného: "Bon Apetit!". A režisérka už měla jasno, kdo bude J. Child hrát. (Ernia)

Reklama

Reklama