Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1949 a milovnice jídla Julia Childová se stěhuje se svým manželem do Paříže. Být ženou v domácnosti ji však nebaví, a tak se začne věnovat své zálibě, vaření. Anglicky psané kuchařky v Paříži nenajde, a tak se pouští do studia starých francouzských kuchařských knih. O více jak deset let později vychází její kuchařka a Julia Childová se stává celebritou v kulinárním světě. New York 2002. Třicetiletá začínající spisovatelka Julie Powellová, která zrovna pracuje na městském úřadě a pomáhá rodinám postiženým newyorskou tragédií, se jednoho dne rozhodne, že během roku uvaří všech 524 receptů z klasické kuchařky paní Childové. A o svém projektu se rozhodne psát blog. Ten je po těžkých začátcích úspěšnější a úspěšnější. Chodit do práce a k tomu vařit tolik jídel je však obtížné. Julie je svým projektem čím dál více posedlá, nemluví a nepřemýšlí o ničem jiném, ve volném čase jen vaří. Přestává si rozumět s manželem a ten ji nakonec opouští. Je jen na Julii, aby urovnala jejich vztah a dotáhla svůj blog do úspěšného konce. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (387)

Ernia 

všechny recenze uživatele

První polovina fakt za 5*, naprosto dokonalý hlášky, vtipný situace, rychle to ubíhalo, doplněné perfektní hudbou. Druhá polovina je našpicovaná trapnýma dlouhýma proslovama, ubohou (ale zřejmě nezbytnou) vložkou, kdy opustí manžel úspěšnou manželku .. to byl zase trapas, na takový 2,5 hvězdičky max. Takže nakonec 4* a velké díky Meryl za další super film, výbornou roli a Meryl-fans partě za nezapomenutelné 2 hoďky v kině =) ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Mám rád jídlo. Mám rád Meryl Streep. Mám rád Amy Adams. Takže pro mě ideální film, kterému jsem ochoten odpustit mnohé. I ty dvě odlišné a nesouvisející dějové linie, které spojuje pouze kniha kuchařských receptů a radost z vaření. Streepová opět předvedla svou schopnost být chameleon a současně Meryl a ještě přitom zahrát Julii Childovou lépe než by to zvládla Julia Childová. Amy Adams je milá a okouzlující a i když její Julie zůstává vedle Childové poněkud nevýrazná, zabrala si pro sebe mnohem víc mých sympatií. Možná pro svou všednost a odhodlání vydržet ve více méně nesmyslné sázce, kterou uzavřela sama se sebou. Občas se zadaří vtípek, občas dialog, některé scény jsou výborné a nad některými pokrmy se sliny sbíhají. A celé dohromady to má příjemné pozitivní a optimistické aroma. ()

Reklama

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Nejdřív sem dala čtyři hvězdičky. K dokonalosti potřebuju mít pocit. Nemůžu napsat více objasňující informaci k mému ´pocitu´, protože nevím jak bych ho popsala. Ale po třetím zhlédnutí opravuji na pět. Za prvé za Meryl, která je dokonalá a skvostná. Nikdy se mi v žádném filmu tak nelíbila jako tady a se Stanleyem Tuccim tvořila krásnou dvojici. Zahrála Juliu Child úplně přesně jak jí znám z videí. Za druhé, film není trapný ani hloupý a je velmi lidský, Amy Adams je příjemná a u její postavy chápu všechny její pocity. Za třetí se mi líbí dvě příběhové linie, které víceméně nikdy nesplynou, jakože spolu spíš koexistují, nenarušují se navzájem, ale obě jsou stejně zajímavé. Za čtvrté miluji jídlo a nejen jako jeho konzument (to mi jde asi stejně dobře jako Julii Child:)) ale ráda si o něm čtu, povídám, dívám se na něj a v neposlední řadě moc ráda vařím. Po každém zhlédnutí sem měla nepopsatelnou radost a chtěla sníst kostku másla. Nebo holandskou omáčku. Nebo humra. Nebo Boeuf Bourguignon. Nebo čokoládový dort!_______Po přečtení knihy bych nejraději zvedla hodnocení (což nemůžu). Hlavní hrdinka, tedy i autorka knihy je špindíra špindíratá, která neumí psát. Autorka je nesympatická blbka, která měla dobrý nápad s tím, že uvaří za celý rok podle knihy Julie Child. Ale to je jen nápad, knížka je hloupá, otřesně napsaná, ještě se mi nestalo, abych se ve větě v beletristické knížce ztratila, něco nakousne a už to nedopíše, zaobírá se svýma pitomýma kamaráda a pitomýma problémama, je zlá, sprostá a protivná. Nora Ephron byla génius, když z takového hnusu vytvořila něco tak pěkného. Asi poprvé tedy přiznávám, že film je stokrát ne-li tisíckrát lepší než kniha, která je prostě otřesná. Už jsem alespoň pochopila, proč se skutečná Julia Child nechtěla setkat s Julií Powell. Já bych se s ní setkat taky nechtěla. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Vskutku docela dobrý film. Příběhy dvou žen v jiných časových sférách, ale s podobným životem a možná i cílem, smyslem. A oba tyto paralelní světy jsou propojeny velmi dobře. Nepřišlo mi to nějak násilně skloubené a to se mi líbilo...že vše plynulo jak po másle. Máslo...dalo by se říct, že to byla asi hlavní ingredience tohoto filmu. Herecké výkony byly skvělé...ale musím přiznat, že Meryl Streep mám radši v jiných rolích, než v této. Ona svůj výkon předvedla jako vždy prvotřídně, ale přiznejme si to, ta role jí nesedla. Za to pro Amy Adams ta její byla jako stvořená. 3 a půl hvězdičky za film plus ta půlka za ty úžasné pokrmy, při kterých se mi sbíhaly sliny :P ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší snímok z kategórie pozitívnych filmov a príjemného filmového posedenia. Obe herečky to zahrali výborne, v ich podaní dosiahlo kulinárstvo úplne iný rozmer. Hlavne si treba pamätať, že keď to človeka baví tak to potom aj inak chutí. Okrem toho treba k tomu ešte aj chápajúceho a milujúceho muža. 75/100 ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Jedná se o druhý film Meryl Steep se jménem Julie v názvu, první byl její filmový debut ve snímku Julie (1977). (CliffLee)
  • V týdnu, kdy měl film premiéru v USA, se ve státech prodalo 22,000 výtisků kuchařky “Mastering the Art of French Cooking”, což je víc než se prodalo za celou dobu prodeje knihy. (Ernia)
  • Meryl Streep musela po celou dobu natáčení nosit vysoké podpatky, aby se svou výškou alespoň trochu přiblížila Julie Child, která měří téměř 2 metry. (Ernia)

Reklama

Reklama