Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1949 a milovnice jídla Julia Childová se stěhuje se svým manželem do Paříže. Být ženou v domácnosti ji však nebaví, a tak se začne věnovat své zálibě, vaření. Anglicky psané kuchařky v Paříži nenajde, a tak se pouští do studia starých francouzských kuchařských knih. O více jak deset let později vychází její kuchařka a Julia Childová se stává celebritou v kulinárním světě. New York 2002. Třicetiletá začínající spisovatelka Julie Powellová, která zrovna pracuje na městském úřadě a pomáhá rodinám postiženým newyorskou tragédií, se jednoho dne rozhodne, že během roku uvaří všech 524 receptů z klasické kuchařky paní Childové. A o svém projektu se rozhodne psát blog. Ten je po těžkých začátcích úspěšnější a úspěšnější. Chodit do práce a k tomu vařit tolik jídel je však obtížné. Julie je svým projektem čím dál více posedlá, nemluví a nepřemýšlí o ničem jiném, ve volném čase jen vaří. Přestává si rozumět s manželem a ten ji nakonec opouští. Je jen na Julii, aby urovnala jejich vztah a dotáhla svůj blog do úspěšného konce. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (387)

jhrasko 

všechny recenze uživatele

..len ďalšia kulinárska story s happy endom, ktorá nemá žiaden výrazný presah, ale na ktorú sa, ak nečakáte nič intelektuálne povznášajúce, dobre pozerá. A to mi v nedeľu popoludní úplne stačilo..Post Scriptum k Meryl: ako jej veľký fanda som celý film vyhodnocoval, či ma tá zvláštna (a cielená) preexponovanosť rušila alebo nie. Na rozdiel od DOUBT som ju 100% prijal a i tým si film užil. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Kruci já bych jedl...po shlédnutí kulinářské lahůdky "Julie & Julia" hlady přímo šilhám! Roztomilá a jak jinak než (pokaždé) výtečná Meryl Streep vaří a píše jak o život v originálním příběhu, který uvařil sám život. A aby to nebylo málo, souběžně s příběhem jedné Julie (Streep), která se kdysi ve Francii učila vařit, sledujeme příběh druhé Julie (Amy Adams), která propadá kouzlu vaření a denně o svém zážitku bloguje. Zajímavé spojení minulého s přítomným, příjemná atmosféra a hlavně fůra dobrého jídla - to vše a mnohem víc jsem dostal v tomto milém a strašně moc pohodovém jídle - kruci - filmu! ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Jen za Meryl Streep bych dal všech pět. Jenže film rozdělený do dvou rovin si jde proti sobě. První rovina sleduje Julii Child v podání naprosto excelentní Meryl Streep. Prostředí Paříže a všech těch pochutin bych jedl po celou dobu. To však by nesměl mít film druhou rovinu. Šedá myška Julie Powell se rozhodně něco už konečně (do)udělat. Veme knihu Julie Child a uvaří vše co tam je. Mám snad jen já ten pocit, že na konci filmu (spoiler) řekne za mě Julie Child druhé Julii totožný názor? Nelíbí se mi to. Nudná Amy Adams (a to se mi tak líbila v Noci v muzeu 2) působila jako výtvor od mcdonalda. Oproti labužnické Meryl Streep! Bohužel film hodnotím jako celek ***. Je to velká škoda, protože být film jen a opravdu jen o Julii Child pak vidím zasloužených ****. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem opravdu nedokázal "skousnout". Asi nemám ten správný vztah k vaření a jídlu, což je hlavní předpoklad pro diváka, který chce vydržet až do závěrečných titulků. A poslední dobou nějak nemusím ani Meryl Streep, která tady svoji diblíkovitou roztomilost (pro mě byla za hranou už v "Mamma Mia") a pozitivní energii rozdává s takovou vervou, že se budu muset jít uklidnit nějakým brutálním satanistickým hororem. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Příjemný, ale nedotažený film. Perfektní dějová linie s Meryl Streep, ze které čiší dobrá nálada a která vás dokonale vtáhne v kontrastu s křečovitou Amy Adams a jejím nudným a nezajímavým příběhem. Obě dějové linie spolu prakticky nesouvisejí. Kdyby byla Julia Powel z děje úplně vynechána, bylo by to pro dobro věci. Skvělá Meryl je tak nuceně upozaděna, i když na filmu zajímá každého jen ona. A že roli sympatické dámy zvládla skvěle. Její roztomilý herecký výkon stojí za to vidět. (Nominovat ho za ní na Oscara je ale nedůstojné. Tohle je odlehčená, komediální role - dělat z toho herecký koncert je nepatřičné). ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Meryl Streep byla za roli Julie Childové nominovaná na Oscara v kategorii "Nejlepší herečka v hlavní roli". Je to její šestnáctá nominace na sošku v kariéře. (Sekmen)
  • Meryl Streep musela po celou dobu natáčení nosit vysoké podpatky, aby se svou výškou alespoň trochu přiblížila Julie Child, která měří téměř 2 metry. (Ernia)

Reklama

Reklama