Reklama

Reklama

Temné patro

  • Finsko Dark Floors
Trailer
Finsko / Island, 2008, 84 min

Režie:

Pete Riski

Scénář:

Pekka Lehtosaari

Hudba:

Ville Riippa

Hrají:

William Hope, Leon Herbert, Ronald Pickup, Philip Bretherton, Noah Huntley, Dominique McElligott, Skye Bennett, Mr. Lordi, Kita, Amen, Ox, Awa, Jussi Haukkamaa (více)
(další profese)

Pouhých sedm pater může být tou nejhorší noční můrou
Otec se chce o svoji autistickou dceru postarat sám a násilím ji odvést z nemocnice. Při útěku ale zůstanou uvězněni spolu s dalšími šesti lidmi ve výtahu. Incident je však pouze začátkem té nejhorší noční můry. Když dveře výtahu po delší době dveře výtahu konečně otevřou, najdou jen strašidelně prázdné chodby několik zohavených těl. Je to práce netvorů z temné strany, kteří se právě pouští do děsivého útoku na své nové oběti. Začíná být jasné, že na malém autistickém děvčátku leží otázka přežití celé skupiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po filme "Temné poschodie" som siahol predovšetkým preto, že je to snímok z finsko-islandskej produkcie. S takouto kombináciou som sa ešte nestretol. Tiež ma zaujalo aj to, že je to horror. Som náruživým fanúšikom tohoto filmového žánru. Tak som sa usadil do kresla a s radosťou si to pustil. Trocha ma prekvapilo, keď som zistil, že je to netradičná, béčková exhibícia fínskej heavy metalovej hudobnej skupiny Lordi. Jej členovia (Ox, Kita, Awa, Amen, Mr.Lordi) tu stvárnili monštrá z temnej strany, ktoré rozpútali masaker v jednej nemocnici. Ku tomuto filmu sa môžem v stručnosti vyjadriť rovnako ako aj ku hudbe kapely Lordi. Nič moc! ** ()

petero 

všechny recenze uživatele

Bafajúci fínski metalisti naženú strach jedine tak päťročnému dieťaťu. Atmosféra nie je zlá, dokonca to má aj fajn rozbeh, ale nejako to prestalo gradovať a pointa filmu ostala mierne povediac zahalená rúškom tajomstva, čo výsledné hodnotenie nijak nepozdvihlo, keďže človek očakáva čo sa z toho vykľuje a ono nič. Strašiace prízraky v chodbách to tu už bolo nespočetne krát a hlavne lepšie (Silent Hill, Fragile, Botched) ale i ďaleko horšie (Death Tunnel). ()

Reklama

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Predstavte si Silent Hill s menej zrozumiteľným scenárom, kulisy malého mestečka vymeňte za nemocničné chodby, zabudnite na hustú atmosféru a zmierte sa s topornými hereckými výkonmi (jediný, kto ma presvedčil bol William Hope). Za relatívne veľa peňazí (4,300,000 €) v tomto prípade dostanete len málo kvalitnej horrorovej muziky... Nebyť však tohto filmu, možno nikdy by som sa nedozvedel o existencii fínskej kapely Lordi. 50%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na trafikové DVDčko slušná práce. Dobrá atmosféra (hlavně díky povedeným oprýskaným nemocničním interiérům), zajímavé retardované děvčátko, v rolích bubáků finští Lordi, přitažlivá zápletka s alternativní realitou, hezounká (i když krátká) scéna se vstáváním umrlců v závěru... Škoda jen té partičky banálních postav: otec - hrdina, sestřička/matka samoživitelka - hrdinka, černoch z ochranky - samozřejmě hrdina, zbabělý bílý chlápek v kvádru - samozřejmě hajzl... A i když samotný konec filmu jsem přiznám se nepochopil, tak po šichtě, po večeři a před spaním naprosto uspokojivá a vydatně oddechová záležitost, aspoň pro mě. Silné tři. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hledají ti lidé pokladnu za účelem uhrazení regulačního poplatku? Či bloudí v časové smyčce předpeklí (říkejme jí třeba „Silent Hospital“), aby na ně čas od času vybafl nějaký uvřískaný duch, Pučmeloud, či metalista? A není to jedno, když si člověk po chvíli musí vrazit mezí víčka červenou tužku? Abych řekl pravdu, víc by mě vyděsilo, kdyby se po chodbách Bulovky producírovali nenamaskovaní členové kapely Kroky Františka Janečka.. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (3)

  • Logo a obal filmu bylo navrženo členy hudební skupiny Lordi. (Terva)
  • Ještě 5 let od uvedení se jednalo o nejdražší finský horor. (Cheeker)
  • Příšery vystupující ve filmu jsou ve skutečnosti členové finské skupiny Lordi ve svých tradičních převlecích. (JSSVLVKMK)

Reklama

Reklama