Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co je skutečnost a co mystifikace? To ví jen on sám - newyorský taxikář Jerry Fletcher. Je to podivín, který každému pasažérovi vypráví o nejrůznějších spiknutích, v jejichž pozadí stojí oni. Jde tím na nervy nejen lidem, kteří ho vidí poprvé v životě, ale také právničce Alici Suttonové, jež pracuje na ministerstvu spravedlnosti. Ta sice Jerryho důkazy shovívavě vyslechne, ale nevěří mu stejně jako nikdo z okolí. Jerry, který Alici tajně miluje, ve svém bytě zachovává dokonalou konspiraci. Přesto neunikne tajemnému doktoru Jonasovi. Je chycen, ale podaří se mu z uzavřených prostor psychiatrické kliniky utéct a konečně Alici přesvědčí, že není blázen, ale oběť podivných doktorových pokusů s lidskými mozky. Oni jsou velmi nebezpeční protivníci a dvojice na útěku se ocitá v ohrožení života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (302)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Spiknutí, které se točí okolo taxikáře Jerryho Fletchera (Mel Gibson). A jemuž nikdo nevěří, stoupá a s přibývajícími minutami se napínavost děje stupňuje. Typicky natočený a režisérky - donnerovsky zvládnuté. Nemůžu si zrovna na nic stěžovat, jen že to mohlo být trošku kratší. Nečekaně kvalitní drama s dobrým obsazením, a ještě lepším koncem. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé jak moc se za posledních deset let změnilo vnímání konspiračních teorií. Věřím že v době natáčení měl být Mel Gibson za jasného sympaťáka, byť i jako politování hodného cvoka. Kdežto teď, v době post-faktické, kdy Trump, ruští hackeři a důchodkyně na sociálních sítích řádí s hoaxy jak černá ruka? No už není tak snadné mu fandit... Ale tak co, pořád je to slušně natočený thriller, Donner na ně měl talent. A vidět božského Patricka Stewarta jako bezskrupulózního parchanta je docela zábavná změna 7/10 ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $75,982,834Tržby Celosvetovo $136,982,834║ Tak po dlhšom čase som sa k tomuto špionážnemu počinu od Richarda Donnera vrátil s musím povedať, že lepšie som spraviť nemohol. Z prvotného priemerného hodnotenia musím zmeniť svoj postoj na najvyššie, lebo takto kvalitne skonštruovaná špionážna dráma sa len tak nevidí, jedine ma napadá Scottov Verejný nepriateľ(95%). V podstate po celý čas nám príbeh ponúka strhujúce teórie a tým nám nedovolí spustiť zrak s prezentovaných obrázkov a to dej nepotrebuje ani nejakú bombastickú akciu, čo by zbytočne premrštila dej do banálnosti. Mel Gibson a Julia Roberts predvádzajú bravúrnu súhru aká sa len môže od takýchto mien očakávať, z ich vystúpenia sú cítiť emócie, napätie a nehovoriac už o strachu. "Donner keď má chuť do točenia a k tomu dobrý scenár, tak to je badateľne cítiť, čoho je dôkazom aj tento jeho počin!" ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Tak co tu máme za žánr ? No, takový zvláštní typ thrilleru. Příběh je jednoduchý, nemá nic překvapujícího, scénář není nejlepší, konec je scénáristicky poměrně slabý, ale přesto mě to bavilo. Mělo to jeden velký klad, na kterém vlastně celý film stojí a to skvělý Mel Gibson, který zde předvádí skvělý herecký výkon. A to zcela v netypické roli co zde hraje. Takže kvůli němu jsem zaokrouhlil mé rozhodování mezi 3 a 4 hvězdnou. Nějaké menší akční kousky zde byly, když byly celkem jednoduché, o akci zde nešlo. Jak říkám, kdo má rád Gibsona a chytla ho jeho postava v tomto snímku, tak by měl být spokojený. Místy jsem se opravdu smál. Roli podivína, který se věčně strachuje, je připraven na vše – to se fakt vydařilo. Dostalo mě třeba, že si dal na lednici zámek, o to víc mě pobavilo, že si zamykal i termosku s kafem nebo džusem. Hudba byla taková normální. Herecké obsazení krom Gibsona bylo slušné. Julia Roberts sehrála svůj klasický výkon – bavila mě. Patrick Stewart (u mě známý jako kapitán Picard z lodi Enterprise ze seriálu Star Trek – Nová Generace) zde měl zápornější roli – nějak se nepředvedl, ale nevadil mi. Zbytek bez problému. Takže, nic výraznějšího se ve filmu neděje, ale to mi nepřekáželo. Dlouhá délka mi také nevadila, tak proč být zbytečně kritický ? Nadprůměrná záležitost to rozhodně je. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tohle je dobré vidět v současnosti. Kdysi by mě nenapadlo, že alobalových konspiračních pranoiků, podobných Melovi ve Spiknutí, budeme znát osobně na každém prstě všichni cca 10. Z mého okolí mají všichni tito nefunkční partnerský vztah nebo žádný, přišli o kamarády i známé, nevynikají v ničem, nacházejí své uplatnění pouze ve svých kruzích a orgasmus zažívají jen při šíření kravin. Nemocní lidé, volně mezi námi, zahlceni informacemi, jež nejsou schopni filtrovat, pro které je schůdné uvěřit nejjednoduššímu řešení. Jeden zaplevelil půlku čtvrti topinamburama, které jsou "jediná a nejlepší potravina, ale nadnárodní korporace a politici nesnesou, aby se lidé bohatě a s nízkým nákladem stravovali touto vynikající hlízou", čili on bojuje proti systému tím, že to rebelsky vysazuje, kde se po nocích dá, že je to agrasívní plevel, který nevypálíš, zasere vše kolem, je neviditelný argument, ale široké okolí jeho prudce nejlepší slunečnice ne a ne vymlátit asi jako Kozí nohu. Jiný nepoužívá smartfon a prachy nosí po kapsách v ruličce, aby ho, jeho, který nikoho nezajímá, náhodou nevystopovali, když si kupoval v krámě vlašák se třemi a půllitrovku kofoly, další si nepouští hudbu ani filmy, aby se na tom nestal závislý, a tak stalkuje lidi. Stal se tedy závislý na sledovačkách kohokoli, aniž by ho napadlo, že si to lidi jednoho dne řekli a zařídili, aby někdo sledoval pro změnu jeho. Jen aby se vědělo, kdo všechno ho zajímá, jak své sledování provádí, kolik tomu věnuje času. Seznam to byl nečekaně zajímavý a na sledce se zúčastnila taky početná skupina dobrovolníků. 😆 Co tihle magoři předvádějí a o čem jsou přesvědčení, je skutečné peklo v hlavě, které nechceš vidět a po kontaktu s takovým se ve sprse dlouho drhneš kartáčem. Spiknutí je proti tomu limonáda. Každopádně film je moc fajn, bigot alkáč lépe asi jinde nezahrál, s Júlií jim to šlape jedna radost. Skvělá zábava a jak řílám, aktuální. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Režisér Richard Donner se objevil v úvodu filmu jako jeden ze zákazníků taxikáře Jerryho. (fannah)
  • Číslo Jerryho taxíku je 1S48, číslo autobusu 1648 - odkaz na vedoucího komparzu Harryho Wowchuka, který se narodil 16. října 48 a pracoval s Donnerem a Silverem na třech filmech. (fannah)
  • Jerryho licenci pro taxi vydal Raffi Paloulian, přítel scénáristy Briana Helgelanda. Objevil se i ve filmu jako statista. (fannah)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama