Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co je skutečnost a co mystifikace? To ví jen on sám - newyorský taxikář Jerry Fletcher. Je to podivín, který každému pasažérovi vypráví o nejrůznějších spiknutích, v jejichž pozadí stojí oni. Jde tím na nervy nejen lidem, kteří ho vidí poprvé v životě, ale také právničce Alici Suttonové, jež pracuje na ministerstvu spravedlnosti. Ta sice Jerryho důkazy shovívavě vyslechne, ale nevěří mu stejně jako nikdo z okolí. Jerry, který Alici tajně miluje, ve svém bytě zachovává dokonalou konspiraci. Přesto neunikne tajemnému doktoru Jonasovi. Je chycen, ale podaří se mu z uzavřených prostor psychiatrické kliniky utéct a konečně Alici přesvědčí, že není blázen, ale oběť podivných doktorových pokusů s lidskými mozky. Oni jsou velmi nebezpeční protivníci a dvojice na útěku se ocitá v ohrožení života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (302)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavná komedie, která nedá divákovi šanci vydechnout. Zábavný začátek, který nás seznámí s postavami a jejich životy, je tak jediná chvíle, kde se skoro nic neděje, pak nás autoři hodí rovnou do vody a je jen na nás, jak rychle se zorientujeme. Slušný scénář nám nedává žádné jistoty, vlastně nic nevíme a jen se snažíme dozvědět se, o co tu sakra vlastně jde. Julia Roberts je skvostná a začíná mi být líto, že posledí dobou si vybírá jinak tématicky zaměřené snímky, tahle role jí prostě sedla. Ze začátku jsem spíš obdivoval Mela Gibsona, ale jeho role mi po chvíli připadala otravná, takového ubožáka jen tak nikde nevidíme. 70% [TOP 19/12 73%] ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem film viděl asi ve 12ti letech a už tenkrát sem z toho byl úplně vyřízenej.Dokonalá ukázka toho nejlepšího herectví,jaké může jen filmové plátno nabídnout.Podle mě jednoznačně Donnerův nejpromakanější režijní počin,Gibsonův Jerry vás tak strašně chytne za srdce a dojme,že si celý film maximálně přejete aby vše dopadlo dobře a jako bounus si přidejte skvělý,konspirační a napínavý scénář s dokonalými vtipnými vsuvkami.Jeden z nejmíň doceněných filmů,který má být oslavován a hodně připomínán. 100%. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Neobvyklé herecké duo Julia Roberts a Mel Gibson tentokrát nezklamalo. Naopak velmi zklamal český dabing. Divák, který je zvyklý, že z úst J. Roberts vychází líbivý hlas Nely Boudové bude v tomto filmu hodně zklamán. Uslyší totiž neskutečně a k J. Roberts naprosto nehodící se dabing Petry Hanžlíkové, která měla zůstat u dabování Esmeraldy. Ale to už by k dabingu stačilo. Filmoví tvůrci nám připravili velmi zajímavý námět s politickou příchutí, která většinou nezklame. Snímek díky výbornému Melu Gibsonovi opravdu působí až mysteriózně. Hudba je také velmi vhodně zvolená. Velmi zajímavý snímek a pro ty, kteří mají možnost zvolit si původní znění s českými titulkami bude možná ještě zajímavější... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nemůžu si vzpomenout, jakou kombinaci má kafe. Nechceš džus?" Ale, Jerry. Vždyť je to 4-23-12. To dá rozum. Taky mám kafe zamčený v ledničce na kód, tři tajný únikový cesty z domu a všechny neexistující odnože tajnejch služeb za zadkem. Asi proto konspiračnímu paranoikovi Jerrymu tak fandím a takyse s ním bavím. Jen bych potřeboval několik životů na to, abych prověřil všechny konspirace, který v tomto snímku nakousl. Protože na každým šprochu ... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Z filmu mám dosť rozporuplné pocity. Na jednu stranu sa mi na ňom páči veľa vecí. Tradične dobrý Gibson, skvelý scenár, ktorý neustále prekvapuje a tradične dobrá Donnerová réžia, čo to drží pokope. Ale aj napriek scénaristickej nápaditosti to má určité chyby a miestami je to prekombinované až moc. Z jednoduchej zápletky sa tak stáva zápletka zbytočne komplikovaná - a hoci je film ako taký konzistentný - núti to k zamysleniu či tá prekombinovanosti bola naozaj nutná. To, že taxikár - konšpirátor - má pravdu viac menej vo všetkom čo hovorí, je veľmi dobrý koncept sám o sebe. Robiť z toho aj osobnú záležitosť ( a hlavne dopracovať sa k nej) mi prišlo miestami veľmi rušivé. Ale aj napriek tomu dávam 4*. Pretože tých superlatívov je tam predsa len viac. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Původně měla být ústřední píseň "Blue Moon". (fannah)
  • Film je již pátou spoluprací Richarda Donnera a Mela Gibsona (Jerry Fletcher). Hned čtyřikrát se setkali při natáčení série Smrtonosná zbraň a spolupracovali spolu také u westernové komedie Maverick (1994). (Itar)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama