Reklama

Reklama

Britt Reid je synem Jamese Reida, vydavatele novin Los Angeles Daily Sentinel. James jednoho dne zemře na alergickou reakci na včelí bodnutí. Po Jamesově pohřbu se Britt seznámí s mužem jménem Kato, což byl Jamesův zaměstnanec, automechanik a přítel, který ovládá bojové umění a učiní z něj svého asistenta. Britt a Kato se rychle stanou nejlepšími přáteli a společně se opijí. Oba se shodnou, že Jamese nenáviděli. Navštíví hřbitov, aby usekli hlavu Jamesově pamětní soše. To také udělají. Britt vidí, jak nějací zloději přepadnou muže se ženou. Když se je pokusí zastavit, zmlátí ho. Naštěstí ho Kato zahlédne a pomůže mu. Britt přesvědčí Kata, aby se z nich stali superhrdinové, kteří budou chránit město před zločinem. Britt si začne říkat Zelený sršeň. V boji se zločinem jim zdatně pomáhá i nově najatá sekretářka Lenore. Kato sestrojí auto vybavené několika kulomety a dalšími zbraněmi. Obrněnému autu začnou říkat Černá kráska a bojují s ním proti všem zločincům... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 059)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Režisér Michel Gondry nás presvedčil, že je mužom na svojom mieste. V Zelenom sršni sa drží žánrových pravidiel a vhodne ich oživuje prvkami svojej vlastnej poetiky. Vznikla tak zábavná a inteligentne natočená prehliadka s novými filmovými superhrdinami. Nečakane podarený film, ktorý zaujme diváka vtipom a dobrým komiksovým nápadom. Herecky tiež na úrovni - Seth Rogen a Jay Chou sa vhodne dopĺňali. A taktiež sexi Cameron Diaz bola vo filme výborná - sekretárku si mohla zahrať s nadšením, lebo stále je výzorom mladá a čerstvučká hviezdička. Slabším článkom je scenár, ale vtip a technické vychytávky to dobre zamaskovali. Film jednoznačne doporučujem. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ďalšia "komiksovka", ktorá za môže zaradiť medzi tie lepšie a ktorá sa nehrá na viac ako je. Hlavný hrdinovia sú fajn rovnako ako herci, ktorý ich hrajú, akcie sú dobré rovnako ako nápaditosť či scenár a hudba je na tom rovnako ako moment prekvapenia či Cameron Diaz. Podľa traileru to nevyzeralo bohvie čo, ale nakoniec je to akčná oddychovka, ktorá so zloduchmi zametá celkom štýlovo. Po druhom zhliadnutí musím zvýšiť hodnotenie. 80% - 4* ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Scenáristicky silne nedotiahnuté (tie hrdinove premeny, Bože!), väčšina pokusov o vtip ide mimo (mňa), obsadenie je okrem Waltza na zabitie (Diazka a Číňan fest mimo, Rogen sa tvári, akoby to nebol jeho vysnívaný projekt, ale niečo, v čom je nútený hrať kvôli prachom) a buddy-chémia slabá. Gondryho finty a extra akčne nadupaná záverečná 30 - 40-minútovka to našťastie zachraňujú, takže nakoniec zľahka prevládli pozitívne dojmy. Porovnávanie s Iron Manom je smiešne, na jednotku sa to nechytá ani náhodou a na dvojku tiež nie. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Rozmýšľala som medzi 3 a 4 hviezdičkami, ale k 4* ma nakoniec prinútil fakt, že som sa ani chvíľu nenudila a v rámci žánrov ide o veľmi zábavný a odľahčený komiks. Seth Rogen hrá dobre, ale jeho postava namosúreného a závistlivého pseudohrdinu ma chvíľami privádzala do šialenstva, za to sympatickejšieho Jay Chou a jeho bojové umenie si nešlo nezamilovať :) Komu bezhranične podlieham, je Christoph Waltz alias neodolateľný ,,Chudnofsky" a ja z celého srdca ďakujem Tarantinovi, že ho objavil :) Neviem, ktorý iný záporák ma v poslednom čase tak dostáva, ale stačí, že sa mihne na plátne na pár sekúnd, vysmolí jednu zo svojich nezabudnuteľných hlášok a ďalšia hviezda za herecký výkon je na svete. A, samozrejme, záverečná naháňačka dá konečne pocítiť, že sa dívame na komiks. Nabudúce prosím viac akčných sekvencií :-) ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Asi jsem byla na jiném filmu, než většina lidí zde. Já jsem si teda užila parádní akci v nadupaných kárách a zvolila si svého učitele bojových umění. Bože jak já bych chtěla aby mě učil :-) Šílený zelený sršeň je plný vtipů, hlášek a flashek ve tvaru suši. Hlavní postava je vyšinutý egocentrický boháč a hlavní záporák šílenec ze kterého nejde vůbec strach, pokud nepoužije svou dvoujhlavňovou pistoli. Dávám jasných pět a určitě se mi do paměti vryjou dvě nezapomenutelné scény: bitva v obývacím pokoji (fotbálek, buráky, brnění, plazma) a útok na záporáka z kolečkama od židle :-) ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • "Zelený sršeň" byl původně rozhlasový seriál, poprvé vysílaný roku 1936 a běžící až do roku 1952. Ve 40. letech bylo několik dílů seriálu upraveno do 100minutového představení, a několik epizod z televizního seriálu, jenž běžel v roce 1966, bylo spojeno ve dvojici 90minutových filmů. Přesto je tento snímek prvním původním ztvárněním příhod Zeleného sršně v Hollywoodu. (Caszidy)

Související novinky

Zeleného sršně čeká drsný reboot

Zeleného sršně čeká drsný reboot

16.11.2016

Michel Gondry (Věčný svit neposkvrněné mysli) se v roce 2011 poprvé a naposledy vrhnul na hollywoodský blockbuster. Jeho Green Hornet je celkem oblíbenou komedií, studio Sony ale doufalo v mnohem… (více)

Seth Rogen jako Drake ve filmovém Uncharted?

Seth Rogen jako Drake ve filmovém Uncharted?

03.07.2013

Tak to asi není představa, kterou by s producenty ze Sony a firmy Naughty Dog sdílelo mnoho fanoušků. Ti si v roli videoherního lovce pokladů Nathana Drakea odjakživa představovali Nathana Filliona.… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

Gondry se vrací k „haluzím“, adaptuje Dicka

Gondry se vrací k „haluzím“, adaptuje Dicka

23.02.2011

Michel Gondry, jeden z nejosobitějších současných režisérů, dokázal Zeleným sršněm, že dokáže svůj originální rukopis odstavit na vedlejší kolej a natočit zcela standardní „hollywood“. Máme jej ale… (více)

Reklama

Reklama