Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Keď sa spoja také esá ako Spielberg, Columbus a Donner vo svojom vrcholnom období, tak z toho proste musí vzniknúť pecka. A to sa v tomto prípade dokonale podarilo. Perfektná detská variácia na Indiho s detským humorom v štýle série Sám doma. Zloduchovia Robert Davi a Joe Pantoliano fakt pripomínajú Mokrých banditov. Rovnako blbí, rovnako zábavní.  Vydarilo sa aj obsadenie detskej bandy, čo dokladá, že Sean Astin to dotiahol až do slávnej vandrovky po stredozemi. U Indiho tu je zase detská posila a keďže to je osemdesiatkový film, tak tu nesmie chýbať aspoň jeden Corey. A ako ozdoba tu je nádherná Martha Plimtonová. Chémia medzi bandou je dokonalá. Každý tam má svoj trefný charakter, ktorý v správnej chvíli vynikne. Technická stránka je prvotriedna a všetky tie pasce stoja za to. Akurát zakaždým po dopozeraní mi je ľúto, že to nebolo dlhšie. Výsledkom je perfektné detské dobrodružstvo, ktoré funguje aj po rokoch. A aj ten burácky pôvodný dabing sa mi stále páči. 8/10. ()

bubun odpad!

všechny recenze uživatele

Další z nepochopitelných kultů, ke kterému odkazují dodnes některé filmy a seriály. Minulo mě to podobně jako jiný USA kult, Breakfast Club, a pokud je to možné, vytáčelo mě to ještě víc. Neustálé ječení skupiny mladých nesympatických kluků a dementní trojice záporáků + "roztomile" debilní ušaté monstrum, k tomu připitomělá zápletka a rádoby mysteriózní prostředí, na konci umělé dojetí. To je to, co dostanete. To mnou zmíněné ječení je tam opravdu pořád. Fakt pořád. ()

Reklama

andriy 

všechny recenze uživatele

V dětství jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec...skvělá a zábavná dobrodružná podívaná. Update: Tak jsem se na to podíval znovu po mnoha letech, a z mého dětského nadšení nevyprchalo vůbec nic. Poprvé jsem film viděl v originále a musím říct, že český dabing se tehdy hodně povedl, některé hlášky jsou dokonce do češtiny přeložené lépe, než je tomu v původním znění [viz třeba "Fuj, ty smrdíš víc jak celá tělocvična." :)]. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Pozor! Nejedná se o židy, kteří propadli roštem! A nejedná se ani o kdovíjak dobrý film, protože všechny charaktery (u dětí by to tak nevadilo, ale především dospělí) se chovají jako infantilní trotlové a celé mi to přišlo tak pro zanedbané dvanáctileté olizovače chemoprenu. Naštěstí to aspoň dobře uteklo. 50% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dávno tomu jest co se jednalo o můj nejoblíbenější dětský film, který jsem z ojeté VHSky sjížděl snad týden co týden. Tehdy jsem ho považoval za bezchybný a po všech stránkách dokonalý. Dnes; s odstupem mnoha let; na něm již nejednu chybu přeci jen vidím. Ovšem ani jedna není toho druhu, aby mi i v dospělosti zabraňovala si ho náležitě užít. Vše totiž zastře ta správná osmdesátková atmosféra dětské výpravy za dobrodružstvím. A samozřejmě nezapomenutelný hudební motiv, který přibije i to věčné řvaní. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (58)

  • V originální verzi filmu si Mickeyho matka najme Hispánku jménem Rosalita. Kecka pak pomáhá paní Welschové překládat pokyny do španělštiny. Ve španělsky dabované verzi byla najata Italka jménem Rossanna. Italština španělského dabéra byla prý lepší, než španělština použitá Corey Feldmanem. (mi-ib)
  • Datův opasek má na sobě napsáno "007". Hudba z bondovek hraje i v momentě, kdy se Dato spouští na laně k Mickeymu domů. (mi-ib)
  • Soundtrack obsahoval také píseň "8 Arms To Hold You" od skupiny "The Goon Squad". Píseň z něj byla odebrána, když byla z filmu vystřižena scéna s chobotnicí. Filmaři však byli přesvědčeni, že jde o hit. Proto jej vydali na desce jako taneční singl. Prodeje byly však nevalné, díky nízké podpoře. Ze singlu se stala jedna z nejcenějsích a nejvzácnějších věcí související s filmem Rošťáci. (mi-ib)

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama