Reklama

Reklama

Příběh o lásce, která se nemůže dočkat naplnění. On je v noci vlkem, ona ve dne jestřábem. Oba jsou osudově předurčeni k tomu, aby se nikdy v lidské podobě nesešli, pokud neprolomí zlou kletbu, jež na ně byla uvržena. Strhující, akcí nabitý napínavý zážitek. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (338)

laik_60 

všechny recenze uživatele

krásne vyrozprávaný romantický až rozprávkový príbeh. Oceňujem osadenie deja do takmer neporušenej stredovekej krajiny (neviem, kde sa točili exteriéry -ale voľba bola perfektná). Ten kameramanov trik s premenou oka ľudského na vtáčie a naopak dodnes spôsobuje, že sa na Pfeifferku pozerám vždy najskôr ako na ženu s jastrabími očami, až potom ako na herečku. :). S ľahkosťou dávam 4b. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Předvídatelná pohádka (kdo nevěděl že Etiennem už od první noci má taky své malé chlupaté tajemství?) ale dobrá fantasy z 90 let... prostě klasika. :) I když mi přijde trochu divné jak kněz může až tak někoho proklít.... ale beru to jako Fantasy kde je hlavním záporákem zase ta církev... Takže o to víc.. hvíznout jednu hvězdu jako bonus. :D ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Ta moje paměť nespolehlivá zase věděla nejlíp. Z dětských let si Jestřábí ženu pamatovala jako šeptavou, osudově temnou a atypicky brutální podívanou. Temnou a šeptavou nejspíše kvůli mizerné kvalitě naší VHS kopie a zbytek dojmů byl patrně ovlivněn tím, že po celém filmu zbyly v hlavě hlavně svérázné scény přeměn a hlavně osudově gotický závěr. V tom najednou utichnou příšerné syntetizátory i nesnesitelný Broderick a do chrámové ozvěny zní jen třískání těžkých mečů a dopady kopyt na kostelní dlažbu. Přičemž tenhle téměř nemluvný závěr trvá snad dvacet minut. Stejně tak zde i po letech funguje tragická postava záporného biskupa, který zaprodal svoji duši Ďáblu z důvodu chorobné sžírající lásky, nikoli kvůli světovládným ambicím či něčemu takovému. Obecně ta obrovskost lásky v tomto filmu je úctyhodně funkční nato, že z podstaty zápletky obsahuje minimum společných konvenční scén projevů citů. Škoda přeškoda, že to musíme sledovat z pozice užvatlaného kapsáře skrze kýčovité a scénické výjevy a hraje do toho to, co do toho hraje. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Příjemná a dobře natočená legenda se středověkými motivy a s dobrými herci a dokonce i slušnými triky. Sice se rozvíjí pomalejším tempem, ale jde o legendu, navíc aspoň takto člověk více vklouzne do tohoto světa. Navíc se mi líbilo i to „vyjednávání“ s Bohem. Pravda, mohlo to být kratší, občas méně patetické a ta elektronická hudba do toho ne vždy sedne, taky zápletka postrádala větší napětí (třeba jsem čekal, že kněz, který se spojil s temnými silami, ten závěr dvojici pěkně osladí, ale ono nic), ale stejně se na to dobře koukalo a ten nadhled to příjemně odlehčuje. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Krásný film s neodolatelnou středověkou pohádkovou atmosférou. Film jsem viděl prvně asi v deseti letech a mám ho pořád hrozně moc rád. Ta často kritizovaná hudba mi do filmu celkem pasuje a nedovedu si jej bez ní představit. Rudger Hauer coby černý rytíř Navarre je fantastický a charisma z něho přímo sálá. Michelle Pfeiffer je okouzlující a nádherně křehká. Jenom ten Matthew Broderick mi mezi ně zpočátku příliš nepasoval (myslím tím jeho postava, zahrál ji dobře), ale zvykl jsem si. Rudgerovi s Michelle to ohromě sluší a tvoří krásný pár. Úžasná a nedoceněná romantická fantasy, které nemohu prostě vytknout vůbec nic. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (33)

  • První volbou pro natočení exteriérů bylo tehdejší Československo, následovalo pak Španělsko a úspěšná byla až Itálie. (Rattus Rattus)
  • Jestřáb, který si ve filmu zahrál, se jmenuje "Little Pasta". Během produkce ale zemřel, proto je mu film věnován. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Jablko nepadá daleko od šípu

Jablko nepadá daleko od šípu

23.11.2008

Ridley Scott plánuje v Nottinghamu vzkřísit legendu o Robinu Hoodovi a produkční společnost Spyglass Entertainment si myslí, že když diváky zajímá anglický lučištník, možná budou zvědaví i na… (více)

Reklama

Reklama