Reklama

Reklama

Tyson

Trailer

Obsahy(1)

Rozhovory, archivní záběry a fotografie nabízí dokument o jednom z nejúspěšnějších sportovců všech dob. Mike Tyson je legendární boxer, který dokázal spojit pásy všech tří boxerských organizací. Jeho život byl ale také plný skandálů. V pouhých třinácti letech měl na kontě neuvěřitelných 37 zatčení. Dokument mapuje život tohoto boxera nejen v ringu. Mimo šampióna se v tomto snímku objeví legendární trenér Cus D´Amato, Evander Holyfield a další boxerské legendy. (Cliff Booth)

(více)

Recenze (57)

genetique 

všechny recenze uživatele

Tyson ako osobnosť v športových radoch je pre mnohých neznalcov naveky zapísaná neslávne slávnou udalosťou, pri zápase s Hollyfieldom a teda ako nekontrolovateľná mašina, rozzúrená hora svalstva, ktorá sa nepríčetne valí na svojho súpera a s prehľadom zmasakruje takmer každého. Odvrátená, umiernená strana tohto monštruózneho boxera však prejavuje citlivosť, ľútosť, frustráciu a emócie ako každý normálny človek a snaží sa byť úprimne otvorený o tom čo bolo, čo mohlo byť a čo, bohužiaľ, už nikdy nebude. Dokument je nahratý a zostrihaný veľmi pekne, plynulo, obsahuje veľa faktov, ako aj subjektívnych pocitov. Veľmi dobrý štýl zvolil režisér, akéhosi intervia bez otázok, bez hercov, iba samotná spoveď otvoreného Tysona, pre ktorého bol film, zdá sa, akousi očistou. A pre mňa príjemným doplnením si filmovej zbierky a pár faktov zo sveta športu. 80%. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

A Boy comes to me with a spark of interest, I feed the spark and it becomes a flame, I feed the flame and it becomes a fire, I feed the fire and it becomes a roaring blaze. - Cus D`AMATO ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zlý zjev Mike Tyson rekapituluje a otevírá se se svými pocity tak, že vám to spolehlivě vyvrátí představu, že se jedná o vymeteného ušížravého šílence. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Osobne mi to prišlo ako úprimna spoveď... "ranenej zvery". Na tento dokument som sa dlhú chvíľu tešil, mal patričné očakávania no a nesklamal som sa. Tyson potešil... 8/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

U životopisných dokumentů, vždy záleží na osobě, kterou daný film oslavuje nebo přibližuje a víceméně na tom je založená celková kvalita. Tyson je osoba jistě zajímavá ale pro mě spíše násilnická a hloupá a tudíž mě jeho filmový životopis, opravdu nezajímá. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument postupuje od samých začátku hvězdy. Chyběly mi rozhovory s lidmi z Tysonova okolí. Vyrostl na ulici bez přátel a rodiny? Jeho žena před televizními kamerami prala špinavé prádlo. Pobavilo mě dnes na USA nekorektní jeho "žena víc bere než dává" ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Upřímná devadesátiminutová zpověď lidožravého negra. Dozvíte se, že se pod primitivním zevnějškem a postiženým projevem skrývá férový chlapík litující děr, do kterých vrazil vercajk a uších, které ukousl. Mimo jiné naleznete pochopení pro jeho, na první pohled nepochopitelné činy a necháte si od něj vyvrátit znásilnění miss Amerika. A já mu sežral každé slovo. Veškeré špatné mínění, které jsem o něm měl je rázem v tahu a můžu s čistým svědomím prohlásit, že Mike Tyson je frajer. A to je mi box u prdele. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Jedná se o velice zdařilý dokument, kterému snad nelze nic vytknout. Obsahuje záběry z Tysonova života, které jsem viděl úplně poprvé. Na jednu stranu byl Tyson vynikající bojovník, ale na druhou stranu mě tento dokument ujistil v tom, že jako člověk je Tyson naprosto nevyrovnaná osobnost a dalo by se říct, že i primitiv a hlupák. Ale co se týče sportovní stránky, tak to byl opravdu jeden z nejlepších boxerů na tété planetě. Na jeho zápasy se vždycky rád podívám a přeju mu, ať těch jeho skandálů je co nejmíň. Peace with you, Mike :) 86% ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že bez vetra sa ani lístok na strome nepohne a že úplne bezdôvodne Tysona do chládku neposlali. Rovnako tak som mu nežral ten prehnaný ukrivdený postoj, ktorým občas všetko (vrátane zápasu s Hollyfieldom) obhajoval. Minimálne však po pozretí musím skonštatovať, že si Mike u mňa svoju nechvalnú reputáciu predsa len trošku skrotil a človek mal možnosť poznať ho aj z tej kultivovanejšej stránky, než ako nasraného dobermana chŕliaceho na každého nadávky. Materiálu je tu požehnane a počuť samotného Tysona sa vyjadrovať k najzásadnejším momentom svojho života je minimálne zaujímavé, bez ohľadu na to, či mu tu jeho pokoru veríte, alebo nie. 7/10 ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Poměrně smutný osud boxerské legendy, která ale jak se zdá život bere tak jak je. Tyson celkem sympaticky přiznává, že si za všechno zlé může především sám. Je otázka co by se s životem Tysona stalo, kdyby D´Amato byl mladší a neumřel, když bylo Tysonovi 19...Každopádně moc pěkně natočený dokument a slušné 4 hvězdy. ()

kapsomut 

všechny recenze uživatele

Jediný dokument, který si dám do mé TOP 10! Já Tysona prostě zbožnuju (jako boxera i jako člověka -tu jeho skrytá povaha-, teda alespoň podle toho co o něm vím). Dokument senzačně natočený plný samých emocí. Pohled na člověka "stroj v ringu". Zvíře, které ale v sobě skrývá hrozně moc strachu, pochybností a nenávisti. Prostě Mike je podle mě nejlepší boxer v historii a současnou "nepřemožitelnou" těžkou váhu Kličky by rozbil oba během tří kol. To je IRON MIKE TYSON! -jen škoda, že se nezmiňoval o legendárním trenérovi jménem Teddy Atlas. Ale chápu, nerozešli se moc v dobrém :). 98%!! PS: R.I.P Tysons daughter ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Kontroverzní příběh nejmladšího mistra světa v těžké váze a zároveň, dovolím si tvrdit, jednoho z nejtalentovanějších boxerů všech dob. Mike Tyson se narodil s neuhasitelným plamenem v srdci. Jeho nepředvídatelná a výbušná povaha, nechuť k autoritám a nezkrotný temperament ho v životě srazily až na úplné dno. Film, reálně, bez obalu odkrývá nejtemnějšího části života slavné sportovní ikony, vysvětluje některé kontroverzní okamžiky a co je nejdůležitější, snaží se o introspekci, nikoliv katarzi jednoho z nejvýraznějších sportovců 20. století. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Hodně otevřená zpověď smutného člověka který nevěří lidem ani sám sobě.Na prostředí z kterého pochází je přemýšlivý a občas se dopustí myšlenky kterou by mu mohli mnozí závidět. ............" Co neumím je zacházet s penězi buď jich mám hrozně moc a nebo žádné ".....Odhad je že vydělal přes půl miliardy USD,a o ty zase přišel ... ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Hodina a půl zpovědi dost možná nejděsivějšího zvířete, které kdy vládlo boxérskému ringu. Bez zbytečných keců či snahy o manipulaci diváka, nic takového se nekoná. Tváří v tvář železnému Mikovi. 90ti minutový monolog, ve kterém mě nejvíc překvapilo, jak se Tyson dokáže kultivovaně vyjadřovat (k věci, v souvětích a bez zbytečných vulgarismů), hovoří navíc celkem otevřeně počínaje mládím přes všechny ty problémy v soukromí a některé jeho úvahy a sebereflexe mají skoro až sociální a filosofický přesah (ne fakt teď si nedělám prdel). Část ve které mluví Mike o svém trenérovi D'Amatovi působí vážně upřímně a v podstatě mě tak trochu zlomila abych začal Tysonovi věřit, že na diváka nehraje divadlo. Když tak nad tím přemýšlím, zpověd kterou zde absolvuje je vlastně velmi intimní. Nicméně pokud máte za to, že je Tyson hovado a šovinistický prase, tento dokument vám asi názor jednoznačně nevyvrátí. Přesto budete mít možnost přiblížit se k tomuto rozpolcenému člověkovi asi nejblíž jak je to jen možné a třeba nakonec po skončení filmu stejně jako já vyndáte Tysona ze škatulky -násilník a šílenej boxer co okusuje uši. ---- "You're smart too late and old too soon." ()

st.jim 

všechny recenze uživatele

Legendární boxer v ringu a neřízená střela v osobním životě, která dokáže utratit za svůj život přes 400 milionů dolarů. Mike žil prostě jinak, o 30 milonech dolarů mluví jako o drobných a nikdy nechtěl prohrát. Moc pěkně natočený dokument o hodně nevyrovnaném člověku. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Dokážu si představit, že takovéto vyprávění funguje jako čtivá autobiografická kniha, ale převod do dokumentu je nesmyslný. Tyson není dobrý vypravěč a ve stejně pomalém tempu vypráví celých 90 minut (a to mu ještě nění rozumět). Nevěřím, že mluví úplně otevřeně, i když na první pohled tak vypadá a v podstatě se pořádně zajímavě rozhovoří pouze o svém vztahu k ženám. Ale na druhou stranu závěrečný sestřih nijak neubírá z dojmu (záměrně?), že je Tyson člověk trochu jednodušší. Sympaticky jsou sestříhané záběry ze zápasů - akčně, tak jak to máme rádi my, fanoušci Rockyho. Celkově nevidím žádný přínos tohoto celovečerního filmového zpracování. 50 % ()

Dawid199 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní dokumentární film o jednom z nejlepších boxerů všech dob. V celém filmu sám Mike Tyson vysvětluje svůj soukromý život, kariéru a objasňuje například, co se stalo v zápasech proti Holyfieldovi, nebo Lewisovi. Rozhodně nelituji, že jsem tento vynikající dokument shlédl. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Poutavá zpověď člověka, který se jako nevyspělí a velmi mladý dostane neskutečně nahoru a zjistí, že je tam sám. Mluví otevřeně o tom jak jej prakticky zotročovali jeho agenti. Tyson se zde nebojí mluvit i o svých negativních stránkách, chování, intimních záležitostech a vlastní nedospělosti. Ačkoliv vypadal jak neskutečný tvrďák a ideální parťák do pouliční bitky, má a měl mnoho komplexů a jeho život by se těžko dal popsat jako šťastný. Tyson není rozhodně hluboká komplikovaná osobnost, která by potřebovala hlubší studii ale i tak atraktivním objektem dokumentu je. Samozřejmě nejzábavnější jsou části provázané s dobovými záběry ze soubojů, zatímco některé dlouhé monology jsou nudnější (nejen kvůli Tysonovo šišlání a horši srozumitelnosti), celkově ale je to zajímavé nakouknutí do života vrcholového sportovce a průšviháře, který nikomu svoje pohledy na věc nijak nenutí. ()

Reklama

Reklama