Reklama

Reklama

Vinyan

  • Česko Dobyvatelé barmské džungle (více)
Trailer

Neschopni akceptovat ztrátu svého syna v katastrofickém Tsunami v roce 2005, Jeanne a Paul zůstávají žít v Thajsku. Jeanne, upnutá k faktu, že tělo jejich syna nikdy neobjevili, utvrzuje sama sebe, že jejich syn byl po katastrofě unesen překupníky drog a stále žije. Paul je skeptický, ale nemá sílu sebrat své ženě poslední naději. Oba se vydávají na hrozivou cestu tropickou džunglí ovládnutou piráty - ve své paranoie objevují nadpřirozenou říši, kde mrtví nejsou nikdy skutečně mrtví a kde se noční můry a posedlost protínají s hrůzostrašnou realitou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hodnotit tento film je docela obtížné, protože pokud se na něj budu dívat z pohledu fanouška hororového žánru, tak jsem moc spokojený nebyl. Až na pár výjimek to byla docela bída, která si nezaslouží ani průměrné hodnocení. Když se však na film podívám jako celek, tak si myslím, že jde o docela solidní drama, které v sobě skrývá nevyužitý potenciál jenž ho mohl katapultovat mezi nadprůměr. Co se však musí tvůrcům nechat je fakt, že dle mého názoru si zde velice obratně poradili se speciálními efekty. V určitých pasážích to bylo sice slabší, ale jinak to zvládli celkem s přehledem. Asi nejpěknější bylo proplouvání lodí hustým mlžným oparem a potom ty děcka v džungli. Jak už jsem však podotkl výše – těchto světlých chvilek, které alespoň okrajově připomínali hororový žánr (atmosféru) bylo velice málo. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

V bahně barmské džungle nebo bahně neštěstím zpackaného života válí se žena pátrající po svém zmizelém synovi? Nechat naději v život syna žít a sama umřít či nechat naději v život syna zemřít a sama žít? Lze vůbec divákovi vyčítat neumanuté nudění se nad iracionální umanutostí té ženštiny, nad jejím patologickým, neustále stejným, jen k většímu šílenství putujícím hledání? A jak si vykládat - SPOILER - její adopci všech (opuštěných, osudu odevzdaných) děcek na konci filmu než jako odměnu za víru a smrt jejího muže jako trest za pohřbení naděje? Co je to za film-výčitku vmetenou do tváře těch, kteří chtějí po neštěstí ještě nějak žít? KONEC SPOILERU. A proč ta levná tajemnost nemluvných dětí s obviňujícími pohledy, proč to laciné slintání divochů, k čemu to magorské blábolení domorodých stařen, nač to neprůhledné fungování thajského půlpodsvětí? To dělá atmosféru nebo "psychologii"? Nene, pro atmosféru déšť, kameraman, pan skladatel, bláto a tropické stromy se slitovali nad tímhle záměrem a trochu nálady společně stvořili. A psychika má jen jeden rozměr, byť zracdlící se ve více podobách... Slabé **. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pochmurné drama o hledání dítěte ztraceného po tsunami v Thajsku. 1) Nečekejte žádnou podobnost s Indianou Jonesem či běžnými adventurami. Děsivou temnou atmosféru snímku umocňuje fakt, že všechny postavy ve filmu jsou nesympatické. 2) Taky by to mohl být reklamní film pro turisty směřující do barmské džungle za dobrodružstvím nebo za nákupem zbrusu nového dítěte. Těžko říci... 3) Hloupý český název filmu (Dobyvatelé barmské džungle) svědčí o neznalosti, ignoranci a zjevně flákačské práci toho, kdo jej snímku udělil. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Manželský pár v strednom veku príde počas dovolenky o syna. Celá rodina sa totiž nachádza v nesprávnu dobu na nesprávnom miesta. Vlna Tsunami si svoje obete nevyberá. Jedného večera počas sedenia s pár priateľmi a možnými sponzormi prispievajúcimi na záchranu chudobných v inkriminovanej oblasti postihnutej prírodným živlom, vzhliadne Jeanne na krátkom prezentačnom DVD postavu malého chlapca v drese "Man UTD". Je to malý Josh? Zahynul? Alebo bol podľa domnienky oboch rodičov unesený obchodníkmi s bielym mäsom? Jediná možnosť ako to preveriť je opätovne vycestovať na miesto tragédie. Spočiatku pomerne slušne javiace sa psycho drama, ktoré odstupom času vo mne zanecháva pocity zbytočnosti a straty času. To má divák ozaj uveriť tomu, že sa racionálne uvažujúci človek nechá takto zmagoriť svojou "polovičkou"? Ktorá od úvodu viditeľne a jasne potrebuje psychiatra? Nechá sa niekde na konci prdele poojebávať nejakým "gadzom" jak na jarmoku? "Vinyan" na mňa nijak nezapôsobil. Z hororových prvkov ŽIADEN ( ! ) takže ja nemôžem inak, iba ho "skopať" tam kam patrí. Ako to už napísal jeden z užívateľov - toto nie je ani ryba, ani rak. Záver nebudem ani komentovať. To bola z môjho pohľadu proste márnosť - 40%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem film nedal celý. Včera jsem hodnotil 3 hvězdami, dnes jednu přidávám. Neuvěřitelně magický film, u něhož mi občas vadila rozlítaná kamera, ale ona do celku zapadala. Neřekl bych horor, byť žánrové prvky a motivy využívá. Příběh Jeanne a Paula je dramatem o hledání. Hledání syna, což je jen zástěrka, jelikož ve skutečnosti jde o hledání cesty k sobě. I pře ujišťování, že jeden druhého miluje, začínají se názory obou rozcházet. Jeanne vypadá, jako by magořila, pomátla se ze ztráty syna, a Paul naopak působí dojmem racionálního člověka, co pro změnu zachraňuje Jeanne. Alespoň si to myslí. Vše směřuje k logickému konci, kdy i Paul pochopí, že dál už není kam. Poddá se osudu, zatímco Jeanne se konečně usmívá.... Tedy jednoduchý film to rozhodně není.... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Scéna v go-go baru byla natočena hned první den. (Cheeker)
  • Emmanuelle Béart měla během natáčení dvakrát zánět v uchu. (Cheeker)

Reklama

Reklama