Reklama

Reklama

Vinyan

  • Česko Dobyvatelé barmské džungle (více)
Trailer

Neschopni akceptovat ztrátu svého syna v katastrofickém Tsunami v roce 2005, Jeanne a Paul zůstávají žít v Thajsku. Jeanne, upnutá k faktu, že tělo jejich syna nikdy neobjevili, utvrzuje sama sebe, že jejich syn byl po katastrofě unesen překupníky drog a stále žije. Paul je skeptický, ale nemá sílu sebrat své ženě poslední naději. Oba se vydávají na hrozivou cestu tropickou džunglí ovládnutou piráty - ve své paranoie objevují nadpřirozenou říši, kde mrtví nejsou nikdy skutečně mrtví a kde se noční můry a posedlost protínají s hrůzostrašnou realitou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

cariada 

všechny recenze uživatele

Hodně nedotažené, rodiče pátrají po ztraceným dítěti, kdesi v Barmě, přitom působí až moc klidně jako by to byla jen hra, normálně by dle mého šíleli víc. V tomhle prostředí, bych se bál ocitnou i s ozbrojenou eskortou, tam kde je smrt na denním pořádku, všude samé drogy , únosy a chudoba. Ani se nedivím, že v tomhle najít dítě je nemožné a tak někdo musí vzít spravedlnost do svých rukou a kdo jiný než děti a je jedno jestli jsou už mrtvý nebo ne. Tomuhle prostě chybí náký lepší děj . ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné psycho, surrealita, nářez. Ani nevím, proč se mi to vlastně líbilo. Je to krásně vizuálně natočené, včetně výběru exotických a správně atmosférických lokací, hutná je i hudba a doprovodné zvukové efekty a především pak exceluje Emmanuelle Béart v roli matky, která ztratí syna a kvůli tomu i holý rozum a Rufus Sewell v nevděčné roli manžela, který musí zachovat chladnou hlavu vedle šílené ženy. Kromě těchto kladů se mi ale děj zprvu zdál příliš pomalý a chvílemi mě ani nebavila x-tá variace na téma "Byla jsem máma, teď jsem magor!" Ale pak... pak přijde poslední třetina filmu, která je minimálně stejně podivná, jako zbytek filmu, ba ještě víc. A přesto jsem seděl a hltal Vinyan s otevřenou pusou, aniž bych chápal co, jak a proč... Jeden z mála filmů, které vás dostanou, ač jsou racionálně dost na hlavu. Z Fabrice du Welze něco bude, pozor na něj! ()

Reklama

strougy 

všechny recenze uživatele

Nudná a rozvleklá historka o tom, jak na psychiatra zralá matinka s tatínkem pátrají po ztraceném synáčkovi v Barmské džungli a kdo jim pomůže, špatně dopadne. Film zábavný asi tak stejně jako noční přenosy z poslanecké sněmovny. Normálně bych neztrácel čas psaním komentáře, ovšem Subjektiv prý potřebuje zvýšit reputaci, tak:" Subjektive, tvé jasnovidné schopnosti jsou úžasné, neb si odhadl přesně závěrečnou pointu takřka třicet minut před koncem." :-) PS: Skrze jednoho udrbaného biologa se mi doneslo, že mě jeden zdejší salonní intelektuál osočil z nepochopení filmu. Na to mohu odpovědět jednak to, že určité filmy si chápání nezaslouží, jednak tohle. Tse! ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pochmurné drama o hledání dítěte ztraceného po tsunami v Thajsku. 1) Nečekejte žádnou podobnost s Indianou Jonesem či běžnými adventurami. Děsivou temnou atmosféru snímku umocňuje fakt, že všechny postavy ve filmu jsou nesympatické. 2) Taky by to mohl být reklamní film pro turisty směřující do barmské džungle za dobrodružstvím nebo za nákupem zbrusu nového dítěte. Těžko říci... 3) Hloupý český název filmu (Dobyvatelé barmské džungle) svědčí o neznalosti, ignoranci a zjevně flákačské práci toho, kdo jej snímku udělil. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Tady někdo dával dobrý pozor u Lynche a naučil se od něj třeba tísnivému dunění ve zvuku, malování rtěnkou na obličej v soustředných kruzích nebo zneklidňujícím abstraktním obrázkům na úvod; bohužel úplně nepochytil, jak tyhle atrakce poskládat, aby člověk za každou z nich nutkavě viděl skrytý smysl, který stojí za objevování – bohužel, protože ty symbolické hrátky mj. s děsivou stránkou ženské/mateřské energie a mužskou/otcovskou nejistotou a neurčitou vinou nejsou vůbec marné. Baví mě zvažovat možné interpretace věty „you let him go“, k přemýšlení mě ponouká i situace, kdy chlap <SPOILER>své ženě čestně zachovává věrnost a současně se jí nečestně násilnicky zmocňuje</SPOILER>, a takových štěpných momentů/rovin je tam povícero. Jenže taky dost věcí, které nejsem schopný číst jinak než jako vatu. Lepší trojka. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Scéna v go-go baru byla natočena hned první den. (Cheeker)
  • Emmanuelle Béart měla během natáčení dvakrát zánět v uchu. (Cheeker)

Reklama

Reklama