Reklama

Reklama

Obsahy(1)

10 ročný Jimmy žije na vzdialenej farme spolu so svojimi rodičmi a troma mladšími súrodencami. Jeho otec je kamionista a preto býva často mimo domu. Jimmy si jedného dňa všimne, že s jeho každodenne stresovanou matkou nie je čosi v poriadku a upozorní na to otca, ten ho však uchlácholí s tým, že na jej správaní nie je nič neobvyklého. Počas jedného večera, keď otec musí opäť odísť s nákladom, sa matkin duševný stav výrazne zhorší - prepadne popôrodnej depresii a rozhodne sa zavraždiť svoje deti. Jimmy rýchlo rozozná, že nepríčetná beštia, ktorá sa mu snaží siahnuť na život dávno nie tou matkou, ktorú tak miloval a preto musí s psychotičkou zviesť nerovný boj o prežitie. (Karamanlis)

(více)

Recenze (151)

bolan 

všechny recenze uživatele

Nevim jestli se zde dá mluvit o poporodní depresi, protože ta přichází jak už název napovídá "po porodu". Ale asi je jedno jak tomu budeme říkat, matce prostě z osamělého života v domácnosti plný dětí jednoduše švihne a snaží se je všechny pokosit. Toť veškerá pointa a vzhledem k tomu, že to není vůbec špatně natočené, je škoda, že film je ořezaný od hlubšího děje a zaměřený víceméně na tu sklizeň. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pecka!! Navíc vše umocňuje fakt, že film je zřejmě podle skutečné události. A tentokráte tomu můžeme klidně věřit, protože psychózy, kterým šílená matka ve filmu propadla, skutečně existují a za jistých podmínek mohou vygradovat v naprosté šílenství. Stává se to velice zřídka, aby vše šlo do takových neuvěřitelných extrémů, leč příklady v dějinách kriminalistiky a psychologie to dokazují ... O to naléhavější tlak je pak na diváka v tomto "thriller-horor-exploitaitionu", kde matka vyvraždí početnou rodinu, půlku zvířecí farmy a jednoho nimroda ... Špičkově natočený, napínavý film s perfektní hustou atmosférou, vypjatými cénami, šílenými záběry na pošahanou matku se sekáčkem v ruce!! Pozor!! Míra brutality v jistém smyslu v tomto filmu přesahuje běžné hranice!!!! Jsou zde vražděny zvířata a děti!!! Takže jen pro otrlé ... Každopádně jako učebnicový příklad do soudního znalectví a psychologie/psychiatrie úžasný materiál ... Pro mne obrovské překvapení!! ()

Reklama

Kejf. 

všechny recenze uživatele

Nemam rada filmy, kde se ublizuje detem a co vic, zviratum! Ale pokud je tohle film podle skutecnosti, neda se svitit. Jako velky plus beru kratkou stopaz, ktera rychle odsejpa a mne prislo, jako kdybych zkoukla jeden dil nejakyho sitcomu. Kazdopadne - v tomhle pripade sedi "za malo penez, hodne muziky". Za zrejme velice malej rozpocet vnikl slusnej snimek plnej napeti a nasili. Jen skoda toho konce, ale nepredbihejme...4* ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době horor, který je hororem. Vyvražďovačka, která ovšem není a priori samoúčelně nechutná a brutální. Má to myšlenku, je tu snaha vystupňovat napětí, existuje tu dobro a zlo a příběh, byť banální. Nechci tímto komentářem uvádět v omyl - ona to není žádná sláva, ale já poslední dobou narážela pod škatulkou hororu na samé nechutnosti a perverznosti, takže díky za starou školu, byť průměrnou. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Upozornění: Matky s dětma ať se rozmyslí zda sledovat či nikoliv !!! Co se může stát, když máte tak trochu deprese, jste labilní a doma není úplně vše ok ? Například to, že se rozhodnete zavraždit všechny své děti. Film začíná pomalým tempem. Nic extra se neděje ale pak to začne. Souboj na život a na smrt mezi matkou a jejími několika dětmi. Scény jsou kruté a nekompromisní. Umírají tady děti opravdu nízké věkové kategorie a Vám jen padá čelist. Samotný závěr filmu je zcelá šokující. Smutné na tom je, že snímek je inspirován skutečnou událostí, viz sekce zajímavosti. Jasných 5/5. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Film je inšpirovaný skutočnými udalosťami z 20.6.2001, kedy Američanka Andrea Yates utopila vo vani svojich 5 detí. (FREEWHEELER)
  • Vo Veľkej Británii vyšiel film pod názvom The Cradle Will Fall. (FREEWHEELER)

Reklama

Reklama