Reklama

Reklama

Ohnivý národ se téměř sto let snaží ovládnout celý svět a ostatní národy – národy Větru, Vody a Země. Nedávají svým sousedům na výběr, buď se jim zcela podrobí, nebo je jednou provždy vyhladí. Vesničané, kteří se marně snaží bránit, jsou ochraňováni jen několika málo vyvolenými, kteří mají schopnost ovládat živel svého národa podle vlastní vůle. Plně vyzbrojení příslušníci Ohnivého národa už zlikvidovali posledního mistra Větru a nyní se chystají zničit hlavní město Vodního národa. Pak ale jednoho dne sourozenci Katara a Sokka objeví malého chlapce jménem Aang. Jak se projevují Aaangovy „větrné“ dovednosti, ukáže se, že mladý bojovník je víc než poslední vládce Větru. Je to vyvolený Avatar – jediný tvor, který ovládá všechny čtyři živly. Jedině on může zastavit celosvětový nepokoj a znovu nastolit tolik postrádaný mír. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (891)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, na "Posledního vládce větru" jsem se začala dívat jedině proto, abych tady pak mohla vyblít svůj sžíravý sarkasmus na téma "juvenilní sračka" a "Shyamalanova horšící se demence". Jenže přišlo něco, s čím jsem po zdejších komentářích vůbec nepočítala: v pohodě fantasy pohádka. Nejsem zatížená znalostí předlohy, čekala jsem jen to nejhorší a vybafl na mě příběh přiměřeně stupidní, s dialogy občas tak nejapnými, až mi zbylé mozkové buňky páchaly sebevraždu skokem z uší, s hereckými výkony spíše podprůměrnými, bránici neplánovaně polechtal létající krávomamutobobr, mytologie byla zpracována dost zkratkovitě a povrchně... ale stejně se mi na to hezky koukalo. Audiovizuální stránka se povedla, bojová umění ve spojení s různými živly se dočkala efektní stylizace (ladné pohyby vládců vody, dynamické pohyby ohňovládců, dupavé umění zeměvládců atd.) a snad jediný důvod, proč nedám i čtvrtou hvězdičku je zmršený konec-nekonec. Být o 20 let mladší, nejspíš bych se u "Posledního vládce větru" nadšením počurala. Jo, a taky bych chtěla nepoděkovat TV H@vna za neustálé přerušování báječných reklam a upoutávek těmi otravnými filmy. 65% ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ájé... Říkal jsem si, že to přece nemůže být až tak zlé. Ale ono jo... Paradoxně je možná lepší jít na film bez znalosti původního seriálu, jehož první sérii se pokouší Shyamalan adaptovat (rozuměj ohlodat až na kost, zimbecilizovat a totálně vykleštit). Takový divák si totiž řekne, že je to prostě podivná nelogická hovadina, ve které se vlastně 103 minut vůbec nic neděje a dále se jím nebude zaobírat. Fanoušek ale zná motivy, vidí, co s nimi Ind provedl a jak fatálně je zničil nebo nepochopil... A kromě úžasu nad tím, jak strašně to zničil se dostavuje rozhořčení a nasranost. Poslední vládce větru je malér a zklamání naprosto gigantických rozměrů. Dvě hvězdy POUZE za super efekty, poměrně dobrý casting, těch několik málo momentů (celkem asi 3), které se Shyamalanovi prostě nepodařilo zazdít a za postavu Zuky a generála Iroha, které zůstaly zdaleka nejvěrnější své předloze (i přesto, že Zuko je docela dost zprimitizovaný)... Shyamalana každopádně odstavit a na Posledního vládce větru nechodit! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není to nejhorší. Je to trošku dětský a ostatní by od Shyamalana takový film nečekali ale prostě to zase tak špatný není. M. Night Shyamalan to prostě odsral s plnou polní. Tímhle filmem taky ale ukázal, že filmy netočí pro krásu, ale protože ho baví. Mrzí mě, že tu svojí trilogii nedotočí, zasloužila by si pokračování. Hudba je totiž perfektní a příběh taky není nejhorší. Lidi jsou občas hrozný svině a občas se jim srazit nějaký film prostě povede...Škoda. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem, jak se měsíc zbarvil do ruda. Ohnivý národ ukradl z Velké knihovny vědění našeho druhu. Mají v plánu tyto vědomosti zneužít pro zlo..... Sto roků v šachtě žil… vlastně v ledu. To je jedno. Spojení fantasy, kung-fu a duchovního světa ve filmu pro děti má celkem ucházející vizuální stránku, ale scénář je brutální zhovadilost. VODA, VÍTR, ZEMĚ, OHEŇ v příběhu, který je stylem vyprávění zaměřen na skupinu do 12-ti let. Alespoň tak soudím podle sebe a dětí. Výpravný a zábavný je to asi jako druhá Narnie. K čemu tu kritizovat choreo, stupiditu slov, když děti budou spokojený? K ničemu! Takže já dávám 1*, mladej 4*, výsledek jsou 2*. Ale nejvíc mě dostalo, že bude – MUSÍ BÝT!(?) – pokračování. To mě poser boty! Shyamalan se pomátl! S takovouhle brzy skončí u Teletubbies!!! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Mám doma svitek a neumím ovládat živelnou manželku. 2.) Hledám film, kterej rychle a dobře uspí. 3.) Jsem 8mi letej ,,piškot“. PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne Víte, že? Poslední vládce větru je natočen podle seriálu Avatar: The Last Airbender který vytvořili MICHAEL DANTE DiMARTINO a BRYAN KONIETZKO? ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Předlohy neznalý a říkám díky (dva díly Naruto mi stačily a podle všech indicií seriál Last Airbender vypadá velmi podobně) musím říct, že se mi to docela líbilo. A ještě mnohem víc by se mi to líbilo jako román. Ten román by musel být do detailu propracovaný velikány fantasy žánru jako Terry Brooks, Harry Turtledove, Terry Goodkind nebo Raymond Feist. Samozřejmě příběh je na 100 minut příliš osekaný, je poznat, že se škrtalo a škrtalo, a z toho plyne občas zkratkovitý a nenavazující děj. Klidně bych se podíval i na další dva díly a v rámci toho, že se ento film dvakrát zaplatil, možná se to povede. Velkým mínusem je podle mě jednotvárnost postav způsobená rozsahem škrtů. A co se mě týká, už by mohlo odzvonit filmům s dětskými hrdiny, kteří zachraňují svět... ()

Galerie (101)

Zajímavosti (35)

  • Noah Ringer sa prihlásil do konkurzu na Aanga prostredníctvom videozáznamu, ktorý mu pomohol natočiť jeho inštruktor z Taekwonda. V tomto bojovom umení získaval v desiatich rokoch jedno ocenenie za druhým, a preto mu akčné scény nerobili problém. (Greenpeacak)
  • Nakrúcanie začalo v marci 2009 v Grónsku. Po dvoch týždňoch sa štáb presunul do Readingu a Pennsylvánie, kde hľadali a vytvárali najvhodnejšie miesto na vytvorenie pagody na hore Penn, ktorý vo filme slúžil ako chrám. (Greenpeacak)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Willis a Shyamalan potřetí

Willis a Shyamalan potřetí

31.01.2014

Po zániku Země a Poslední vládce větru rozhodně nepatří mezi filmy, za které by M. Night Shyamalan sklidil příliš chvály. Pověst mistra napětí si vysloužil spíš Šestým smyslem a Vyvoleným, takže… (více)

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

06.04.2011

Manojovu kariéru může spasit jedině zázrak. Na jeho poslední filmy už se téměř nedá koukat, a když to náhodou někdo udělá, tak spíš pro tu srandu, jak moc špatné jsou. Poslední vládce větru na sebe… (více)

Reklama

Reklama