Reklama

Reklama

Děj filmu se odehrává v roce 2016. Komisař Damien se podílí na likvidaci překupníků s drogami v centru Paříže. Poté je neprávem obviněn z přechovávání drog a zatčen. Podaří se mu zavolat Leitovi z okrsku 13, aby ho přišel vysvobodit. Leito se mezitím setká s mladíkem, který tajně natočil na kameru, jak agenti DISS (Department of Internal State Security) střílí na policejní jednotku a předá mu záznam z kamery. Policejní vůz byl v noci převezen do okrsku 13 a vražda policistů připsána zdejším obyvatelům, čímž byly vyvolány nepokoje. Ředitel DISS Walter Gassman tlačí na francouzského prezidenta, aby dal pokyn k vyklizení okrsku a následné demolici jeho centra raketami. Gassman je tajně spolčen s developerskou společností, která chce na místě postavit mrakodrap. Leito pronikne na policejní komisařství a podaří se mu osvobodit Damiena a navíc ukrást harddisk z Gassmanovy kanceláře. Poté se vrátí do okrsku, kde vyzvou vůdce místních klanů, aby jim pomohli proti Gassmanovi a jeho lidem. Prezident nechá evakuovat okrsek, ale zdráhá se dát pokyn k odpálení raket... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (329)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Tak ten pribeh me chytnul za srdicko a ackoliv mam kardiostimulator neubranil jsem se a nejakou tu slzu dojeti ukapl na moji nabijecku na autobaterii. Opravdu tak naivni pribeh s prihlouplym koncem jsem necekal. Uz nejsem idealista a vim ze tohle je utopie. Na druhou stranku senzacni akce tohle vsechno hodne tvrde prebiji a honicky gumovych muzu jsou naprosto dokonale. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 4.12.2010, réžia slovenského znenia = ŠTEFAN MANDŽÁR+PREMIÉRA NA JOJ = 27.2.2015, réžia slovenského znenia = - Som fanúšik a vyznavač parkouru. Nemôžem ísť teda pod 4. Napriek tomu, že príbeh nie je o nič originálnejší než prvá časť, akcie sú na hranici dokonalosti. (6.4.2009) ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem čekal, že se pánové předvedou více. Souboje jsou fajn, ale mám dojem, že na parkouru ubylo a to je škoda, protože David Belle je jeden z nej v oboru. Navíc, prvních pár desítek minut to s akcí zrovna nepřehání. Elodie Yung je pěkná třešnika na dortu, ale ani tak nemůžu jen chválit. Hodně slušný film, ale jednička mě oslovila o něco více. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se na pokračování těšil, protože Okrsek 13 byla výborná akční jízda s opravdu nečekanou a dost chytlavou akcí, která nenudila. Jenže pokračování už takovej zápřah není. Průser je hlavně v tom, že akce už je krapet jiná, není tak levná a liduprostá, jako v jedničce, a taky trošku přehání a to se mi nelíbí. Čekal jsem, že hlavní hrdinové, kteří se od jedničky udrželi zase ukážou Parkour jako cyp, a já se u toho pěkně pobavím, jenže ono to tak už ve skutečnosti není. Ani ten příběh už taková jízda není. Prostě už to celkově není ono, ale Francouzi tohle posrat prostě pokaždé umí, co si takhle vzpomenu tak například Purpurové řeky nebo Kurýr. Když už akce, tak v pokračování většinou ještě větší, aby si divák řek, tykrávo, to je hustý, jenže ono to už tak hustý není. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Laciné pokračování předchozího perfektního akčního filmu pouze opakuje osvědčené sekvence, ale namísto stupňování akčních prvků pouze znásobuje absurdní zápletky a naivní dialogy. Akční sekvence postrádají efektnost i dynamiku a omezují se na (oproti prvnímu dílu) tuctové peckovačky a pouze výjimečně spektakulární parkourovou akrobacii. Namísto snahy diváky ohromit, kterou se vyznačoval první díl, je zde evidentní tendence podbízet se fanouškům, což ale probíhá v podobě veskrze toporných promenád drsňáckých figurek. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Film sa natáčal v Paríži vo Francúzsku a Belehrade v Srbsku. (Laslo)
  • Vojáci střežící brány do okrsku 13 byli vyzbrojeni útočnými puškami typu Heckler & Koch XM 8. (JohnSmith)
  • Natáčelo se 14 týdnů. (KucC)

Reklama

Reklama