Reklama

Reklama

Děj filmu se odehrává v roce 2016. Komisař Damien se podílí na likvidaci překupníků s drogami v centru Paříže. Poté je neprávem obviněn z přechovávání drog a zatčen. Podaří se mu zavolat Leitovi z okrsku 13, aby ho přišel vysvobodit. Leito se mezitím setká s mladíkem, který tajně natočil na kameru, jak agenti DISS (Department of Internal State Security) střílí na policejní jednotku a předá mu záznam z kamery. Policejní vůz byl v noci převezen do okrsku 13 a vražda policistů připsána zdejším obyvatelům, čímž byly vyvolány nepokoje. Ředitel DISS Walter Gassman tlačí na francouzského prezidenta, aby dal pokyn k vyklizení okrsku a následné demolici jeho centra raketami. Gassman je tajně spolčen s developerskou společností, která chce na místě postavit mrakodrap. Leito pronikne na policejní komisařství a podaří se mu osvobodit Damiena a navíc ukrást harddisk z Gassmanovy kanceláře. Poté se vrátí do okrsku, kde vyzvou vůdce místních klanů, aby jim pomohli proti Gassmanovi a jeho lidem. Prezident nechá evakuovat okrsek, ale zdráhá se dát pokyn k odpálení raket... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (329)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mně, že se dvojka Belle-Raffaelli nechytla v USA, nebo jakychkoliv větších komerčních projektů. Dle mého hravě přebíjejí Stathmama a jemu podobné. Dvojka je jednodušší, dějově i technicky přehlednější a rychlejší. Jiný režisér prospěl. Alessandrin se narozdíl od předchůdce nesnaží o co nejtvrdší full-kontakt akci, ale svižnou a zábavnou audiovizuální mixáž, kde je důležitější zvuk basů, nežli preciznost chvatů. Normálně bych to měl rád přesně opačně, ale v tomhle popkulturním příběhu prapodivného konceptu sedí pravý opak, tedy přesně to, co jsem měl možnost vidět. Bez vyšších ambic, ale celkově v pořádku. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Kupujem pivo v umelohmotnom balení v 1,5 litrovej fľaši. Ja viem, je to barbarské, ale cenovo výhodné. Nevýhodou tohto balenia je tá skutočnosť, že pokiaľ občan nevypije jeho obsah ihneď po otvorení a odloží si zbytok na druhý deň, hrozia problémy zažívacieho traktu a to problémy spojené minimálne s hnačkou ak nie priamo s úplavicou. Tento prípad sa zrejme stal aj pánovi menom Luc Besson a to v čase písania scenára k Okrsku dvojke. Viem si ho živo predstaviť, nepretržite lietajúceho ako odtrhnutý vagón od notebooku na toaletu a späť. Chudáčisko, v takom stave sa tvoriť nedá a ak sa aj čosi podarí, tak len demencia značného kalibru. Dúfam, že sa podobným situáciám v budúcnosti vyvaruje, alebo dá scenár naškriabať niekomu, kto na to má. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Paříž 2013, ho, ho, akční sci - fi začíná. Povedená čtyřminutová úvodní kamerová a hudební "scéna" mě zlákala ke sledování tohoto snímku. Ale pak už to pomalu upadalo. Ty nová fára velice kontrastují z celkovým prostředím filmu. A co teprve ty melouny, jak se tam to zboží dostalo? Vyrostlo tam? Rybolov je dobrá scéna, ale ty bojové prvky až moc připomínají Jackiho Chana. No a pak už ten film tak nějak dojede sám a ani scénář do toho nemusí moc zasahovat. V závěrečných titulcích je i informace, kdo dělal parkours. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Akcia z jednotky sa úplne vytratila. Leito vyšiel z formy a už len pobehuje a pozerá sa na Damiena ako sa bije s ostatnými. A sem tam hodí dáku hlášku. Damien s výzorom Vina Diesla sa moc nezmenil. Ale najviac sa zmenil Besson. Akcia nic moc a len same zbytocne keci. A vynechal tam Leitovu sestru a K2. A možno ani výber režiséra nebol šťastný. 2* za úvodnú sekvenciu Okrsku 13 a sem tam tú akciu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Málo akce, moc keců a zbytečná snaha o rozvíjení zápletky a příběhu, protože to je za prvé dost debilní a za druhý to brzdí celej film, pořádně se to v podstatě rozjede zhruba až v poslední třetině, kdy většinu akce řídí Cyril Raffaelli a párkrát tam někoho solidně roztříská za podpory svižný hudby, ale je toho zatraceně málo, vedle toho jeho parťák z jedničky David Belle nepředvede pro jistotu nic a zmůže se jen na pár hopsand, který vzdáleně připomínaj Parkour, ale spíš to je většinou jen dynamicky natočenej běh a žádný akrobatický kruťárny, ani skoky se nekonaj a víc toho nepředvede, což je teda docela trapas, když člověk ví co David Belle umí. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Film sa natáčal v Paríži vo Francúzsku a Belehrade v Srbsku. (Laslo)
  • Ve scéně, kdy Damien (Cyril Raffaelli) bojuje v sídle drogových magnátů a urputně se snaží uchránit cenný umělecký obraz, padá během palby nepřátel obraz přední stranou na zem. Když jej však v dalším záběru Damien (Cyril Raffaelli) odkopne do místnosti s kokainem, je na zemi stranou zadní. (DivX)
  • Vojáci střežící brány do okrsku 13 byli vyzbrojeni útočnými puškami typu Heckler & Koch XM 8. (JohnSmith)

Reklama

Reklama