Reklama

Reklama

Děj filmu se odehrává v roce 2016. Komisař Damien se podílí na likvidaci překupníků s drogami v centru Paříže. Poté je neprávem obviněn z přechovávání drog a zatčen. Podaří se mu zavolat Leitovi z okrsku 13, aby ho přišel vysvobodit. Leito se mezitím setká s mladíkem, který tajně natočil na kameru, jak agenti DISS (Department of Internal State Security) střílí na policejní jednotku a předá mu záznam z kamery. Policejní vůz byl v noci převezen do okrsku 13 a vražda policistů připsána zdejším obyvatelům, čímž byly vyvolány nepokoje. Ředitel DISS Walter Gassman tlačí na francouzského prezidenta, aby dal pokyn k vyklizení okrsku a následné demolici jeho centra raketami. Gassman je tajně spolčen s developerskou společností, která chce na místě postavit mrakodrap. Leito pronikne na policejní komisařství a podaří se mu osvobodit Damiena a navíc ukrást harddisk z Gassmanovy kanceláře. Poté se vrátí do okrsku, kde vyzvou vůdce místních klanů, aby jim pomohli proti Gassmanovi a jeho lidem. Prezident nechá evakuovat okrsek, ale zdráhá se dát pokyn k odpálení raket... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (329)

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Decentná bojovka z miernym nádychom parkouru plná slušných akci, kruté zataja miestami váš dych podfarbená elektrickou hudbou, ktorá dodáva filmu istú dynamiku a potrebný potenciál. Obidvaja herci dostatočne prijateľný, tkp. sú umelci. Jeden pobije skupinku policajtov druhý im zas po pod nos utečie. Ale už sme to niekde nevideli? Najčastejšiou slabinou u filmoch je pokračovanie. Ťažko je urobiť film, aby nebol šablónovity a tkp. totožný z prvým dielom. Lenže tento film taký je. Má síce iný dej a spád ale celkovo je to o tom istom. Comeback sa tentokrát nekoná. Milé ale už videné. 50% ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Bolo evidentne nad slnko jasné, že tvorcovia si dali s akčnými bojovými scénami robotu. Nič neodflákli a dali si záležať. To už nie sú bitky ako z čias Buda Spencera a Terenca Hilla. Každý detail bol dotiahnutý do konca v perfektnej kvalite. Ale kde je niečoho veľa, na druhej strane chýba ... Scenár, hlavne jeho "politické" časti boli deravé ako rešeto a hlavne záver bol vrcholne trápny. Keby tam politici len naprázdno otvárali hubu, bolo by to lepšie .... Ale to je vlastne aj v reálnom živote ... Či nie ? ()

Reklama

grogodil 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezda pre Leïta, jedna pre Damiena za ich choreograficky vyčančané a zábavné piruety.... zvyšok béčkový výplach, ktorý podaktoré megastupídne dialógy ťahá niekde až zo zatuchnutých brakových vôd až z toho upadávajú uši. Tak rád by som nejak naškrábal na tú tretiu hviezdu, no naozaj v tom filme nie je okrem ústrednej dvojky nič, čo by stálo za pozornosť. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Větší rozpočet, nový režisér, stejná pravidla. Jako kdyby jste vzali jedničku přes kopírák, ale její dravé tempo snížili na polovinu. Mixování parkouru a bojových umění je sice stále děsně „cool" a bez problémů překonává všechnu zámořskou akční tvorbu posledních let, ale chybí tomu Morelova schopnost zachování vysokooktanového tempa i mimo kulervoucí šílenosti hlavních hrdinů. Příběh se opět dostavil ve formě Bessonových náčrtů na ubrousek při poledním kafíčku, ale s tím jsme se už smířili asi všichni. Hlavně že se i podruhé jedná o ryzí zábavu... která je v poslední době nedostatkovým zbožím. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Klukům to jde pořád pěkně od ruky, David Belle je přímo utíkací mág a Cyril Raffaeli mu v tom zdatně sekunduje. Příběh to už je jiná písnička. Je hodně přitažený za vlasy s provařeným poselstvím, že v jednotě je síla a když se nebitkaří je snímek doslova vycpaný hluchými místy. Teď jde krásně vidět jaký byl Morrel pro první díl požehnáním. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Film sa natáčal v Paríži vo Francúzsku a Belehrade v Srbsku. (Laslo)
  • Natáčelo se 14 týdnů. (KucC)
  • Vojáci střežící brány do okrsku 13 byli vyzbrojeni útočnými puškami typu Heckler & Koch XM 8. (JohnSmith)

Reklama

Reklama