Reklama

Reklama

Veřejný nepřítel č. 1

  • Francie L'Instinct de mort (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jacques Mesrine, největší francouzský gangster všech dob, byl ve své vlasti známější než jakákoliv celebrita. Jeho avantýry byly neskutečně lehkomyslné, neuvěřitelně drzé a jeho úmysly absolutně nepředvídatelné. Na každou novou „fušku“ se pomocí plastických operací a nejrůznějších masek měnil k nepoznání, a proto byl přezdíván „mužem tisíce tváří“. Národ ho uctíval, ženy ho zbožňovaly a pro stát byl nepřítelem číslo jedna. Jeho odvážné skutky, nesčetné útěky z vězení, milostné románky, nad nimiž zůstával rozum stát, jeho bájná dobrodružství, obrovský cynismus a výsměch policii, z toho všeho vznikl pro Francouze skutečný národní epos. Epos o člověku, který byl skutečným hrdinou nebo antihrdinou…
Filmy Veřejný nepřítel č. 1 a Veřejný nepřítel č. 1: Epilog (premiéra 1.1.2009) se natáčely souběžně celých devět měsíců, na třech kontinentech a s rozpočtem přes 80 miliónů Eur. Jedná se o nejdražší francouzskou produkci všech dob. (Festival francouzského filmu)

(více)

Diskuze

gab0

gab0 (hodnocení, recenze)

aaaach jo, panecku..tak to vam bol film..strhujuci dej, skvele herecke vykony, po dlhsej dobe u mna nieco neamericke a je to poznat..film som vlastne ani nechcel pozerat, dostal som sa k nemu nahodne a som stastny, ze som si ho mohol pozriet..nedalo sa od neho odtrhnut, uz sa tesim na pokracovanie..

ctirlistek

ctirlistek (hodnocení, recenze)

Neví někdo jestli je v česku (a kde) k sehnání ta knížka od Merina Instinkt smrti ?

Lukinsons-

Lukinsons- (hodnocení, recenze)

Hrůza, Richet by měl zůstat u pojídání šneků...chvílema jak film z 80. let s Arnoldem v čele.

DareDeVill

DareDeVill (hodnocení, recenze)

dalsie sklamanie... bol vo vazeni, zdrhol z neho a uz ho aj prepadava potom suka potom zase dava banky ... absolutne neosobny chladny nevyspely film .. a to bol namet!

BoboBOBO

BoboBOBO (hodnocení, recenze)

Pekný film, len škoda, že to francúzi nevedia tak podať ako Američania

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

Jj, vypovídá že není ve stádu ;-))A i těžce prokazatelné věci existují…
Dělo se to hlavně v době premiéry, pravda, vypichuji to trochu pozdě – Nyní se pomale ten dříve významný rozdíl (přes deset proc.) smazává, ale v době premiéry, kdy zmíněný „efekt“ měl ještě nějaký efekt, dost lidí „šetřilo s hvězdičkami“ apod. protože jim významný maker slibuje ohromně lepší dovětek. Ty, co to viděly později pohromadě už nepočítám.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Renton: No, ona ta stádnost je těžko prokazatelná věc a mnohem víc to vypovídá o tom, kdo tyto soudy vynáší. Navíc označit Tetsua za "opinion makera" se mi zdá úplně mimo. Ostatně se ty filmy liší asi o pět procent, což není nějaký diametrální rozdíl. To už se nemůžeme bavit o filmech aniž bychom museli ostatní nařknout z toho, že nemají vlastní hlavu a že jsou to stádní ovce?

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

Je, ale platí. Nechceš doufám oponovat tím, že tento jev neexistuje :-)) A propos máš pro něj neotřelejší pojmenování?

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

Nakonec (pro mě už napoprvé ještě bez "dovětku") výrazně lepší počin než následný Epilog. Bohužel "tetsuoefekt" nepřekvapivě zafungoval a to negativně a vytvořil si značné stádo zástupců. I tento díl už vypovídá o výjimečnosti. A z nějakého případného DC rozšíření bych byl nadšený!

panic25

panic25 (hodnocení, recenze)

po dlouhé době dobrá gangsterka, docela slusny film, který vás nezklame ani nepřekvapí

Xspy

Xspy (hodnocení, recenze)

Souhrn několika historek ze života Mesrina .Vyjma úvodní scény v chronologickém sledu sázených rychle za sebou . Žádné hluboké rozjímání a pozastavování se nad detaily ,ale dost hozených indicií . Celkově mi přišel úvod na přelomu 50/60 let až moc idilický (kápo Depardieu a všudypřítomné knírky a skoro noir gangsterská atmosféra ) naproti tomu kanadská anabáze byla spíš vyprávěním o zlodějíčkovi kterému štěstí nepřálo a kterého pak drželi pod zámkem jako v Quantanamu . Jen škoda toho rozdělování filmu - tohle se mi nelíbí . Když rozdělit , tak oba díly do distribuvcce zároveń nebo v krátkém rozestupu takhle je ždímání kapes diváků z tohoto filmu cítit na 100 honů . Doufejme , že druhá část filmu je opravdu tak dobrá jak tvrdí zasvědcenci ...

IAMAD

IAMAD (hodnocení, recenze)

Že by návrat poctivé francouzské filmařiny? Moc se mi líbilo, těším se na pokračování.

Pupidyk

Pupidyk (hodnocení, recenze)

velká škoda toho, že je film rozdělen na dva snímky. čtyři hodiny uplynuly jako voda

hunty

hunty (hodnocení, recenze)

dalsi film na kterej se hodne tesim, trailer v pozadi s rolling stones je libovej

Sonnery

Sonnery (hodnocení, recenze)

někde jsem se dočetl, že Mesrinovou specialitou bylo vyloupit banku a zatím, co vyšetřoval místo činu zákon, vyloupit hned baku vedle...Moc se těšim

]V[()Rt

]V[()Rt (hodnocení, recenze)

Na tohle se opravdu moc těším a vkládám velké naděje. Snad nezklamou. A Cassel je moc dobrá volba - viděl jsem porovnání fotek Mesrina a Cassela a odvedli dobrou práci.

formelin

formelin (hodnocení, recenze)

Robe! www.mesrine-lefilm.com/ :) jukni na trailer.. ..jinak bude to nářez série..

Související novinky

Festival francouzského filmu

Festival francouzského filmu

11.11.2008

Nebývalý počet atraktivních předpremiér nabízí 11. ročník FFF, který se koná od 20. do 26. listopadu v Praze a zároveň v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Olomouci, Ostravě, Pardubicích a… (více)

Reklama

Reklama