Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlínsky producent elektronickej hudby Martin, známy ako DJ Ickarus cestuje po kluboch po celom svete so svojou manažérkou a priateľkou Mathilde a chystá sa vydať svoj najväčší album. Všetky jeho plány však stroskotajú po tom, čo ho hospitalizujú na psychiatrickej liečebni kvôli nadmernému požitiu drog po jeho vystúpení. Berlin Calling je tragikomédia, poukazujúca na problémy a život v dnešnom Berlíne. (sonickaaaa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Peat 

všechny recenze uživatele

Hlavní sílou Berlin Calling je nesmírně kvalitní a hutný soundtrack, který prostupuje obrazem po celou délku sta minut. Není jen v pozadí, ale díky obsahu filmu vystupuje mnohdy do popředí a dostává se do hlavní role. Tím se už mnoha filmy propírané téma drog dostává do opět trochu jiného prostředí a roviny a dokazuje, že stále ještě není vyprahlé. Skvělou volbou bylo obsazení opravdového umělce DJ Paula Kalkbrennera, který dal své roly maximální míru autentičnosti, alespoň co se hudební části týče. ()

deckardx 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanouškem elektronické hudby a už vůbec ne německého filmu. Ale toto bylo skoro až vynikající. Takový mix Přeletu nad kukaččím hnízdem a It's All Gone Pete Tong, kterými se německý režisér značně inspiroval a vůbec to nebylo naškodu. Pro mě příjemné překvapení a i v němčině se na to dá pěkně koukat. (Aero naslepo - červen 2011) ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* před pár lety jsem si oblíbil Kalkbrennerovo album se stejnojmenným jménem, a to jsem ani nevěděl, že se mu zároveň povedl udělat film. I když tady má hodně vysokou známku, tak jsem ho dlouho odkládal a nevěřil jsem mu. Přesto se dočkal a ve výsledku se opravdu nic světoborného pod sluncem neobjevilo a podobných filmů o drogových závislostech jsou kvanta. Tento vytahuje z podprůměru především tranceový soundtrack, bez něhož by to bylo na hranici 1-2*. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Yorkcz 

všechny recenze uživatele

Snímek o Paul Kalkbrenner aka DJ Ickarus a jeho životě ve dne když není jako dj ale prostý člověk a v noci kdy je Dj a baví lidí na parketě. Co si musel Kalkrbernner všechno prožít ve své hudební kariéře a obyčejným životě se dozvíte v tom filmu. Doporučuju všem fanouškům elektronické hudby. Film hodnotím 95% ()

eR99 

všechny recenze uživatele

Jakožto posluchač elektronické hudby byl tento film pro mě téměř povinností. Vynikající hudbu od Paula Kalkbrennera znám již delší dobu a přiznám se, že soundtrack k tomuto snímku se ke mě dostal dříve, nežli snímek samotný. Dějem mě toto drama nikterak nepřekvapilo. Oceňuji však realistické ztvárnění berlínského undergroundu. Herecké výkony hlavních představitelů a v neposlední řadě pohlcující, deepově laděnou hudební kulisu, díky které si při konečném hodnocení tento snímek zasloužil i tu pátou hvězdičku. Podobné snímky: It's All Gone Pete Tong , Groove . ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • O soundtrack se postaral známý hudebník Paul Kalkbrenner, který se mimo jiné ujal ztvárnění hlavní role a dotváření scénáře. (Peat)

Reklama

Reklama