Reklama

Reklama

Dorian Gray

Trailer

Lidé se odjakživa bojí stárnutí, ovšem někteří více. Představte si, že byste si navždy mohli zachovat krásnou mladou tvář a místo vás by stárnul váš portrét. Jak tento proces ovlivní lidskou duši a charakter? Příběh Doriana Graye byl již mnohokrát z filmován a stal se legendou. Dorian Gray byl mladý anglický aristokrat, kterému v životě nic nechybělo. Měl hezkou tvář, peníze a věděl, jak na ženy. Jenže se bál stárnutí. Až jednoho dne si nechává udělat portrét a vysloví tajné přání - chce aby za něj stárnul jeho obraz. A přání se splní. Dorianu Grayovi zůstává tvář nevinného mladíka, zatímco obraz nese stopy času i všech hříchů a zločinů, kterých se dopustil. Ale žádné tajemství se nedá udržet navždy a minulost ho po letech dohání v podobě Hallwarda i bratra dívky, jejíž smrt kdysi způsobil... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (466)

Fr 

všechny recenze uživatele

Život musí hořet tím nejpronikavějším plamenem. Jeho světlo mne neoslepuje, ani jeho žár nespaluje. Já jsem tím plamenem. JÁ JSEM TÍM PLAMENEM!! Dorian Gray není žádná duchařina. Je to film o muži, jehož duši ďábel vložil do obrazu a sám se ukryl za krásnou tvář. Dorian Gray by klidně mohl být upír. Ovšem to by život naplnění zkažeností neměl takovou sílu. Pokušení, vzrušení, svědomí. Bezcitně proměnit lásku ve smrt. Ďábel nemá hranice! „Ben“ Barnes jako mladík s duší zkaženou a páchnoucí se mi velmi líbil. Dýchla na mě ona touha po věčném mládí a kráse. KDYŽ JE ČLOVĚK POSLUŠNÝ, JE ZŘÍDKA ŠŤASTNÝ. Který chlap by odolal? NEPLATÍ SE ZA TO DUŠÍ? PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pokus o zfilmování Obrazu Doriana Graye. Kvalit knihy to bohužel nedosáhlo, ale tvůrcům se alespoň povedlo navodit atmosféru, která mi knihu připomněla (sic jim to trvalo třetinu stopáže). Oceňuji důraz na detail a pokus o naturalistické ztvárnění odpudivých scén. Colin Firth zahrál skvěle, Ben Barnes mě moc nepřesvědčil, ale aspoň vypadal jako obraz. Slabší 4*. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Snad jediným problémem filmu je, že se jmenuje Dorian Gray, a tudíž lze předpokládat, že bude podle předlohy O.Wildea. Z ní si ovšem vypůjčil jen několik motivů, zejména onen hlavní - za Doriana stárne jeho portrét. Pokud odhlédnu od předlohy, pak se nabízí příjemný snímek s výbornou kamerou a hudbou, s velmi dobrými hereckými výkony, pěkným počítačovým Londýnem a místy vydařenou atmosférou (noční město, cesty na půdu, návštěvy obrazu, snové scény...). Když se tvůrci vydali cestou módního horroru, mohli klidně přitvrdit a odvázat se zejména v dekadentních orgiích. Ty sice vypadají jako velmi odvážné, ve skutečnosti jsou však neuvěřitelně krotké. Samotného Wildea pak připomene několik vtipných bonmotů jako na příklad: ,,Ženy si zaslouží jen to, co si mohou obléci na sebe..." ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Ani Colin Firth takhle pokaženej film nemohl zachránit. Vzpomínám si na jedno péčko na motivy Doriana Graye, a i to bylo lepší, než tenhle nepovedenej pokus. Po závěrečných titulkách jsem měl chuť autorům leda nafackovat. Nelogičnosti, nepochopitelné chování postav, hloupost, to jsou tři největší slabiny tohoto filmu. Dvě hvězdy zachraňuje leda skutečnost, že (bohužel) existují ještě horší adaptace. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Prvé dve tretiny filmu sú len taký nezaujímavý anglický čajíček kde si Dorian Gray na rady staršieho užíva s dámami, no to pravé mysteriózne nastane až keď sa vráti zo svojich ciest, kedy brutálne vidno ten rozdiel zostarnutých známych v porovnaní s jeho nezmenenou mladosťou, plus jeho unavenosť z nemeniaceho sa zovňajšku a bijúci sa diabol so svedomím. Pre fanúšikov Rachel Hurd-Wood: zatiaľ jej najmenšia úloha. ()

Galerie (344)

Zajímavosti (10)

  • Film financovala Národná lotéria prostredníctvom UK Film Council's Priemere Fund a to sumou 500 000 libier. (Greenpeacak)
  • V knižnej predlohe má Dorian kučeravé blond vlasy. (Carol Pifková)
  • Jedná sa o druhý film herečky Rachel Hurd-Wood (Sybil Vane), v ktorom má hlavná mužská postava večný život. Prvým bol Peter Pan (2003). (odmocnina)

Reklama

Reklama