Reklama

Reklama

Bláznivá domácnost

Obsahy(1)

Fatty Roscoe je kuchař a předvádí, co všechno lze načepovat z jednoho hrnce, že váleček na těsto je vlastně přežitek a že dobrý kuchtík musí hlavně umět žonglovat a zametat. Buster je číšník a k jeho činnostem patří svádění žen, dokazování, že nemá žádné klouby v těle a rozhazování jídel po lokále. (Morien)

Recenze (16)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Fatty předvedl v kuchyni vynikající ekvilibristiku s pánvemi, koštětem i kouzelným hrncem a navíc rozdával skvostné přihrávky talíři s pokrmy, které Buster ladně stahoval ze vzduchu a servíroval na place. Rovněž styl kolektivního pojídání špaget či jízdy na kozlím spřežení byl vynikající, ale některé gagy, zejména ty s Al St. Johnem, zaváněly groteskním průměrem. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Úžasně bláznivá záležitost, v níž tentokrát Buster Keaton všechny nebo většinu plusových bodů nesklízí, protože se s Fattym Arbucklem zkrátka skvěle doplňuje To, co oba předvádějí, nemá obdoby, ať už jde o vaření a servírování jídel, tanec, pojídání špaget na tisíc a jeden způsob nebo závěrečnou záchranu tonoucí dívky, všechno je skvěle promyšlené, gag střídá gag a dvaadvacet minut uteče jako nic. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Učiteľ, žiak, škôlkar a pes. Menovite. Roscoe, Buster, Al, a ten trhač, ktorého som už niekde určite videl, pričom dokáže pohotovo vyliezť po rebríku, čím vynaliezavo prenasleduje svoju potencionálnu korisť. Kuchár, čašník a výtržník. Reštaurácia a potom taktiež pobyt na pláži. A táto kombinácia je smrtonosná... ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     Jedna z tých lepších Fattyho grotesiek, ktorá má výbornú začiatočnú časť v reštaurácii, ale potom sa žiaľ vtipnosť začne vytrácať v záplave prostoduchej akcie typu naháňačiek a pádov (hoci treba uznať, že Buster dokáže padať s veľkou gráciou). Je radosť na začiatku sledovať zohranú dvojicu kuchára Fattyho a čašníka Bustera. Je vidieť, že Buster tu už začína byť Fattymu rovnocenným partnerom, dostáva veľa priestoru, ktorý náležite využíva. Scény s ním sú tým najvtipnejším z celého filmu, predovšetkým tá jeho skvelá tanečná kreácia. Keď sa k tancu pridá aj Fatty, vznikne z toho jedno veľké šialené predstavenie. Potom však prichádza na scénu trapko Al, ktorý celú zábavu pokazí a celá groteska tak akosi prestáva byť vtipná. Nezachraňuje to ani úžasný pes, ktorý dokáže liezť po rebríku a príliš vtipná mi nepripadala ani tá špagetová scéna. Videná verzia z roku 2015 s výbornou hudbou Neila Branda. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Česky Bláznivá domácnost. Pokud někdy přijdete do restaurace, kde je kuchařem Fatty Arbuckle a číšníkem Buster Keaton, můžete si být jisti, že budete mít o zábavu postaráno. Z jediného hrnce točí Fatty kávu, mléko i polévku, vaří v něm vejce i maso, má v něm pověšené sako, a to všechno najednou. Se vším možným nádobím a jídlem neustále žongluje a efektně pohazuje, případně elegantně přihrává objednávky Busterovi. Poté se oba „nakazí“ od barové tanečnice orientálním tancem. Fatty se ověší pánvemi a rendlíky a v náboženském vytržení hopsá v kuchyni, rozbíjí talíře a nebezpečně si zahrává se šňůrou buřtů, rozuměj s hadem. Potom se na parketu předvádí drsňák Al St. John, v tanci smýká s Busterovou milou sem tam, Buster a Fatty se ho marně pokoušejí zneškodnit, až jim přijde na pomoc pes. Následuje variace na téma jedení špaget. Protože jsme v Goatlandu nasedne po práci Fatty do vozíku taženého kozlem a jede na ryby, z jejichž klidu ho ale vyruší ještě závěrečná zběsilá honička. Groteska je poněkud zmatená, ale duo Arbuckle-Keaton tu přímo srší tvůrčím potenciálem a gagy jsou tu jeden nápaditější než druhý. Kromě Chaplina neměli ve své době absolutně konkurenci. Film byl dlouho ztracen a až v 90. letech téměř celý obnoven ze dvou nalezených fragmentů. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama