Reklama

Reklama

Magie kouzla zbavená

(TV film)
  • USA Breaking the Magician's Code: Magic's Biggest Secrets Finally Revealed (více)

Obsahy(1)

Magie kouzla zbavená - dokumentární pořad v němž nás bezejmenný kouzelník provede nejstřeženějšími taji kouzelnického řemesla. Nejprve je divák seznámen, jak vypadá dané kouzelnické číslo očima obecenstva. Následuje podrobný pohled do zákusilí a vysvětlení, jak je dané kouzelnické číslo technicky provedeno. Strhující pořad o představení a následném vyzrazení těch nejstřeženějších "kouzel" si po své premiéře vysloužil řadu pozdvižení jak na veřejnosti, tak i mezi kouzelníky samotnými. Kdo je bezejmenný kouzelník a proč tajemství vyzrazuje? Tato otázka zůstavá nezodpovězena - po celou dobu vystoupení eskamotér vystupuje v masce a nepromluví jediné slovo v rámci zachování své vlastní anonymity. (FIBO)

(více)

Recenze (58)

borec999 

všechny recenze uživatele

Oceňujem Vala Valentina, že mal gule na to ukázať 13. komnatu kúzelníkov bežným divákom. Odhalené tajomstvá mágie a kúziel, ktoré vytvoril o 10 rokov neskôr, mi však prišli ešte zaujímavejšie ako táto 5 dielna miniséria takže 5* si ušetrím. Inak ale spokojnosť. Kto netúžil v detstve vedieť, ako to tí kúzelníci robia... 85% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podľa The prestige divák nechce odhaliť trik, pretože chce byť oklamaný. Pri sledovaní tohto seriálu zistíte, že to nie je vôbec pravda. Program, ktorý ukazuje celú prípravu triku a jeho prevedenie, je omnoho zaujímavejší, ako ľubovoľný predvádzaný trik, ktorého tajomstvo nám zostane skryté. Jediným problémom seriálu je jeho etická kontroverznosť. Neviem, či kúzelníci majú nejaké svoje nepísané pravidlá, ak áno, tento program ich musí všetky porušovať. Na jeho zábavnosti to nič nemení. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Dvě série] Už tenkrát na konci devadesátých let jsem zachytil původní sezónu tohoto originálního seriálu na České televizi. Po více než deseti letech jsem se k němu dostal se zájmem znovu + k nové, třináctidílné sérii z roku 2008. A světe div se, ono to opět bezvadně funguje. Znovu jsem zatajoval dech když maskovaný kouzelník předvádí těžký trik, vymýšlel jak ty snažší sám předvést ve společnosti s ohromením přítomných a obdivoval krásné asistentky (ty z novější série dostali také slušný upgrade vzhledu). Komentář Mitche Pileggiho (Skinner z Akt X) nemá chybu a velmi často utrousí úderou hlášku jak k samotnému kouzelníkovi, tak i k dívkám kolem něj. Je pravda, že nová série již trochu vaří z vody a kouzla se opakují či se pouze lehce variují (stále někdo mizí, je rozřezán, rozmačkán a podobné - zábavné - věci se provádějí stále dokola), ale to nic nemění na celkovém vynikajícím dojmu. Dvě sezóny 80 % ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Strhující dokument (který mimo jiné vznikne v pětidílnou sérii) ukazuje zajímavým a pro diváka velmi poutavým způsobem taje a kouzla eskamoterského řemesla. Nejdříve vidíme číslo tak, jako vidí nezasvěcení diváci a následně stejné číslo pohledem do zákulisí triku doprovázeným vysvětlujícím komentářem. Poutavý a nezapomenutelný + mimořádně působivá doprovodná hudba pod kterou je podepsán Danny Lux. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Máte-li rádi kouzla, nedívejte se na to.Vše je tu vyzrazeno. Já tu hloupost udělal a teď toho lituji. Kouzlo ztratilo své kouzlo. Přes 10 let jsem to sušil doma aniž bych se na to podíval, ale dnes zvítězila zvědavost. Je to neseriózní vůči všem kouzelníkům, přesto je to nejcenější VHS co mám. Mrzí mně, že jsem to viděl a mrzelo by mně kdybych to neviděl. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama