Reklama

Reklama

V novém zpracování filmové klasiky Stephena Kinga z roku 1984 uvidíte Burta a Vicki, kteří společně cestují a neustále se přitom hádají. Během cesty se jim nedopatřením podaří srazit autem malého chlapce. Burt si však všimne, že dítě už mělo předtím podříznuté hrdlo a rychle umírá. S tělem v kufru se dvojice spěšně vydá hledat pomoc do Gatlinu v Nebrasce. Netuší však, že právě v tomhle městě si děti vytvořili zvláštní náboženský kult, nikdo z místních se nedožije více neţ devatenácti let a všichni následují osmiletého proroka Issaca. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Já nějak nevím. Je to přece jenom televizní film, takže bych k němu měla být poněkud ohleduplnější. Ovšem, ohleduplnost jde v tomto případě bohužel stranou. Jedno podívání stačí. Dál tenhle film vyhledávat nebudu. Už ten začátek mě odradil. Chlapec co by kazatel v kovbojském olečku sice mluvil velice plamenně, ale bez jakýchkoliv emocí, které by diváky nebo respektive posluchča dokázaly strhnout. Příliš málo hororové a bez pořádné atmosféry. ()

Jigsaw88 

všechny recenze uživatele

Tak tímto jsem byl opravdu zklamán. Jako milovních předešlé série se tohle nedá považovat bohužel ani jako remake. Dle mého názoru špatně zvolena hlavní postava Iszaka. Z toho klučiny nejde ani minimum strachu na rozdíl v původní sérii. Vůbec se na tu roli nehodí. Potom scény s vojáky s kulomety byly hodne prehnané, ač šlo o vzpomínky. Dvě hvězdy dávám opravdu jen z nostalgie a za nápad. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Koncom sedemdesiatych rokov minulého storočia napísal spisovateľ Stephen King krátku poviedku "Deti kukurice". Stala sa súčasťou zbierky "Nočná smena". V roku 1983 sa dočkala svojho prvého filmového spracovania. To odštartovalo sériu filmov s touto tématikou. V roku 2009 sa ku pôvodnej literárnej predlohe opäť vrátili americkí televízni tvorcovia. Lenže tento krát to dopadlo fakt katastrofálne. Režisérska impotencia, herecká neschopnosť a predovšetkým nesmierna debilita scenáristu z toho urobila takmer nepozerateľnú záležitosť. Tento snímok je príkladom toho, ako sa skvelý literárny námet môže v rukách neschopných filmárov dokonale zmršiť. Jednu hviezdičku dávam jedine z úcty k pánovi Kingovi.* ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Remake filmu Kukuričné deti sa nevydaril. Napriek tomu, že som fanúšikom tejto série tak toto bolo aj na mňa príliš. Nepochopiteľný vzťah vojnového veterána z Vietnamu s černošskou feminitkou, Isaac v podaní tak malého dieťaťa že by ho neposlúchali ani hračky na diaľkové ovládanie, nieto ešte skupina adolescentov bez rodičov, Isaacov hod nožom do veterána pripomínal skôr akčný film so Segalom a pri tom, ako vydával Isaac pokyny zo strechy domu mu do rúk chýbala dať vlajočky a mali by sme to aj so scénou z Top Gunu. Klincom všetkého boli však momenty, keď si v kukuričnom poli vojnový veterán spomínal na udalosti z Vietnamu, tie do dejovej línie filmu absolútne nezapadali. Konečným hodnotením sú teda dve hviezdičky za hodnovernejšie prostredie Gatlinu a jeho okolia, miestami dobrú hudbu a scénu pri párení, slintajúce detičky a nezainteresovaný Isaac fakt pobavili. Inak bieda, nuda a v Nebraske nič nie je ( dúfam že hejteri to nezoberú osobne ako výrok že na východe nič nie je a v mestách nebudú protesty *allforNebraska*). ()

petero 

všechny recenze uživatele

Prekvapilo slušný remake atmosferickej klasiky od Stephena Kinga z ’84 o to viac že je to len TV spracovanie. Kto videl originál toho zrejme hneď v úvode zarazí výber dvojice hercov do hlavných úloh páru šinúceho si to do Gatlinu. Potešia aj niektoré veci nezobrazené v pôvodnom filme a hlavne úplne iný záver. PS: Po skončení titulkov film pokračuje. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama