Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Amanda Price si žije svojím bežným londýnskym životom, len je strašne zaťažená na Jane Austenovú. Jedného dňa sa jej zjaví v kúpeľni žena - Elizabeth, ktorá je oblečená stredoveko, no a Amanda si myslí, že je už z tej austenománie zašibáva. V skutočnosti má však v kúpeľni dvere do Longbournu (panstvo, kde Elizabeth žije) no a keďže Elizabeth si chce trochu povyraziť v našom svete, vymkne Amandu v tom jej, kde sa Amanda stretáva s postavami z Pýchy a predsudku. (Loooki)

(více)

Diskuze

RizekCRF

RizekCRF (hodnocení, recenze)

Lost in Austen se dočká nové filmové podoby. Nora Ephron, která dostala v roce 2011 zadání napsat scénář zemřela v roce 2012. Nyní Columbia Pictures, Neal Street Productions a Good Universe najali Carrie Brownstein k dokončení Ephronina scénáře.

iwik

iwik (hodnocení, recenze)

Při sledování tohoto nevím čeho jsem si celou dobu říkala: "Co to ku*va je?" Ale stále jsem doufala, že se to nějak všechno změní, protože není možné, aby asi z nejlepší lovestory, co znám, udělali tohle. Bohužel mě tento optimismus stále více opouštěl, naopak při 3. dílu jsem měla nutkání zmáčknout to zatracené červené tlačítko na ovladači a DVD s touto hrůzou rozlámat a vyhodit někde hodně daleko. K mému neštěstí jsem to neudělala a sama nevím jak, jsem to dokoukala celé. Na konci jsem si řekla asi po padesáté "Co to kurva je?" Těm, kdo mají rádi Austenovou a obzvlášť Pýchu a předsudek vřele nedoporučuji vyhledat tento seriál. Charaktery postav jsou zcela nezvládnuté, herci sami o sobě příšerní. Hlavní hrdince jsem měla chuť natáhnout hned, jak jsem ji uviděla a Darcy...Co to proboha udělali s Darcym? Totálně nejodpornější postava ze všech, na nějž nemá ani ta hlavní blbka. To,co ve mně vzbudil Matthew MacFadyen jako Darcy ve filmové adaptaci z roku 2005, tento výjev naprosto zabil. Ten nemá s Darcym společného opravdu absolutně nic. Ikdyž musím uznat, že kreativita a vtipnost někdy nechyběla (to bylo tehdy, když Bingley šermoval s panem Bennetem, který se přitom uhodil do hlavy o zídku, a valila mu z ní krev, jako po zásahu bazukou.)  A když už nápady docházely, nebylo asi nic lepšího než udělat z Caroline lesbičku. Ó, jak originální!! Nevím, o co se tedy tvůrci pokoušeli, ale krásně se jim podařilo vytvořit slátaninu venezuelské telenovely s Rosamundou Píčrovou, a když už tomu dali tento název, tak si asi řekli, že aspoň ty postavy pojmenují podle knihy. Dala bych odpad bez rozmýšlení, ale nápad by nebyl špatný, kdyby se podařil zrealizovat a v prvním dílu se našly momenty, u kterých jsem se opravdu zasmála (to jsem ještě nevěděla co mě čeká). Proto 1*. Teď si musím v nejbližší době přečíst opět knihu nebo se přinejmenším podívat na zmiňovanou filmovou adaptaci z r. 2005, abych na tuto příšernost  hodně rychle zapomněla.

Chinese Ashio

Chinese Ashio (hodnocení, recenze)

totalny odpad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hloupost! chteli jen napodobit skvely pribeh jenomže se jim to porádne NEPOVEDLO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bigwendy

bigwendy (hodnocení, recenze)

V určitých momentech má seriál svoje mouchy, ale líbí se mi ta hlavní myšlenka dostat se do světa Jane Austenové a stát se "Elizabeth Bennetovou" a nechat se okouzlit panem Darcym.

HaninaH

HaninaH (hodnocení, recenze)

Příběh mladé dívky Amandy Price ze současného Londýna, která tráví volný čas čtením své nejoblíbenější knihy Pýcha a předsudek od Jane Austen. Jednou se však přes tajný vchod v koupelně dostane do domu Benettových a zároveň se přesune se o pár století zpět do období, kdy děj knížky začíná. Brzy je však hodně zmatena, protože situace a vztahy mezi jednotlivými hrdiny se vyvíjí zcela jinak, než je napsáno v knížce. Některé rozdíly sama komentuje, u některých se předpokládá dobrá znalost Pýchy a přesudku (pouhý pohled kamery na zablácenou spodničku ... a pozorný divák už by přece měl vědět, kdo si měl cestou za sestrou ušpinit spodničku...). Příjemné ke koukání a celkem jsem byla zvědavá, jak se vztahy podaří autorům rozmotat.

Reklama

Reklama