Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Amanda Price si žije svojím bežným londýnskym životom, len je strašne zaťažená na Jane Austenovú. Jedného dňa sa jej zjaví v kúpeľni žena - Elizabeth, ktorá je oblečená stredoveko, no a Amanda si myslí, že je už z tej austenománie zašibáva. V skutočnosti má však v kúpeľni dvere do Longbournu (panstvo, kde Elizabeth žije) no a keďže Elizabeth si chce trochu povyraziť v našom svete, vymkne Amandu v tom jej, kde sa Amanda stretáva s postavami z Pýchy a predsudku. (Loooki)

(více)

Recenze (35)

togaf 

všechny recenze uživatele

S přesuny v čase (i v těch fiktivních) je problém, že tvůrci dost často nedodrží základní pravidla. Tak například dokonalý make-up a obarvené vlasy Amandy i po týdnech v 19. stol. Navíc se naprosto ignorují společenská pravidla, která zrovna nevyhovují (zmizení Elizabeth, objevení se mladé slečny bez dobrovodu, bez doporučení, bez toho správného vychování). Ale ono je to celé tak kouzelně bláznivé...Amanda dělá přesně to, o co by se snažil každý fanoušek Pýchy a předsudku - dát dohromady ty správné osoby a nezamilovat se do Darcyho. Konec byl předvídatelný, ale usmívající se Darcy za to stál. ()

santiamén 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Každá fanynka P&P by si jistě podobný průběh srdečně přála, ale jediné, s čím se v této minisérii ztotožňuju, je komentář hlavní hrdinky, jak by se Jane Austen obracela v hrobě. Nesympatické obsazení, ani na vteřinu nejde uvěřit, že tak jalová, tupě se tvářící, nevychovaná a ničím nevynikající postava by mohla nahradit inteligentní Lizzy a získat si přízeň pana Darcyho. Jedna z nejslavnějších romancí rozkuchaná a přežvýkaná pro moderní divačku, která touží po galantním moderním muži, přičemž sama si nedokáže ani odpustit cigára a neolizovat se po 5 minutách s Bingleym. Musím pochválit za skvělou ukázku toho, proč gentlemani v dnešní době nemůžou existovat, když nejsou k dispozici DÁMY, kterým by se mohli dvořit. Plusové body za tradičně kouzelnou Jane a tentokrát i za charismatického Wickhama. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Když už se někdo vypraví do světa Pýchy a předsudku v džínách a fialovém triku, tak bych čekala, že tam způsobí větší rozruch, než že jen bude pietně kráčet ve stopách Elizabeth. Fajn, že se autoři pokusili oproti románové předloze změnit pár charakterů (Wickham a zčásti i paní Bennetová), ale málo. Šli do toho už předem se staženým ocasem, jen udělali pár retuší, jinak se předobrazu ani nedotkli. V takovém světě je pak neuvěřitelné, že by do něj zapadla moderní holka a zaujala postavení vyhrazené dříve Elizabeth. A navíc je to holka hrozně protivná. Zakončení je úplný mišmaš a pan Darcy celou dobu hraje jako by měl úpornou zácpu. /26. 6. 2017/ ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Jako nápad to bylo velmi dobré, jen to zpracování poněkud pokulhávalo, podle mě by se to dalo udělat zajímavěji. Rozhodně jsem nečekala ten konec, a upřímně se mi moc nelíbil, neměli ten příběh vůbec překopávat. Spoiler Vadilo mi, že se do hlavní, značně nesympatické hrdinky, zamilovali postupně snad všichni důležitý muži příběhu, i když se pak většina, zase odmilovala, nemělo to tam podle mě co dělat. Nicméně dávám 3* na 4* by to muselo být o trochu líp udělané a tolik nepředělané. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Nebudu se na tomhle místě rozčilovat nad tím, proč se každých pár let točí nová adaptace Rozumu a citu nebo Pýchy a předsudku (třetím tahem bezradných scénáristů je čtyřicátá sedmá verze Jany Eyreyové). Anglická klasika má zkrátka své kouzlo a i já sama pro ni mám jistou slabost. Lost in Austen má docela zajímavý námět, ale už na konci prvního dílu scénáři dojdou nápady i vtip. Co následuje je už jenom běh na neutrál, který spěje do předvídatelného konce. Navíc pan Darcy je tu opravdu značně nesympatický a často spíš hulvát než jenom odtažitý. Tahle minisérie dělá z Pýchy a předsudku s Keirou Knightley ještě lepší film. ()

Galerie (86)

Reklama

Reklama