Reklama

Reklama

Cena za lidskost

(seriál)
  • Velká Británie Being Human
Trailer
Velká Británie, (2008–2013), 35 h 49 min (Minutáž: 55–62 min)

Hrají:

Lenora Crichlow, Russell Tovey, Aidan Turner, Sinead Keenan, Michael Socha, Damien Molony, Kate Bracken, Jason Watkins, Donald Sumpter, Annabel Scholey (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(37)

Russel Tovey, Lenora Crichlowová a Aidan Turner jsou hereckými představiteli trojice spolubydlících, kteří se snaží žít jako ostatní lidé, až na to, že lidé nejsou. Pilotní díl tohoto zábavného a vzrušujícího šestidílného dramatického seriálu, v němž sledujeme tajný dvojí život vlkodlaka, upíra a ducha, byl poprvé uveden v únoru 2008 jako šedesátiminutový speciál. Sledovalo ho skoro 450 000 diváků a získal si i sympatie kritiků. Russell Tovey si v něm zopakoval roli sympatického George, který bojuje se svou dvojí identitou jako uhlazený portýr v nemocnici, a jednou za měsíc za úplňku se proměňuje v děsivého vlkodlaka, lačnícího po mase. Aidan Turner hraje pohledného, výřečného Mitchella, který to na rozdíl od George umí se ženami, ale ve skutečnosti je to upír toužící po lidské krvi. A poslední z trojice je Annie, kterou ztělesnila Lenora Crichlowová, upovídaný duch, jemuž chybí sebedůvěra a zoufale potřebuje společnost. Annie se stále stýská po snoubenci, jehož si před osudovou nehodou, která ji proměnila v ducha, měla vzít, a který se náhodou stane majitelem jejich bytu. Všichni tři se snaží žít jako ostatní lidé a utajit před okolním světem svá temná tajemství, ale jediní, na koho se mohou spolehnout, jsou oni sami. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (67)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

To se takhle potkají upír, vlkodlak a duch …. Co zní jako začátek anekdoty, je námět seriálu, který mě potěšil v některých dílech (bohužel, jen v některých) slušnou dávkou cynického až černého humoru. Trojice bytostí se vypořádává s lidským světem (ale zas tak moc ne, název seriálu, že se snaží být jako lidé, je zavádějící – tolik úsilí tomu nedávají) a zároveň i s dalšími přízraky a děsy. První řada skvělá, další se začínají rozpadat. Postavy nedrží kontinuitu ani v rámci jednoho dílu a dělají to, co třeba i v té samé scéně zuřivě odmítaly. Místo černého humoru nastoupí občas sentiment. Proměny ve vlkodlaka vypadají směšně. Hodně se brečí. Od čtvrté řady se skoro kompletně vymění osazenstvo a musíte si zvykat na nové tváře, mně chyběl hlavně Mitchell. Završení čtvrté a páté řady působilo prapodivně. ___ Poučení z celé série: Upíry nebrat! Nikdy. Ani když brečí a slibují věčnou lásku! Od nemrtvých je to ostatně dost hrůzostrašný slib. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Vtip, napětí, drama, slzy, trocha sexu a vcelku dost krve. Nutnost pokud máte rádi cokoli spojeného s upíry. Ano, Being Human (odmítám používat ten patetický český název) se veze na současné upírské mánii, ale nezapomíná dodávat ingredience navíc. Už jen fakt, že je děj zasazený do ryze britského prostředí, je osvěžující. Vlkodlak George působí tak trochu dojmem geeka a jeho proměna je rozhodně mnohem víc bolestivá než cool. Kolem Annie se točí záhadná linie s okolnostmi její smrti. Jen ten Mitchell je další variace na polepšeného krvesaje, který bojuje proti zlé upírské většině. Ale odpustíte mu to, protože jeho charisma/sexy kvocient je zatraceně vysoký. Velice doporučuji před prvním dílem shlédnout i vynikající pilot, protože právě tady tvůrci ukazují, jak se ústřední trojka potkala. Doteď mě ale mrzí, že typově zajímavé představitele Mitchella a Annie v seriálu nahradili více mainstreamově krásní herci (nic proti nim, zvyknete si na ně rychle). Palec dávám rozhodně nahoru. ()

Reklama

Plangi 

všechny recenze uživatele

V poslední době jsem měl tu možnost zkouknout kopu seriálů s tématikou nadpřirozena. Being Human je jiný v tom, že nesází na akčnost a plyne tak nějak reálně pomalu v dějových liniích hlavních postav, jež jsou nenuceně propleteny. Už prvotní zápletka seriálu - socializace dvou spolubydlících - upíra a vlkodlaka, jejich boj se zvířecí částí svojí osoby a setkání s duchem, jenž se nedostal na „druhou stranu“ k tomu dala perfektní odrazový můstek. Takhle fajn to šlape pouze v první sérii a dál už seriál jede trochu rychlejším tempem a razí si cestu k mainstreamovějšímu pojetí trochu provařenými zvraty v ději, přestává působit tak svěže, ale stále se pohybuje ve vodách vysokého nadprůměru. Co je svěží stále - hlavní trio: upír Mitch, duch Annie a vlkodlak George, tři úžasné postavy, které to snad i nadále budou držet takhle vysoko. Hlavně můj oblíbenec George, jehož charakter je propracován asi nejlépe a jehož potenciál je v ději využit beze zbytku. Předpokládám, že třetí série nebude zklamáním, našlápnuto strhujícím zakončením té druhé má velice dobře. 80% ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

1.Série: Výborně vykreslené charaktery hlavních představitelů, které se postupem času prohlubují a dostávají patřičný vývoj. Upíři konečně nepůsobí směšně, jak udává současný trend, ale jsou řádně krvežíznivý, nebezpeční a psychicky vyšinutí. Zkrátka jak je máme nejraději. Jsem moc rád, že na stejné vlně se veze vlčí mytologie. Žádní namakaní svalovci v kraťascích, ale životem zlomení lidé s nelehkým a pekelně bolestivým údělem měnit se při každém úplňku v smrtící bestii, která má s vlkem společnou jenom srst. Mytologie všech tří světů, ať už vlčí, upíří či duchů je propracovaná na nejvyšší úrovni. Hlavní dějová linie se rozjíždí pomaličku, ale o to více vygraduje v samotném závěru. Maximální spokojenost. 90%_____2.Série: Mírný kvalitativní pokles v první epizodě. Nenechte se ale zmást. První díl musíte brát jako zatěžkávací zkoušku a že se jedná o zkoušku řádně těžkou! Zabralo mi dva týdny, než jsem do sebe onu žumpu zpracoval a k seriálu se vrátil. Vyplatilo se. Nesmyslné linie, byly ihned utnuty. Mysteriozní záležitosti odešly do pozadí a pozornost se přesunula na vztahy. Zprvu rozpačité, postupem času, kdy se vztahové věci začaly mísit s mytologií nastoupila čirá katarze. Závěrečná dvouepizoda by svou naturalistností, stísněnou hororovou atmosférou měla vstoupit do dějin televize. Nemohu se dočkat co nabídne třetí série. Geniální! 100% ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Takže takový zběžnější přehled všech dosavadních dílů: S1 (všech 6 dílů): ***** ... Naprosto dokonalé zpracování daného tématu, kde je každý díl tak výživný a poutavý, že by vydal aspoň za tři epizody a samozřejmě skvěle propracovaný! TOP upíří věcička! S2 (díly 01-06): *** ... Bohužel se zde dostáváme k pitvání vztahů a přehnaných citových výlevů s trochu zmatečným nepromyšleným postupem v ději, což seriálu opravdu škodí! Tolik jsem se na 2. sérii těšil, ale přiznám se, že jsem trochu zklamán! S2 (díl 07): ***** Opět skvělý a - ve stylu 1. sezóny - plnohodnotný díl. S2 (díl 08): **** Né dokonalé, ale uspokojující ukončení sezóny, nechávající otevřené takové věci, kdy člověk prostě musí čekat na další rok! :-) S3 (díl 01): ***** ... Úžasný začátek s nastolením hlavní dějové linie, velkého problému s osudem jedné z hlavních postav. S3 (díly 02-06): **** ... Dobře zakomponované díly mezi sebe, které ovšem trochu změnily styl podání. Vyskytují se tu epizodní postavy a řešení jejich problémů ve větší míře než v dosavadních dílech a celkové pojetí je místy nevhodně pojatou hudbou předloženo komicky, což seriálu neuškodilo, ale ani nic dobrého nepřidalo. S3 (díl 07): ***** ... Snad i nejdrsnější díl, který by fungoval jako finále této série velice dobře. Menší obavy nad finálem. S3 (díl 08): ***** ... Srdceryvný konec, který by snad i posunul seriál ještě výš, kdyby to bylo možné! :'-(. ... S4 (díl 01): ***** ... Mírné rozpaky nad začátkem nové série jsou v polovině dílu vyvráceny a plný počet si asi přecjen zaslouží. S4 (díl 02): *** ... Bohužel asi prozatím nejslabší díl. Přijmutí faktu změny obsazení a finále selektující počet nových "spolubydlících" bohužel nefunguje, jak by mělo. S4 (díl 03): ** ... Skoro všechno špatně. "Nové" postavy jsou nezajímavé, gotic girl je trapná už od začátku a souboj s upíry na konci je spíše směšný (stejně jako jejich celkové iracionální chování). ..... Dalšího dílu se velice bojím a nikdy jsem si nemyslel, že mně bude připadat 2. série amerického Being Human (která se právě vydala vlastní cestou) zajímavější než původní seriál. Pokud je záměr britských tvůrců odsoudit vlastní seriál k záhubě, jde jim to až moc dobře. :o/ >> S4 (díly 04,05,06): Bída, bída, bída. Takhle vše zkazit! Snižuji celkové hodnocení. ()

Galerie (166)

Zajímavosti (2)

  • Titul každé epizody je odkazem na konkrétní skladbu. (filmsim)

Reklama

Reklama