Reklama

Reklama

V roce 1965 trojice agentů z Mossadu, Rachel, David a Stephan, má ve východním Berlíně splnit obtížný úkol. Je třeba postavit před soud nacistického zločince přezdívaného Chirurg z Birkenau. Nebezpečná akce zdánlivě končí ve chvíli, kdy je válečný zločinec při svém pokusu o útěk zastřelen. Rachel, David a Stephan jsou poté oslavováni jako hrdinové. Veřejnost však nezná celou pravdu. Ta se začíná ozývat o třicet let později, kdy vysloužilí agenti stále trpí pod tíhou dávného tajemství. Zavázali se nikdy neprozradit, co se tehdy v Berlíně odehrálo. Stále mají status národních ikon, Rachelina dcera dokonce o jejich misi napsala knihu. Jednoho dne přichází muž, který o sobě tvrdí, že on je tím, po kom kdysi pátrali. (TV Nova)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (414)

Hild 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený thriller. Námět je hodně dobrý a zajímavý. Celá první polovina je vážně výborná, skvěle natočená, napsaná a nechybí zde ani pořádné napětí a parádní atmosféra. Jenže ta druhá půlka už mi přišla místy zbytečně moc natahována a všechno to, co se mi tak líbilo na první půlce, už tady chybí. Herecké výkony jsou dobré. Mladší herce sice jasně převálcovala starší generace, ale to nic nemění na tom, že Jessicu Chastain stejně považuji za jednu z nejzajímavějších hereček poslední doby. Dluh je dobrý film, který můžu doporučit, něco tam však chybělo k tomu, aby to bylo výborné, přitom potenciál k tomu film měl a nebýt závěrečných asi 10 minut, které do tohoto filmu nějak nezapadly, tak ty 4* dám. Takhle tedy lepší 3*. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Takové to chytré zamyšlení nad tím, co je v životě opravdu důležité a co je jen shit, který ve své podstatě opravdu nic neznamená, no v dnešní zkažené konzumní společnosti převládá nad danou podstatou a zatemňuje lidem mozek, ehm. The Debt jako óda na to gro, na které se dnes zapomíná, ehm. Víc takovýchhle vět nesvedu, neskutečně mne z toho bolí hlava a ještě ten čas, který zabiju dvěma větami, no ty krááávo... 6/10. No Helen mě v závěru patřičně nasrala. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Chcete li chytit rybu, musíte jí předhodit návnadu. Chcete li chytit řezníka z Birkenau, který po úspěšné atestaci v lágru tají svou identitu jako východoberlinský vaginář, musíte mu předhodit rybu jako návnadu. A tady přichází chvíle pro perfektně vycvičenou, všehoschopnou agentku, která je ochotna jít s rybou na trh. Holka je to drsná, skvěle připravená, její Krav maga je lepší, než u ostatních krav, akorát asi zrovna ležela doma s příjicí, když instruktoři Mossadu na hodinách vysvětlovali, že by si raději neměla při akcích pouštět kundu na špacír! A tak se nevybouřená kikina nechá opylovat vším, co ji pípne na radaru a obřezaná část komanda má o zábavu postaráno! Ne jako divák, který pak musí půl filmu čumět na nehtykousající melodrámu. Klavírní sonáty pro čtyři ruce, smutné oči agenta, který je zrovna na střídačce a tklivé trampoty milostného trojúhelníku, u něhož si přepona není jistá, který z odvěsen má pravý úhel. Ach jo! A to je přitom ta druhá půlka filmu, kterou nenapsala Rosamunde Pilcherová, docela napínavá, až by jeden i přimhouřil oči nad tím, že když se rozdávala logika, stál zrovna scénárista frontu na Ramba a při psaní jej pak potkávalo chvilkové pominutí syslů. No, dva a půl, ať nežeru! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Solídny špionážno-psychologický thriller s obstojnými hereckými výkonmi a tučnou atmosférou. Bohužiaľ, po hodine začne drhnúť tempo a dôchodcovský záver je na hrane nechcenej smiešnosti. Napriek tomu dobrý pocit z poctivej filmárčiny a schopnosti rozprávať komplexný príbeh. A je celkom sranda porovnať to s tematicky príbuznými Vaughnovými X-Men (aj tu produkoval a podieľal sa na scenári). 7/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Režisér John Madden sa rozhodol film nakrútiť vzápätí po tom, čo mu producent Matthew Vaughn doniesol scenár. Málokedy dostanete do rúk tak prepracovaný a chytrý príbeh, ktorý navyše pracuje s nesmierne širokou škálou emócií. Maddenovi sa zapáčila aj hra s divákmi, ktorá môže celý film držať v neistote. Pre snímku kombinujúcu emocionálne vypäté scény s čistou akčnou jazdou, ktorého hrdinovia v príbehu vystupujú v dvoch rôznych časových rovinách, potreboval Madden výnimočných hercov. A tých sa mu nakoniec podarilo získať. Mladšiu verziu trojlístka agentov si zahrali Jessica Chastain, Sam Worthington a Marton Csokas, ich staršie egá potom oscarová Helen Mirren, na tú istú cenu nominovaný Tom Wilkinson a Ciarán Hinds. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (10)

  • Remake měl mít v USA premiéru v prosinci roku 2010, ale díky rozepři mezi měnícími se majiteli distribuční společnosti Miramax byl termín posunut, díky čemuž film vypadl z klání o nominaci na Oscara, které v tomto období ve Spojených státech začíná. (272827)
  • V jedné ze scén používá Vogel (Jesper Christensen) latexové rukavice. Ty se však začaly v lékařské praxi objevovat až okolo roku 1980, tedy celých 15 let poté, co se děj snímku odehrává. (pan Hnědý)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Muž s obrovskou budoucností...

Muž s obrovskou budoucností...

18.11.2008

...pronásleduje muže s temnou minulostí. Ale pěkně po pořádku. Dvě slova: Sam Worthington. Ještě před několika měsíci to jméno nikdo neznal. Dnes jde o zřejmě nejžádanějšího herce v Hollywoodu. Pokud… (více)

Reklama

Reklama