foto

Marton Csokas

  • nar. 30.6.1966 (51 let)
    Invercargill, Nový Zéland
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Matka je zdravotná sestra írsko-dánskeho pôvodu, otec Márton Csókás je maďarský strojný inžinier, ktorý opustil vlasť po 2. svetovej vojne. Csokas junior ktorý žije striedavo v Európe a USA, má aj maďarské občianstvo. Jeho rodičia sa rozviedli keď bol ešte neplnoletý. Študoval na Canterbury University v Christchurch a v roku 1989 ukončil divadelnú školu - Toi Whakaari, The New Zealand Drama School. Svoju prvú filmovú úlohu dostal vo filme v roku 1994 - v úlohe Dennisa v sci-fi Jack Brown Genius. Potom účinkuje dva roky v novozélandskom TV seriáli Shortland Street. Medzitým hrá aj v divadle a píše inscenácie.

V Európe sa dostal do povedomia filmami Xena: Warrior Princess, Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa, či Pán prsteňov: Návrat kráľa. Druhú hlavnú úlohu dostáva vo filme Davida Grieca vo filme Evilenko, kde hrá po boku Malcolma McDowella (Čikatilo) policajného vyšetrovateľa a psychológa, vyšetrujúceho masového vraha Andreja Romanoviča Čikatila, ktorý v okolí Rostova pri Done v rokoch 1978 až 1990 sexuálne zneužil a zavraždil 53 ľudí. Potom nasleduje v roku 2004 Bournov mýtus, 2005 Ústav, Kráľovstvo nebeské, Aeon Flux a 6. Batalion, a v roku 2007 Romulus - My Father.

V súčastnosti žije s francúzskou herečkou Eva Gaëlle Green, s ktorou hral vo filme Kráľovstvo nebeské.

Dr.Štefan "Cicis" Rencz

Herecká filmografie

Filmy

2017 Mark Felt: The Man Who Brought the White House Down
Voice from the Stone
2016 Burn Your Maps
Loving
True Crimes
2014 Amazing Spider-Man 2
Equalizer
Noe
Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil
2013 Pawn
2012 Abraham Lincoln: Lovec upírů
Dead Europe
2011 Dům snů
2010 Alenka v říši divů
Dluh
L'Age de raison
South Solitary
Strom
2007 Romulus, můj otec
2005 Aeon Flux
Království nebeské
Ústav
6. Batalion
2004 Bournův mýtus
Evilenko
2003 Klokan Jack
Pán prstenů: Návrat krále
Proud času
2002 Než se staneš superstar
Star Wars: Epizoda II - Klony útočí
Xena: Princezna bojovnice
xXx
2001 Déšť
Pán prstenů: Společenstvo Prstenu
2000 Accidents
Opičí maska
Tři panáci (TV film)
1999 Halifaxová, soudní psychiatr - Plavání se žraloky (TV film)
1998 Hurrah
1996 Chicken
Jack Brown Genius
Lámanou angličtinou
1995 Twilight of the Gods
1994 Game with No Rules, A

TV seriály

2017 Into the Badlands (TV seriál)
Dlaň železného lišáka (S02E04)
Meč padající hvězdy (S02E03)
Síla orlího spáru (S02E02)
další epizody (4)
2015 Into the Badlands (TV seriál)
Hand of Five Poisons (S01E06)
Snake Creeps Down (S01E05)
Two Tigers Subdue Dragons (S01E04)
další epizody (6)
2014 Klondike (TV seriál)
Sons of Liberty (TV seriál)
2013 Darebák (TV seriál)
2012 Falcón (TV seriál)
2001 Farma (TV seriál)
2000 Farscape (TV seriál)
Bone to Be Wild (S01E21)
1995 Xena (TV seriál)
1992 Shortland Street (TV seriál)

Dokumentární

2006 Colors of the Crusade
Path to Redemption, The
2005 'Kingdom of Heaven': Interactive Production Grid
2003 XXX: A Filmmakers Diary
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace