Reklama

Reklama

Madisonské mosty

  • USA The Bridges of Madison County (více)
TV spot

Obsahy(1)

Na farmě Johnsonových se setkávají sourozenci Carolyn a Michael, aby ve společnosti právníka vyřídili pozůstalost po matce Francesce. Nelibě je překvapí matčino přání, aby byl její popel rozprášen z Rosemanova mostu. Potom však mezi jejími věcmi objeví závěť jakéhosi Roberta Kincaida, v níž se uvádí stejné přání, a současně se z matčina dopisu dozvídají o jejím krátkém milostném vztahu s Robertem. Šokovaní sourozenci se začtou do matčiných deníků. Stalo se to v roce 1965, když Francesca zůstala na farmě sama, protože Carolyn, Michael i jejich otec Richard odjeli na výroční trh do Illinois. Druhý den zastaví u domu fotograf časopisu National Geographic Robert Kincaid, aby se vyptal, kudy k památným zastřešeným mostům. Francesca mu nedokáže cestu popsat, a tak se nabídne, že mu ji ukáže. Cestou si povídají, a potom Francesca pozve fotografa na čaj. Stráví spolu příjemný večer, Richard baví ženu cestovatelskými historkami a z hovoru vyrozumí, že přes všechno hezké, co vypráví, není Francesca úplně šťastná. Přestože večer skončí malým nedorozuměním, napíše Francesca ještě v noci vzkaz, kterým Roberta zve k dalšímu setkání, a připevní ho na most, který bude ráno fotografovat. Robert souhlasí, a tak spolu prožijí kouzelné chvíle. Oba se bojí rozloučení, a když Robert navrhne, aby odjeli spolu, čeká Francesku těžké rozhodnutí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (530)

lamps 

všechny recenze uživatele

Tento snímek působí tak trochu zvláštním dojmem v Eastwoodově režijní fimografii. Oslovující příběh o náhodném setkání dvou lidí, které ovlivnilo celé jejich budoucí životy.. Kašlu na to, že je to možná klišé, že tam nedojde k žádnému většímu zvratu a že většinu času zabírají dialogy Clinta a Meryl, protože existovala jen jedna jediná možnost, jak takový všední příběh převyprávět tak krásným způsobem- a Clint to přesně trefil. 80% ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

O většině Eastwoodových filmů, které režíroval, se píše, že jsou velmi dobré zejména díky jeho režii. Přesto mi tento PAN režisér a PAN herec přijde nedoceněný. To, co předvedl v Madisonských mostech je genialita. Vystačil si s minimálním prostorem, a přesto dokázal na celuloid zachytit ty nejjemnější detaily vztahu dvou zralých lidí, ty nejniternější linie jejich příběhu. Vše je tady téměř dokonalé a celé to působí věrohodně, jako by se to skutečně stalo. Některé pasáže (např. když Michael mluví o tom, co to je být jediným synem) si já osobně budu pamatovat hodně dlouho. A asi nejvíc koncert Meryl Streep, protože tohle je skutečné HERECTVÍ (přijde vám, že nic nehraje, ale že to tak prostě je). ()

Reklama

Aknah 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert pod taktovkou Clinta Eastwooda, který si střihl i hlavní roli vedle bohyně Meryl Streep. Co k tomu asi říct, dlouho jsem ho odkládala, ale dneska s moji maminkou jsme si ho pustily a jsem za to ráda. Nevím, jestli to taky někdo vidí, že takové filmy se prostě už netočí. Čím to je? Tou atmosférou? Těmi dobrými herci? Tím nápadem? (jakože tady ten nápad zas tak velkej není a je vidět, že těžit z čeho je...stačí to dobře natočit). Miluju je oba... takové charisma a ta chemie by se tam dala krájet... prostě nádhera. Hodně těžká životní situace a sama ani nevím, jak bych se rozhodla. Ona to ta Meryl nemá vůbec jednoduchý, to je samá Sophiina volba :) ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Pomale? Roztahane? Nudne? NIKDY! NOT IN A MILLION YEARS! Nadherny film, ktory ma dojal neuveritelnym sposobom, pretoze toto sa stava iba raz za zivot a dopadne to vzdy takto, nie happyendom, ktory vidavame v hollywoodskych filmoch o tom, ako vsetci zijeme stastne az na veky s tym pravym/pravou. Bravurne herecke vykony oboch predstavitelov a ja im za cely film vzdavam hold. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Milostné vzplanutí, poblouznění zamilované mysli a hluboké lásky cit. Věky věků na ně působí dvě veličiny, z nichž jednu změřit lze (ČAS) a ta druhá je prakticky neměřitelná (INTENZITA), přičemž právě ona má to kouzlo posunout jakýkoliv čas přes práh věčnosti.. Civilní, bez žánrových klišé a lacinosti současných vulgarit - taková jest romance od zastřešených mostů iowského Madisonu, jejíž sílu ocení spíše ten, kdo si prošel empirií a skvostná scéna deštivého čekání na semaforu budiž tomu důkazem. Sexuální kovboj Clint je podepsán pod nejlepší western a nejlepší romanci posledních dvou dekád a to je, konkrétně v těchto žánrech, bez diskuze obdivuhodný počin. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (29)

  • Jeden z mála filmů s ratingem PG-13, ve kterém je použité slovo „fuck“ v sexuálním kontextu („or should we just fuck on the linoleum one last time?“). MPPA původně udělila filmu rating R právě kvůli této části, ale Clint Eastwood komisi přesvědčil o nižším ratingu. (jezurka42)
  • Snímek se natáčel v září a říjnu 1994. Natočen byl za 36 dní. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama