Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

bourec 

všechny recenze uživatele

Vynikající.I když jsem příznivec peprnějších komedií,tahle se fakt povedla.První plus je obsazení,báječnej Colin Firth,skvěle vypadající Jessica Biel,děsnou matku perfektně hrající K.S.Thomas a i zbytek hereckýho ansáblu je vybranej skvěle.Celej film je prošpikovanej jemnym anglickym humorem,ale dvě scény jsou nadmíru povedený(pes,tanec).Rozepře mezi paní domu a její snachou byli kořením filmu a ukázali ,že angláni jsou opravdu velký suchaři a amíci zas cynici jak prase.Je jen škoda,že po hodině film přešel na trochu vážnější strunu a konec filmu jsem odhadl brzo před koncem.Takže nakonec dám 80%,i když jsem uvažoval i nad plnou palbou. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když se do konzervativní britské rodiny provdá sebevědomá Američanka, žena "lehkých mravů?" (Ne)překvapivě dojde k mnoha absurdně zábavným situacím, mezi kterými bezpochyby vede zasednutí uštěkané Poppy. Sice se považuji za milovnici psů, ale nic podobného jsem nikde neviděla a dokázalo mě to opravdu slušně pobavit. Jistě, celý příběh se dost opírá o národní stereotypy, jaké já nemusím, ale když ono je to tak úžasně vtipné! Kombinace sarkastického humoru a dobrých herců v čele s Firthem, Biel a Scott Thomas (jen ten Barnes mi tam s tím svým plachým pohledem neseděl) opravdu zafungovala. A ten čoklík na plakátě mě znovu tak pobavil, že musím zvýšit na plný počet! ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vážně jsem netušila, že dostanu přesně to, co čekám, a ještě v dárkovém balení! Ale co se divím, ve které jiné zemi bych mohla narazit na typickou austenovskou rodinku, kde vládne vybroušený sarkasmus a pečlivě volená slovní spojení užívá i ten nejposlednější sluha? A všichni jsou lovely - hlavně díky zkostnatělé morálce a pokryteckým předsudkům, a to já ráda, naproti tomu svěží zámořský vánek, přinášející základy pravidel bez předpisů, dává vzniknout neodolatelnému tření, z kterého odletují jiskry, osvětlující příchod nové doby - o to se s nepřehlédnutelnou oslnivostí stará snová Jessica Biel, v zápolení o štěstí s největším sokem v lásce - matkou svého muže, přesnou Kristin Scott Thomas, za lehce stranícího dohledu neodolatelného Colina Firtha, kterého nelze neregistrovat ani mimo obraz, stačí jediné slovo či jen zamžená periferní přítomnost :-O. Divadelní ráz, který však vůbec není na škodu, zjemňuje citlivě upravený dobový hudební podkres, navozující lehkost nového bytí a zvláštní péče věnovaná kostýmům - simply delicious... ()

campix 

všechny recenze uživatele

Klasicky britská suchá komedie podle typických pravidel daného žánru. Na konzervativní britské panství se ze světa vrací mladý synek se svojí nově nalezenou drahou polovičku, která je ovšem Američanka a zároveň je diametrálně smýšlející nežli zbytek panství (kromě pana otce). Typická taškařice bez většího nápadu a nějakých zajímavějších momentů. Klasicky filmařsky odvedená práce, která Vás rozhodně ničím moc nenadchne, ale zároveň ani nijak nepobouří. Jak britské. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

844. hodnocený film: Velká očekávání díky skvělému hereckému obsazení, nakonec obrovské zklamání. Velká snaha o podobenství s retro filmem se podle mě zvrhlo v kýč a velkou zmýlenou. Ani krásná Jessica Biel to nezachránila, což je s podivem. Film teda jenom asi tak přejdu a budu doufat, že se mě na něj nikdo nezeptá. A když ano, tak jej rozhodně nedoporučím jako dobrou zábavu na příjemný večer. 2* jsou opravdu maximem. 2* ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • Filmovou skladbu "When the Going Gets Tough, the Tough Get Going" nazpívali Colin Firth, Jessica Biel a Ben Barnes. Jessica Biel se postarala taktéž o úvodní píseň "Mad About the Boy". (skinny)
  • Postavy ve filmu kouří cigarety s bílým filtrem, ačkoliv se cigaretové filtry poprvé objevili až o 30 let později. (simon111)

Reklama

Reklama