Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

Madison 

všechny recenze uživatele

Znamenitý britský humor na čele s neuveriteľne úžasnou Jessicou Biel, ktorú bolo radosť sledovať, pretože si svoju úlohu voľnomyšlienkárskej spontánnej Američanky - zďaleka svojím správaním nespadajúcej do urputných pravidiel konzervatívnej anglickej smotánky - značne užívala... a ja som si tým pádom užívala ju :-) Veľmi milý filmový darček umocnený absurdnými situáciami, štipľavým sarkastickým humorom (úbohý pes!!!, kankán), najromantickejším tangom, aké som vo filme (okrem Vône ženy) videla, reálnym zobrazením prehnanej morálky a pravidiel, zväzujúcich ducha a perfektnými hereckými výkonmi (mimoriadne ma potešil Colin Firth a Jessica Biel) všetkých zúčastnených. Bavila som sa, a to som fakt nečakala. Málo mi chýba k piatej hviezde. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tam, kde Hitchcock před 80 lety nevydal hlásku, rozpoutali nyní pokrytecká samolibost meziválečné Anglie a upřímné, nezkostnatělé smýšlení jiskřivou verbální přestřelku. V první půli mi při ní vadil ten sarkasmus za každou cenu, jakmile se však Easy Virtue ponořilo i do dramatických vod, dosáhlo ucelenější podoby a překvapivého, byť toho nejpravděpodobnějšího, vyústění. Pochvala Firthovi za ztvárnění zpustlého cynika, kadeřníkovi J.Biel a taky té čivavě, že zůstala v hrobě. Pokud by někdo postavě K.S.Thomas uřízl hlavu, mohl by s ní z fleku sochat Titány.. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

velmi příjemné překvapení.Skvělé herecké výkony (snad s vyjímkou Bena Barnese,jehož postava mi v porovnání s ostatními nepřišla nikterak zajímavá) a opravdu vtipné.Hlavně "ústřední" válčící dvojice Kristin Scott Thomas a Jessica Biel si svoje role evidentně užívají a Firthova věčně cynická hlava rodiny taktéž stojí za zmínku.Možná je to celé takové "divadelní" a postavené hlavně na slovním humoru,ale bavit se rozhodně budete... ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Svojská američanka z Detroitu milujúca život kontra konzervatívna anglická meštiacka rodinka. Čo z toho asi tak môže vzniknúť? Tvorcovia navyše pridali štipku humoru a skvelé herecké obsadenie. Normálne, že aj Jessica sa dala stráviť, ba priam (a nebojím sa použiť ten výraz) vychutnať. K tomu anglické vidiecke sídlo, až mi sánka padla a príbeh osadený do starých dobrých medzivojnových časov, no čo budem zbytočne písať - proste jedlé. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Znáte takové ty veselohry "nic proti ničemu", které často najdete především na programu Vinohradského divadla či Divadla Na Jezerce a takřka najisto v nich hraje Jirásková či Hrušinský? Takové ty hry, na které byste sami od sebe nešli, ale když na to vytáhnete mamku, babičku, taťku a vůbec kruh rodinný, tak máte jistotu, že vy to přežijete, rodiče budou spokojeni a babička bude plesat nad tím jak je ta Jirásková stále okouzlující a jak skáče jako laňka. Tak tohle je úplně to samé. A to tak moc, že jen čekám, kdy se to objeví v repertoáru Vinohradského s Jiráskovou a hostujícím Hrušínským. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • Filmovou skladbu "When the Going Gets Tough, the Tough Get Going" nazpívali Colin Firth, Jessica Biel a Ben Barnes. Jessica Biel se postarala taktéž o úvodní píseň "Mad About the Boy". (skinny)
  • Ve filmu je několikrát řečeno, že Larita (Jessica Biel) je o několik let starší než mladík Johny (Ben Barnes). Ve skutečnosti je ale Barnes o rok starší. (SirTraged)
  • Postavy ve filmu kouří cigarety s bílým filtrem, ačkoliv se cigaretové filtry poprvé objevili až o 30 let později. (simon111)

Reklama

Reklama