Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

bourec 

všechny recenze uživatele

Vynikající.I když jsem příznivec peprnějších komedií,tahle se fakt povedla.První plus je obsazení,báječnej Colin Firth,skvěle vypadající Jessica Biel,děsnou matku perfektně hrající K.S.Thomas a i zbytek hereckýho ansáblu je vybranej skvěle.Celej film je prošpikovanej jemnym anglickym humorem,ale dvě scény jsou nadmíru povedený(pes,tanec).Rozepře mezi paní domu a její snachou byli kořením filmu a ukázali ,že angláni jsou opravdu velký suchaři a amíci zas cynici jak prase.Je jen škoda,že po hodině film přešel na trochu vážnější strunu a konec filmu jsem odhadl brzo před koncem.Takže nakonec dám 80%,i když jsem uvažoval i nad plnou palbou. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Klasicky britská suchá komedie podle typických pravidel daného žánru. Na konzervativní britské panství se ze světa vrací mladý synek se svojí nově nalezenou drahou polovičku, která je ovšem Američanka a zároveň je diametrálně smýšlející nežli zbytek panství (kromě pana otce). Typická taškařice bez většího nápadu a nějakých zajímavějších momentů. Klasicky filmařsky odvedená práce, která Vás rozhodně ničím moc nenadchne, ale zároveň ani nijak nepobouří. Jak britské. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem úmyslně přehlížela řadu let, Jessica mě odrazovala, moje chyba. Dneska si mi dostalo nečekaně příjemného překvapení a už teď je jasné, že se k Lekci neslušného chování budu ráda vracet i v budoucnu. A jak se znám, časem zvednu hodnocení na plný počet. Moc se mi to líbilo! A Jessica? Skvělá! ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Nečekaně příjemné překvapení, suše humorná britská komedie, která sice těží ze zprofanovaného tématu vztahu britů a američanů, ale jehož humor je tak přesně načasovaný a chytrý, že to vlastně ani nevadí. Trochu mě zarazil v polovině filmu krátký přechod směrem k melodramatu, ten je ale vykoupen ironickým závěrem. Herci si vychutnávají své místo v panoptiku upjatých anglických aristokratů, vyniká mezi nimi především rebelantský Colin Firth. ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Když se vezme námět, scénárista, herci.. máme zaděláno na úžasného pokračovatele těch nejlepších moderních britských komedií. Přesto mi tenhle film dohromady nesedí. Příchod nositelky amerického, uspěchaného a moderního volá po milé, trochu sarkastické konfrontaci, která ale musí proběhnout ve spojení a spolupráci s tradičním. A tohle spojení schází - jako kdybych měl puštěné rádio při cestě autem a stále mi na něm přeskakovaly dvě stanice. Chvíli americké přehluší a odpraví tradiční britské, pak vyhnije a chvíli jsem tam, kde to mám rád...než se scénář bez varování zase vykroutí jinudy.Dal bych jen dvě z pěti, ale Colin Firth je neskutečný sympaťák... ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • Filmovou skladbu "When the Going Gets Tough, the Tough Get Going" nazpívali Colin Firth, Jessica Biel a Ben Barnes. Jessica Biel se postarala taktéž o úvodní píseň "Mad About the Boy". (skinny)
  • Ben Barnes a Colin Firth se společně objevili také ve snímku Dorian Gray (2009). (skinny)
  • Ve filmu je několikrát řečeno, že Larita (Jessica Biel) je o několik let starší než mladík Johny (Ben Barnes). Ve skutečnosti je ale Barnes o rok starší. (SirTraged)

Reklama

Reklama