Reklama

Reklama

Policejní důstojník Ben Shockley má přivést do Las Vegas svědkyni. Guss Mallyová však nechce opustit vězení. Bojí se, že ji zabijí. Shockley naloží hysterickou ženu do sanitky. Nezbylo totiž, než Gus připoutat k nosítkám. Když před jeho očima exploduje osobní auto, kterým měli pokračovat dál, policista pochopí, že Mallyová může být pro někoho velmi nebezpečná. Neznámý udělá vše pro to, aby dvojice do Las Vegas nikdy nedorazila. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (133)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takovej typicky netypickej Clint. Typickej v tom, ze se opet tvari jak nejvetsi drsnak pod sluncem co nema problem kohokoliv vyfuckovat nebo mu vyhrozovat s bouchackou a nechova se zrovna jak ukazkovej polda, netypickej v tom, ze v nejakejch prestrelkach nebo bitkach se moc neprosazuje. Jinak celej film zacina docela klasicky, chlastajici polda dostane nezajimavy poslani privezt svedka k soudu. Proste klasika. Problem je, ze svedka u soudu nechce ani policie, ani mafiani a tudiz behem chvilky je Clint na uteku a honi ho armada asi tak 100 mafianu a 500 poldu, ktery na nej na potkani strili vsim co maj po ruce. Takovejch poldu a pistoli fakt ve filmu jen tak neuvidite. Problem je, ze to je proste desne prehnany, kolikrat spis smesny a misty i nelogicky. Navic dve hodiny trochu moc. Lepsi 3*. ()

woody 

všechny recenze uživatele

No jo Clint byl je a bude velkej machr.Zde zrovna hraje namachrovanýho policajtskýho vožralu.Od začátku je pronásledován jak svými kolegy, mafiány a dojde i na odporné nemyté tuláky ve vlaku, kterým dá samozřejmě co proto! Nejlepší ja závěr, kdy se Clint, společně s příčinou předešlých výbuchů a honiček Sondrou pokouší opancéřovaným autobusem dostat hlavními ulicemi Pheonixu přes celý policejní sbor (samozřejmě s puškami plnými ostrých) až k velitelství policie. Kdo neviděl neuvěří jak Clint dokáže udělat perfektní akční scénu jen s prázdnými ulicemi a pomalu nepojízdným autobusem. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Další peckovej nášup, s Eastawoodem, který opět sype řadu skvělých hlášek! Mohlo být víc akce, příběh jednoduchý a beru to jako jednohubku. Nejvíc mně rozsekala scéna, v tom vlaku :D " Holku neuhodíš. Že?! " " Ale ano! " No a konec mohl být lepší. Na to, jakou jsem měl na hovno náladu, mi jí tenhle film zpět vrátil. :) ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Clint jede autem, Clint jede sanitkou, Clint jede policejním autem, Clint jede na motorce, Clint jede vlakem, Clint jede obrněným autobusem... uf. Jak sami vidíte, tak nic převratného se v Železném stisku neodehrává. Jedná se totiž o průměrné béčko, kterému sice nechybí akce, ale zato nápady. Vše je takové unylé a i to závěrečné cedníkování autobusu není žádná sláva. A když se k tomu přidá i to, že samotný Eastwood zde není příliš výrazný a film místo něj musí táhnout Sondra Locke v roli drsné prostitutky, při čemž vypadá jako něžný andílek, tak z toho vychází čistý šedý průměr, který neurazí, ale ani nenadchne. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Můj 24. a zatím výrazně nejhorší Clintův režijní počin. Dirty Harryho miluji a neuvěřitelně mě baví, ovšem tenhle Drunken Harry je opravdu šlápnutím vedle jak hrom. Scénář vůbec nepůsobí jako celek, ale spíš jen jako série zdánlivě nesouvisejících epizodek, které jsou naroubovány na klasické schéma o špinavých poldech a jedné trosce, které se rozhodne dokázat, že zas taková troska není. Eastwood má sice charismatu na rozdávání a jeho chemie se Sondrou Locke poměrně funguje, ale to je bohužel tak všechno, co nám The Gauntlet nabídne. Několik slušně natočených momentů (např.incident ve vlaku) je totiž bohužel snadno vytěsněno neuvěřitelně přetažnou (a znacně nesmyslnou) honičkou vrtulníku s motorkou a hlavně naprosto strašným finále. Inu, každý den není posvícení, ale na Clinta rozhodně jen tak nezanevřu. 50% ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu měli původně hrát Steve McQueen a Barbra Streisand, ale nepadli si do oka. Později projekt převzal Clint Eastwood a obsadil do něj sám sebe. (POMO)
  • Týdeník Village Voice si krátce po uvedení filmu v jedné recenzi povšiml, že „na filmovém plátně se z Eastwooda pomalu a v hrubých obrysech stává někdo jiný. Zranitelný muž, který potřebuje oporu v ženě“ a trefně tak popsal Clintovu filmovou proměnu od samotářských a drsných policistů. (ClintEastwood)
  • Mnoho Clintových kolegů, včetně Dona Siegela, považovalo tento film kvůli jeho nerealističnosti v akčních scénách za pitomý. To Eastwooda poněkud popudilo. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama