Reklama

Reklama

Spálené mosty

  • Velká Británie Genova (více)
Trailer

Obsahy(1)

Truchlící anglický vdovec, který ztratí manželku při autonehodě, se rozhodne přijmout post učitele v Itálii. Nové prostředí naplněné duchem středověké renesance pomůže jemu i dcerám nabrat novou chuť do života a možná najít i lásku... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Bez mučení se přiznám, že jsem neměl tušení, že je Janov jen krycím názvem a že se má Genova správně překládat do češtiny jako Spálené mosty. Asi odkaz na nějakou středověkou událost. Pravděpodobně válku. Ale k filmu; ten byl fakt zvláštní. Abych řekl pravdu, děj už jsem si za ty roky vůbec nepamatoval a postupně jsem přicházel na to, proč tomu tak je. Příběhů o vdovcích, kteří se po smrti manželky starají o své dcery, jsem už několik viděl, ať už ve formě dramatu nebo i jako drama říznuté humorem, a musím říct, že mi povětšinou sedly mnohem více, než tomu bylo v tomto případě. Atmosféra starého města byla perfektní a hodně toho zachraňovala, protože s dějem už to bylo horší. Pořád jsem čekal, že k něčemu dojde, že přijde něco významného, co celý příběh někam posune, ale nebýt závěrečných titulků, prošvihl bych takhle zřejmě i toho třiatřicetiletého hipísáka, který každoročně nosí hodným divákům dárky. 3*- ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Obyčejný, civilní a střízlivý příběh, který si na nic nehraje. Skoro jako bych sledovala osudy rodiny ze sousedství. Téma to bylo silné a k zamyšlení, ale bohužel se někam rozplynulo a není nikdo, kdo by věděl kam. Nedokázala mě uchvátit ani ta všude přítomná melancholie, která z filmu přímo přetéká až máte pocit, že se vám rozlije po obýváku. ()

Reklama

Fridecka 

všechny recenze uživatele

Colin Firth v roli otce dvou dcer, které přišly o matku. Poněkud smutný úvod je vzápětí zmírněn odchodem rodiny do Itálie, do prostředí kulturně hodně odlišného od amerického. Z filmu sice dýchá chmurná nálada, ale prostřednictvím prosluněného města u moře, s nadějí a pocitem bezpečí v závěsu. Všichni členové rodiny si po svém prožívají své truchlení a zacelují náhle vzniklé prázdné místo v životě. Není to ten typ filmu co vás zaručeně rozpláče, ale objevuje se v něm smutek, který je nutné prožít a jít a žít dál a nemarnit život sobě a bližním, kteří zůstali naživu. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

čojaviem . . . som na rozpakoch a možno by som v takomto stave ani nemal hodnotiť/komentovať . . . bolo príjemné sleodvať slečnu Hollandovú (len keby ešte pár kíl pribrala), civilné a nevtieravé herectvo pána Firtha konečne v inej polohe (lepšej - povedal by som po všetkých tých britských romantikách) a "nezávislú (ak mám použiť takýto sprostý výraz) réžiu . . . ktovie prečo mi to pripomínalo Saurov Cria cuervos (možno tá záverečná scéna?), výborná je scéna pohreb/guľovačka, pozoruhodný strih . . . Winterbottom je "sakra" zvláštny chlapík . . . ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý príbeh o trágedii v rodine. Vo filme sa však nesnažia ísť niejak do hĺbky, nebodaj riešiť problémy od základu. Sú naznačované iba v náznakoch, poprípade zostávajú na povrchu. A samotný dej plynie len tak svojským tempom niečo ako "bezvetrie".Ale po zhliadnutí Spálených mostov sa mi v myšlienkách vracajú len tri ("nádherné") scény: úvodná-keď deti hádajú farbu auta, pohreb vs guľovačka a scéna na diaľnici keď sa Mary snaží prejsť cez dialicu na druhú stranu aby dobehla svoju mamičku. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama