Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (336)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Alešek stojí za shlédnutí, protože má poté, co v maskérně prohnal nosem, docela zajímavé reakce. Když se k tomu přidá pár přemoudřelých důchodců, študentů nebo nonkonformních biolidí, vznikne pořad pro širokou a hlubokou diváckou veřejnost. Podtitul bych zadal - jak za pár kaček - nebo atlas hub - ze sebe učiniti před národem debila. Btw. už jsem se potkal s několika exempláři, kteří při sledování tohoto hitu v teple svého domova vůbec neřeší ono základní křížení lušťovky. Za základ souboje považují především výběr správného herního pole..... a nějaká následující otázka je ponechává mrtvolně chladnými. Viď, mami. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Televizní klasika, která neomrzí. Ales i Eva stejne jako zástupy dúchodcú (záliby? krizovky, zahrádka...) proste nemohou zklamat. Skoro dvacet let vysílání vyprodukovalo hned nekolik scén, které kralují ceskému you-tube. Namátkou: Franta Pepa Jednicka, Pestební delnice nebo nedvane troleni Ladislavem Ziburou. Zkrátka legenda. ---- "A taková atypická - sbírám figurky slonů." ()

Reklama

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Jako soutěž pro inteligentní lidi nejspíš ne. Spíše pro ty, co denně nemají nic jiného na práci, než sedět u křížovek. Co se týče moderátorské stránky, tak není co vytknout ani pochválit, jelikož předčítání otázek zvládne každý bez ohledu na nějaký talent. Soutěžící se objevují chytří (v tom křížovkářském smyslu) a mají naluštěno, nebo chytří, co však nikdy křížovku ani neviděli a tím pádem pohoří a nebo ti hloupí. Jako relax se na to dívat dá. Jen ty výhry mohly být trochu lepší. Jednak trefit v bankomatu bonus se povedlo asi jednomu ze sta. Jinak výhra pár stovek byla na denním pořádku, což by tak zaplatilo tu cestu do studia a zpátky domů. :-) A ano, soutěžící ty částky co lítaly na obrazovce opravdu neviděli - takže to bylo pouze o náhodě a o štěstí. Ale je to jedna z dalších možností, jak si trochu rozšířit obzory. 50% ()

Zemi11 

všechny recenze uživatele

"Pane Jaroslave, prosím vybírejte políčko jako první." "Prosím pole číslo 13." Jen totální negramota by nepoznal, že jde o AZ-kvíz. Stálice české televize si zachovává své kouzlo více než 10 let. Sledoval jsem zejména, když jsem byl nemocný a ležel 14 dnů doma. To jsem AZ-kvíz ocenil měrou vrchovatou. V 17:30 jsem se bedlivě díval a naslouchal a druhý den v repríze (11:30) jsem před taťkou machroval, že znám všechny odpovědi. Toť rozluštění otázky, kde vznikla pověst o chytrém Pavlíkovi. ()

AntiasKing 

všechny recenze uživatele

Jako žánr bych to označil spíš Soutěžní / Komedie. Protože sledovat ty lidi je fakt sranda. Jak někdo může jít do soutěže bez toho aniž by ji vůbec znal nebo vidě v televizi fakt nepochopím. Hodněkrát tam chodí tupci co ani neví že musí propojit tři strany. Prostě já se na to občas podívám s tím cílem se u toho fast zařechtat :D 50% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (15)

  • Moderátoři vidí otázky až při vysílání. (M.B)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama