Reklama

Reklama

Taxík

(pořad)
Soutěžní / Rodinný
Česko, 2008, 28 min

Účinkují:

Aleš Háma (moderátor), Monika Absolonová (moderátor), Tomáš Matonoha (moderátor), Vojtěch Kotek, Tereza Kerndlová, Pavel Zuna

Obsahy(1)

V pořadu Taxík nastoupí nic netušící lidé do zdánlivě obyčejného taxíku a najednou zjistí, že jsou v televizním pořadu! Při jízdě mají možnost odpovídat na moderátorovy otázky a vyhrávat hotové peníze. Jsou-li úspěšní, tak na závěr cesty dostanou svoji výhru. Pokud ale zodpoví špatně příliš mnoho otázek, jsou z taxíku vysazeni, a to kdekoliv! Taxík je prostě jediné taxi, které vám zaplatí! (Česká televize)

(více)

Recenze (222)

cariada 

všechny recenze uživatele

Poměrně solidní pořad, který zase tolik nestojí (byt by se mohlo zdát , že jo) vzhledem k tomu , že se vše odehrává v autě, tak že se ušetří za kameramana ,osvětlovače a pod. Pěkný je pozorovat lidi jak jsou vedle z toho ,že sednou právě do toho taxi. Dálší klasická soutěž na bázi Milionář, Risk atd.... tady to ,ale nikoho nic nestojí a vlastě vyhrává každý. Nebot se aspoň sveze určitou část cesty zadarmo což určitě potěší, když počítal s tím ,že bude platit. Aleš Háma je taky v pohodě. Pořád má přiměřenou délku asi tak by to mělo vypadat. Příklad pro komerční tv. ()

brzozin 

všechny recenze uživatele

Nemám rád pořady, kde si na něco hrají. Kde relita vypadá jinak než to, co běží na obrazovce. V téhle soutěži, která se tváří jako relity show, je vše předem domluvené. Soutěžící jsou předem dohodnuti a jejich údiv nad tím, že vlezli do soutěžního taxíku, je stejně falešný, jako potlesk diváků v nováckých estrádách. Otázky a jejich obtížnost jsou voleny podle toho, jak moc velký kretén právě nastoupil. Viděl jsem díl, kde vzdělanému a vědomostmi nabušenému člověku dali otázku: v jaké frekvenci vibruje tón a. A pak třem vylízaným kozám, co je to kukavůz. Prostě obektivita jak stehno. Na závěr, kdyz vas taxi vyplivne i s výhrou, vám ji za bukem realizační tým zase sebere a dostanete ji zdaněnou po dvou měsících. Čili celkově jedno velké divadlo. Jediné pozitivum vidím v tom, že se jasně ukazuje, jaký je v tomto národě poměr dementů a normálních lidí. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Představuju si, že jsem z nějakého záhadného, nepochopitelného důvodu v Praze, potřebuju se někam přepravit, třeba do Bohnic, a protože mám peněz víc než krvinek----------------------------------------------------- ach, omlouvám se, u této představy jsem se zasnila. Zkrátka: příjezdovou cestu mám vydlážděnou mincemi (padesátikorunami), barák vytapetovaný pětitisícovkami (existují vůbec bankovky takové hodnoty?), v bazénu místo vody eura a už nevím co s prachama, proto se k cestování po té Prazééé rozhodnu využít služby nějakého motorizovaného zloděje. Zahlédnu taxíka, mávnu na něj a připravím si mapu nebo GPS za účelem kontroly trasy... což mi bude k hovnu, bo se v tom blbě orientuju. Vlezu do tága, které k mému úžasu uvnitř začne blikat jak kolotočářský stroboskop a ozve se "příjemně" kvílivý zvuk alarmu. Zděšeně se pokusím vyskočit z vozu, ale v záchvatu paniky nemůžu najít kliku a taxikář beztak možnost úniku zablokoval. To už se ke mně otáčí jeho hlava, zkrášlená pitomou čepičkou a pod ní potměšilými očky pomrkává ksicht Aleše Hámy. A hned prý, že za jízdu nemusím platit, dokonce se můžu dočkat několika usmolených tisícovek - stačí nebýt úplný idiot. Zpočátku padají otázky typu: "Nebe je modré. Jakou barvu má nebe?", ale postupně přituhuje: "Jaké je hlavní město Barmy." Chci se poradit s přítelem na telefonu, ale nemám tydlifon ani přítele! Nevadí, poradí nějaký náhodný kolemjdoucí - Háma zastavuje u komatózní hromady smradlavých hadrů, ze které se v odpověď ozve: "Gchrgh bleéu šššbůůůra?" Zní mi to jako bangladéština a označím tedy větu jako pravděpodobnou odpověď. Špatně! Mám poslední život a na kontě nulu, ale Háma mi velkoryse nabízí tuto částku zdvojnásobit. Chvíli váhám, přece jen mít jednu nulu nebo dvě nuly, to je rozdíl... Ale co, je to hra, jdu do rizika! "Jaká je čtvrtá nejvyšší hora Bhútánu?" Roztrpčeně opouštím Alešovo tágo a říkám si, že čas od času není špatné se v něm svézt, akorát to rychle omrzí. 50% ()

Fenk 

všechny recenze uživatele

Připoutejte se prosím a jestli nemáte IQ štiky, můžete se klidně dostat na konečnou zadara a ještě si k tomu něco přivydělat. Háma se konečně našel (když se kácí pes, tak lítaj řízky) a role taxikáře mu sedí jak uši na hrnec. Jen ten údiv nasednuvších, nad jejichž hlavami se rozžhne diskosvatozář je přirozený asi jako prsa Mesarošový. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

No to mi je teda za súťažná rodinná relácia. Šofér taxíka kladie svojim klientom otázky, za ktorých správne zodpovedanie ponúka menšiu sumu peňazí. Je to snímané kamerami nainštalovanými v interiére automobila, ktorý jazdí v bežnej pražskej premávke. Aby som nezabudol, tak moderátor a vodič v jednej osobe je nemasný neslaný Aleš Háma. Oceňujem jedine ten nápad akejsi reality-kvíz show. * ()

Galerie (9)

Zajímavosti (24)

  • Poprvé se Taxík vysílal v Česku v roce 2008. V zahraničí už v červnu 2005. (Duoscop)
  • Do té doby rekordní částka 16 500 Kč bez doublu padla dne 28. listopadu roku 2013. (P. J. D.)
  • „Ohledně otázek se občas vloudila chyba. Dvakrát jsme položili otázku, na kterou jsme měli špatně napsanou odpověď. Jednou jsme navíc kvůli tomu i soutěžícího vyhodili. Pak jsme se mu dodatečně museli omluvit a samozřejmě vše napravit,“ prozradil Aleš Háma jako moderátor soutěže. [Zdroj: ahaonline.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama