Reklama

Reklama

Taxík

(pořad)
Soutěžní / Rodinný
Česko, 2008, 28 min

Účinkují:

Aleš Háma (moderátor), Monika Absolonová (moderátor), Tomáš Matonoha (moderátor), Vojtěch Kotek, Tereza Kerndlová, Pavel Zuna

Obsahy(1)

V pořadu Taxík nastoupí nic netušící lidé do zdánlivě obyčejného taxíku a najednou zjistí, že jsou v televizním pořadu! Při jízdě mají možnost odpovídat na moderátorovy otázky a vyhrávat hotové peníze. Jsou-li úspěšní, tak na závěr cesty dostanou svoji výhru. Pokud ale zodpoví špatně příliš mnoho otázek, jsou z taxíku vysazeni, a to kdekoliv! Taxík je prostě jediné taxi, které vám zaplatí! (Česká televize)

(více)

Recenze (222)

Smerfetka88 

všechny recenze uživatele

"....nastoupí nic netušící lidé..." - proč jen tomu nevěřím?? Myslím, že to je všechno tak náhodné, jako když tehdy v Caruso Show zastavili na ulici někoho, kdo zpíval naprosto skvěle, měl připravenou písničku a ještě byl ochotný s tím jít pak před kamery. Dobrý nápad, někdy zajímavé otázky, ale určitě ne náhoda. ()

xenopus 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch mých oblíbenějších vědomostních pořadů. Háma a Matonoha nejlepší, Absolonová příjemná, ostatní horší. Těžko si představit, že dotyční soutěžící nevědí, do čeho lezou, když auto bylo pořád stejné, nebo že se na místě nástupu vyskytují skutečně náhodou. Ještě by mě zajímalo, jak daní výhru. Ale co, jako kulisa k večeři mi to posloužilo hodněkrát a vůbec mi nevadilo na to koukat, což je u spousty soutěžních pořadů ČT vlastně výhra. ()

Reklama

kyrtab 

všechny recenze uživatele

Tak opět, v televizi zaměstnávají jeden druh lidí, kteří vykazují činnost, i když není žádoucí. Aleš Háma to vede naprosto v pohodě a dělá z toho odpočinkový tříhvězdičkový pořad. Fungovalo to a proto zřejmě byla potřeba do toho sáhnout. Začal na střídačku provázet Matonoha a úroveň při něm spadla na horké těžké dvě hvězdy. Potom vyhrabali Absolonovou, která s jednou hvězdou na čele popojíždí s taxi po Prajze a stejně momentálně hodnotím pořad (Aleš mi promine) a děsím se, kdy narazím na zbylé dva zjevy uvedené v hlavičce... Samozřejmě, jako vše co se tu řeší, jde o hovno, je to jen faktická poznámka. Den se ještě trochu prodlouží a televize si výrazně odpočine. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

"Jediné Taxi, které vám zaplatí". A tak Taxík dorazil i sem. A za volantem nesedí nikdo jiný než "ušák" Hámič. Divím se, že ještě neboural, protože nemůže řídit soustředěně a bezpečně, když se baví s lidma, čte otázky z nějakýho monitoru a rozptylovat ho také musí ty blikátka za ním. Ze začátku jsem to vůbec nesledoval, protože mě trochu odrazoval Háma, ale jednoho dne mě napadlo, že to přeci jen zkusím. Byl jsem mile překvapen, že mě to začalo bavit a nenechal jsem si ujít další díly. Překvapilo mě hodně lehkých otázek, které soutěžící nevěděli a já kroutil hlavou nad tím, jak je český národ hloupý. A nápověda zeptat se kolemjdoucího člověka je velmi vtipná. Cituji: „Ahoj, my teď soutěžíme a potřebujeme poradit.“ Zajímavá soutěž, ale trochu rozporuplná. Pořád mám nedůvěru k soutěžícím, možná jsou jen nasazení a hrají své "překvapení", když vstoupí zrovna do soutěžního taxíku. Právě to mě na tomto pořadu trochu kazí dojem. Nehodlám už špekulovat nad tím, jestli ti soutěžící to hrají, nebo ne a přejdu k hodnocení, které pro tento pořad vyznívá průměrně. "Chceš-li býti v balíku, jezdi se mnou v Taxíku!" ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Příjemný soutěžní pořad s Alešem Hámou a sympatičtějším Tomášem Matonohou. Když vysílala ČT Taxík o víkendu, tak jsem se na něj nikdy nedíval. Ale jak ho přesunuli na všední den tak se na něj občas rád mrknu. Dodnes si pamatuju jak v jednom díle, nastoupili tři týpci pracující jako - Zdravotní bratr, prodavač u stánku, prodavač ze supermarketu a věděli uplně všechno. Ovšem většinou nastupují vysokoškoláci a studentíci, a to jsou potom panečku odpovědi. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (24)

  • Ford S-MAX použitý pro českou verzi Taxíku je majetkem ČT a krom tohoto pořadu nebyl nikdy nikde použit. Ve speciálním díle ze zákulisí moderátor Aleš Háma na ukazateli přečetl i celkovou ujetou vzdálenost, která byla cca 6 278 km. (DexMASTER094)
  • Poprvé se Taxík vysílal v Česku v roce 2008. V zahraničí už v červnu 2005. (Duoscop)
  • Aleš Háma dostává sluchátkem od dramaturgie přesné znění otázek, ale ve speciálním díle potvrdil i to, že si některé otázky tématicky vymýšlí i přímo za jízdy. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama